ברכות לפורום החדש! קליפורניה...

JoZZefa

New member
ברכות לפורום החדש! קליפורניה...

היי כולם! אני מוכנה לענות על כל שאלה (שתהיה לי עליה תשובה...) בנושא קליפורניה בכלל - אזור סן פרנסיסקו, סיליקון ואלי בפרט. בהצלחה.

ברוכה הבאה לפורום ותודה על ההצעה

הנדיבה לסייע בכל הקשור לנושאי מדינת קליפורניה. אני בטוחה שההצעה תתקבל בברכה

hadarchay

New member
שלום! ושוב עדי מזל טוב ובהצלחה../images/Emo140.gif

רציתי לברר מחירי דירות להשכרה בלוס-אנג´לס, מקומות שנחשבים לטובים אך לא יקרים, יש לי ידיד טוב שגר בבוורלי הילס (כמובן שלא בוילות הפאר) אך יש גם שכונות רגילות, פרברים, והוא משלם על דירת 3 חדרים 750$, רציתי לברר גם מה צריך לדעת כשמשכירים שם דירה, איך מתבצעים התשלומים (שבוע, חודש) לגבי ההשכרה חשמל מים טלפון וכ´, על מה צריך לשים דגש, כי הרי אנחנו הישראלים חוששים תמיד שאובדים עלינו. חג שבועות שמח תודה הדר

קודם כל ברוכה הבאה

ותודה על האיחולים. אני לא מכירה את שוק הדירות באיזור LA אבל 750$ לדירת 3 חדרים נשמע לי נמוך ביותר לכל מטרופוליטן גדול. לגבי התשלומים זה כמובן תלוי באיזור ובבעל הדירה אבל לרוב ככל הידוע לי התשלומים כאן חודשיים. לפעמים השכירות כוללת utilities מסויימים, למשל מים חמים, גז לבישול וחימום או מיזוג אוויר, פינו אשפה, חניה או חשמל. צריך לברר איזה utilities כלולים במחיר השכירות. בקומפלקסים שמנוהלים ע"י חברת ניהול ייתכן שאפשר למצוא דירה שהשכירות עליה כוללת את כל ה- utilities. טלפון לרוב אינו כלול בשכירות, ואת צריכה ליצור קשר עם חברת הטלפון המקומית כדי לחבר לך קו ומספר, ואחר כך תצטרכי לעשות מחקר שוק על פי הדרישות שלך ולבחור באיזו חברת טלפון שתרצי, שמציעה לך לבילת שירותי ותעריפים יותר טובה. התחרות בנושא זה היא עצומה ועולם שירותי הטלפון האמריקאי הוא סבוך ויש בו המון catches וצריך לבדוק היטב מה עושים, עדיף עם מישהו שכבר מבין בעניין. אני מצרפת מספר אתרים שיוכלו לסייע לך בחקר שוק מקומי של איזור LA. חג שמח!

הלוואי....

ומחירי שכר הדירות באל-איי היא כ"כ זולות .... זאת משאלה וכעת לתשובה אני גרה באנסינו הנחשבת לשכונה טובה ובטוחה והכי חשוב ממוצעת ומעלה ומשלמת לדירת חדר גדולה אומנם 1050$ לחודש כולל גז ומים, ולא כולל חשמל, כבלים, טלפון בחודש יוצא לנו לשלם בסביבות 1200$. לידיעה כללית לפעמים בפרברים המחירים גבוהים יותר ולא ביחס לוילות בבוורלי הילס כמובן.... כדי להשכיר דירה את צריכה שיהיה לך סושייל סקיוריטי וקרדיט על כל אפליקשיין שאת מגישה כדי להיות זו שאכן תשכיר את הדירה את משלמת סכום זעיר כמוכן נבדקים כל הפרטים שסיפקת בטופס הבקשה מקום עבודה, תלושי שכר וכמובן בדיקת קרדיט המאשרת סופית אם את מועמדת מתאימה. כל האמור הוא כמובן על בתי דירות מסודרים, באיזורים טובים ולא באיזורי פשע. כמובן ישנה האפשרות שכל ישראלי שמגיע חדש נופל לתוכה והיא לשכור יחידת דיור מישראלים אשר בד"כ 95% מהפעמים גם גובים מחירי עתק 700$ ליחידה קטנה ונדחפים לך לחיים.... מבחינת התשלומים - ישנו סכום פיקדון בד"כ סכום התשלום האחרון כלומר בחודש הראשון שאת נכנסת לדירה את משלמת את הסכום החודשי 2X והחל מהחודש השני כל חודש בראשון לחודש... שיהיה בהצלחה שמחה להיות לעזר

את צריכה להיות זכאית

ועל סוג מסויים של ויזה כאן, ויזת סטודנט או ויזת עבודה, או אם יש לך גרין קארד או אזרחות, ואז את מגישה בקשה ל- Social Security Administration. אם את על ויזת תייר, אינך זכאית ל-SSN. את התנאים המלאים וההוראות תוכלי למצוא בקישור המצורף. בהצלחה!

loshtes

New member
Californian

Hi JoZZefa I´m living in the east coast for about 5 years and I´m planing to move to the west coast sometimes soon. Can you recomend a good area for a young family (with kids We are interesting in an area with israelis and good school system I have heard good things about Walnut creek and Berkeley but I Do not know the area so it is though to know what consider a good neigberhood. Thanks!

שטיבלמן

New member
מה שידוע לי

ברקלי אינה איזור כה טוב, וזה ידוע לי רק משמועות. האוניברסיטה אמנם מצויינת, אך היא ממוקמת בשכונות עוני. האיזור המומלץ יותר הוא איזור פאלו אלטו. יש שם די הרבה ישראלים, אבל ריכוז הישראלים הגדול הוא דווקא מעט דרומית מפאלו אלטו בעיר הנקראת Sunnyvale (לא בטוח לגבי האיות...). הדיור שם הרבה יותר זול מפאלו אלטו והבנתי שיש שם המון ישראלים, רובם הגיעו לעבוד בחברות ההי טק. לא יודע איך מערכת החינוך נחשבת שם, אני מניח שהיא טובה מאוד בגלל הקרבה לסטנפורד וכו´.

מערכת החינוך ואיזור הישראלים

העיר קופרטינו שבסיליקון ואלי נחשבת לבעלת בתי הספר הטובים ביותר באיזור, וכן יש בה את ריכוז הישראלים הגדול ביותר. איריס הדס שכותבת בפורום תשמח ודאי לענות לשאלות בנושא, אך היא לא תהיה כאן עד יום שני.

loshtes

New member
california

תודה רבה על כל האינפורמציה !!! מישהו יודע כמה עולה לקנות/ לשכור דירת 3 חדרי שינה בקופרטינו ? כמה עולים גני ילדים ? מה הבדל ביו קופרטינו וסאניויל ? מה טוב/ רע בערים האלו ? עדי, איך אני יכול ליצור קשר עם איריס הדס (לגבי עוד אינפורמציה) ?

למעלה