צעצועים לבן שנתיים
ליאת שלום, לגיל הזה יכולים להתאים צעצועים רבים, וכדאי גם להתייחס להעדפות של הילד (אם הוא אוהב מכוניות, חיות וכו'). הנה לך כמה אפשרויות: * פאזלים - להתקדם אל פאזלים יותר מורכבים מאלה שיש לו עכשיו. אפשר לנסות פאזלים של תמונות בנות 2-4 חלקים (למשל, פאזל במביני, או 'פאזל ראשון שלי' של אינפנטינו) * צעצוע מפתחות - כמו 'בית חיות מפתחות' של צ'יקו, שבו יש דלתות עם מפתחות. * מוסך - זהו צעצוע שמתאים כמתנה לגיל שנתיים. בשלב ראשון הילדים בדר"כ אוהבים להתבונן כיצד המכוניות גולשות במדרון. * משחקי קופסה ראשונים - לוטו ראשון שלי, משחק התאמות של שני חלקים (צורות, צלליות או צבעים), גופים ראשונים ויש עוד שמתאימים לגיל. * מר תפו"א - הרכבת דמויות מחלקים. * רכבת ראשונה שלי (טומי), רכבת שבו הילד מסיע את הרכבת בעצמו. * מגה בלוקס - אפשר לבני בנייה בלבד, ואפשר ערכה כמו 'תחנת רכבת'. * שק הרכבה של פישר פרייס - ערכת בניה מעניינת ומגוונת. חשוב לתת לילד להתנסות בחומרי יצירה בסיסיים: * צבעים - אני ממליצה על הצבעים של קריולה - הצבעים הקצרים והעבים. * בצק - חומר גלם או עם תבניות. אפשר גם את 'מפעל הכיף' של פליידו, עם עזרת מבוגר. צעצוע מצוין.