ברכות לפורום החדש!

ברכות לפורום החדש!

האם יש הפנייה קבועה (לינק) מהפורום הכללי של PDD אספרגר ואוטיזם?

razgalili

New member
בקשת עזרה מכל חברי הפורום

הי תודה רבה לזהב טהור על הברכות. יש עוד דברים רבים שצריך לעשות כאן ולא עשינו. אנחנו צריכים להוסיף קישורים לדפים חשובים, להכין אוסף של שאלות ותשובות נפוצות(FAQ), להוסיף מאמרים וקבצים, וכו. איזה שאלות צריכות להופיע בFAQ? איזה שאלות אנשים שואלים כל הזמן וצריך להפנות אותם לחיפוש פעם אחרי פעם?

התותים

New member
הנה רעיון

לחלק לכיוונים (תזונה ודיאטות, פטריות וטפילים, תא לחץ חמצן,...) ולכל כיוון להמליץ על ספרים עיקריים שכדאי לקרוא, רופאים שמובילים את הכיוון, בדיקות עיקריות, ולהוסיף שרשורים קודמים טובים, קישורים לאתרים ומאמרים. יצא משהו שנשמע כמו ספר בפני עצמו, אבל לא לזה הכוונה. דיברת על FAQ ואני מתכוונת לתשובה תמציתית שתכוון קצת מה לקרוא + קישורים למה שכבר נכתב, בכיווני הטיפול העיקריים. ותודה כבר אמרנו??? תודה רבה!

spacejam

New member
ניסיתי להיזכר בשמה של המאפיה

עליה המלצת בהקשר של GFCF בחולון - ניסיתי גם לחפש לפי המיקום (פיסית..) אבל לא מצאתי - אפשר שוב את השם ? (מאפיה שהמלצת עליה ועל הפיתות שלה..) חזרנו לארץ ואני די במירוץ אחרי מוצרים לדיאטה - חייבת להודות שבאנגליה היה יותר קל למצא בסופר במדפי המזון המיוחד מגוון טוב של מוצרים לילדונת שגם ככה מגבילה את עצמה בתזונתה (הכוונה במספר סוגי המזונות לאו דווקא בכמויות..) תודה תודה

התותים

New member
GFCF שתי מאפיות ואתר אחד

הנה מה שידוע לי (מעבר למה שיש בחנויות הטבע): מאפית א.א. אורנים רחוב הבנאי 40 איזור התעשיה חולון 03-5509981. כדאי לברר על ערבי טעימות, ואני מנסה גם לצרף את המחירון ששלחו לי מאפית לשובע 02-5001658 (בקשי קטלוג בדואר ויש אפשרות למשלוח, במחירים זולים מאשר בחנויות) יש גם אתר של natural cakes שטרם ניסיתי ואולי אנסה בהמשך אני חייבת לציין שעל אף שהפיתוס הצליחו אצלנו יותר מיתר הלחמים, בסה"כ מוצרי הלחם המיוחדים גרמו לילד להתנזר יותר ויותר מלחם ולהמנע מלבקש סנדוויצ'ים, שזה בעצם הולך יופי עם המטרה בדיאטה (מעבר לסנדוויצ'ים, הרבה יותר קל לשלוט על הגלוטן בארוחות). העוגיות של מאפית לשובע וגם סוג אחד של אורנים כן תפסו. פירורי לחם של מאפית לשובע גם תפסו והשניצלים חביבים. קורנפלקסים "כשרים" זוכים ליחס אוהד רוב הזמן אבל לא תמיד. כללית, הדיאטה עדיין לא מבוססת במלואה אבל אנחנו מנסים לעלות על הדרך... בתיאבון!

כמה נקודות

ראשית כל - אורנים לא הסכימו לשלוח אלינו, אז אנחנו קונים מעט מהמוצרים שלהם בחנות הטבע, הבעיה יהא שהמחירים אז מוכפלים וזה נהיה ממש יקר. הפיתות של אורנים אכן טובות. לגבי עוגות, נוכחנו שיותר זול ונחמד לאפות בבית. העוגות נטולות הגלוטן בד"כ יקרות רצח והרבה פעמים מכילות קסאין. אצלנו האפיה היא פעילות מאד נחמדה, והילדה נהנית מאד לגעת, לטעום ולערבב הכל. השירות של לשובע מעולה, מנסיון של הרבה הזמנות. הלחם שלהם לא טעים כמו הפיתות של אורנים. גם אצלנו לקח זמן עד שהיא הסכימה לגעת בלחם נטול גלוטן ועד היום היא לא אוכלת את זה כמו שאכלה פעם לחם. מה לעשות, זה לא טעים כמו חלה.

spacejam

New member
האם יש ביסקוויטים ללא גלוטן בארץ ?

משהו בדומה לפתי-בר ...להכנת חטאי שוקולד משמחי לבב ומהירים? המשפחה המורחבת מאד אוהבת לנשנש כשמתכנסים ואני מרגישה שנורא רוצים לשתף את הקטנה בחגיגה וקצת מתאכזבים להציע לה שוב פריכית (מה גם שהיא לא תמיד ששה להסתפק במשהו שונה ..) או תפוח. עוגות בהחלט אופים לבד בבית אבל לפעמים משהו מהיר כזה ללא אפיה פותר המון בעיות.. תודה

התותים

New member
חטאי שוקולד ללא גלוטן

אני לא זוכרת שראיתי בחנויות טבע ובמאפיות ביסקוויטים, אבל אם על כדורי שוקולד חשבת, מה דעתך על "כדורי" שוקולד מקורנפלקס? קלי קלות, טעים וללא גלוטן. ואפשר להכין עם הילדים. קורנפלקס של פתיתי אורז (לחברת B&D יש ללא גלוטן וגם ללא סוכר וטעם) שוקולד מריר שמנת פרווה של ריצ' או מחמאה ממיסים שוקולד, מוסיפים שמנת או מרגרינה/חמאה ומערבבים. שמים בקערה את הקורנפלקס, שופכים עליו את השוקולד ומערבבים. שמים בגביעי נייר לעוגיות בעזרת כף, ומשאירים במקרר לשעתיים בערך. הכמויות – להערכתי יחס של 200 גר שוקולד לחצי קופסת שמנת או 50 גרם מחמאה, וסביב שלוש כוסות קורנפלקס (אפשר להתחיל משתי כוסות ולערבב עם השוקולד ולראות כמה קורנפלקס כדאי להוסיף). בהצלחה!

spacejam

New member
ושוב תודה לך תותים יקרה

את פצפוצי האורז התפלים מזמן השבחנו (אפילו פחות שלב אחד מהמתכון שלך) - פשוט ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם קצת מרגרינה ומערבבים עם הפצפוצים וכו' אלא שבכדורי שוקולד (ההם מהילדות - "רות סירקיס ילדים מבשלים") יש גם את עניין העיסה הבוצית הנהדרת ממנה אפשר לצור צורות ולכן חיפשתי ביסקוויטים שעוזרים ליצירת הטיט הטעים ... בסוף אקרא לך תותים בשוקולד..

התותים

New member
בכיף ועוד דבר

אני רואה ששתינו על המחשב כרגע... רק להגיד לך שיש לנו כאן קופסת בייגלה ללא גלוטן שאיננה מעוררת ענין אצל הלקוח, וכשחשבתי מה אני יכולה לעשות איתה, עלה לי רעיון לרסק אותה כתחליף לביסקוויט המרוסק. אני אדווח לך אם יצא מזה כדור שוקולד אכיל. תותים בשוקולד

התותים

New member
עוגיות ללא גלוטן

הי למחפש, אם המתכונים הם מחוברת המתכונים החדשה של עמותת הצליאק - אודה להמלצות מה הצליח לכם. המחיר של העוגיות של לשובע בהזמנה הביתה (והשירות אכן מעולה) הוא דווקא סביר והן פרווה. הבן שלנו, בררן לא קטן, מסכים ואף אוהב חלק מהן, ובמיוחד אלה עם שוקולד צ'יפס, אלא אם כן אתם נגד קקאו. היתה לנו תקופה שנמנענו מקקאו, ועד היום אני לא סגורה האם טעינו שחזרנו אליו. שבוע נחמד! התותים

spacejam

New member
תודה רבה !

גם אצלנו הילדה כבר לגמרי לא מחפשת לחם, אפילו אם כל הסועדים סביבה נוגסים בתאווה מפוקצ'ות ודומיהן - זה אולי יותר צורך שלי להיות מסוגלת להציע לה לפעמים כריך שנדמה משביע יותר מפריכיות אורז שהן חביבות ואהובות אבל כמה אפשר ?... את השניצלים אני מצפה בקמח חומוס וזה עדיין להיט - כך גם מוסיפה לקציצות ודגנים יש תירפזים שאמנם לא התקשרתי עדיין לחברה אבל מהכתוב ברשימת הרכיבים מעבר להכשר הפרווה מוזכר תירס בלבד אהי מקווה שהם לא מסתירים גלוטן אי-שם בלי לספר לנו ... יש לי חברה שעובדת באחת מחברות המזון הגדולות ועניינתי אותה בשוק הזה שלנו - נראה אולי היא תוכל להזיז דברים בדרך כלל היא מצליחה... תודה והפעם אני אשמור את הכתובת טוב יותר..

נראה לי שכדאי להתחיל מהבסיס=אוכל

היי רז, נראה לי שלפני שאתה רץ לעדכן את כל השאלות הנפוצות, כדאי לעשות תיקיות קישורים לפי נושאים: ואפשר לצארף להם שאלות נפוצות. כאשר כותבים יותר משלוש שאלות, יש כבר אותן בסרגל העליון הכחול. דיאטות- CFGF, אלימינציה, קטוגניות דלות פחמימות וכו, יחד עם הפורומים הרלוונטיים לנושא, כמו זה של CFGF . פורומים- הנושקים לנושא שלנו ומכילים מידע שאפשר להתחבר אליו. אפשר גם את המוכרים וגם היותר ייחודיים אנזימים- יוסטון, קירקמן וכל היתר. תוספי מזון- עם קצת הסבר על השימוש והיישום של המוצרים. אני לא מבינה, לגבי שליש מהמוצרים האלה- למה הם משמשים. כאן יכול להיות הפרדה לאנטי אוקסידנטים, גלוטתיון... שמתי יהיה בארץ וכ"ו. ויטמינים- המוכרים יותר ופחות והמדוברים יותר ופחות. תוספי מזון ייחודיים- כמו אלה המיועדים לניקוי מפטריות או חיידקים. וזה המקום לספר על הנוירוטרנסמיטורים השונים, גאבא, סרוטונין עם הזהירות המתבקשת. אומגות למיניהן- וההבדל בין אומגה 3 ל-6 ו-9- ומה זה אומר. תרופות נפוצות- והבעיות הכרוכות בלקיחתן. אנטיביוטיקה= המצריכה אח"כ כמות של חיידקים חיוביים להשלים פלורה במעיים, תכשירים אנטי פטרייתיים הפוגעים בכבד וצריך להיזהר. זה המקום להזכיר גם את הSSRI שנפוץ בשנים האחרונות ועומד אולי מול אופציות נוספות (משפר זרימת דם במוח אבל צריך להזהר מתופעות הלוואי). וחוץ מזה, יש המון תשובות שכבר כתבת בפורום שלי, שאפשר לעשות חיפוש מתקדם ולהעתיק אותן לכאן, עם פירוט נוסף לפי הצורך. ולדעתי, כדאי גם להציג את כל האנשים הבכירים העומדים כיום בראש החץ המוביל את הגישות השונות. לתת קישורים לויליס, מק'קנדלס, בראדסטריט, וכל היתר. לתת את האני מאמין שלהם ואת החומר שכתבו, המופיע ברשת. שמות של ספרים חשובים ומובילים בנושא וכמובן אפשר לצרף התייחסויות לטיפולים, שניתנו ע"י ההורים שחוו את הנושא. בקיצור, יש הרבה מה לעשות. אני יודעת שגם אני, שמחזיקה תיקיה של כמה מאות קישורים בנושא אוטיזם, עוד לא הכנסתי מאית מהם לפורום, כך שברור שלא ניתן לעשות הכל מייד. לכן נראה לי יותר חשוב, באמת לתת את העקרוניים ביותר והחשובים מכל תחום. תמיד אפשר בהמשך לעדכן ולהוסיף. בהצלחה ותודה, תלמה.

1ש י ר י ת

New member
תרגומים לעברית

גם אם יש מאמרים חשובים באנגלית אז אולי כדאי לתרגם אותם לעברית.

לא פוליטיקלי קורקט...

רז ידידי, לדעתי הדרך הטובה ביותר לרכז מאמץ משותף של אנשים ליצירת תוכן בעל ערך אינה דווקא באמצעים של פורום תפוז. אני מזמינה אותך להציץ בפורום של "באופן טבעי", מבלי להכנס לדיון בתכנים שבו אלא רק בצורת הצטברות הידע שם. זהו אתר חופשי, כלומר - לכל אדם מותר לשנות כל טקסט באתר. עד כמה שהרעיון נשמע מזעזע כשמדובר בדיונים מתלהטים (מי ערב לי שדברי לא יימחקו/ישונו לרעה??). היתרון האדיר הוא בעריכה משותפת של דפי תוכן, שלאט לאט צוברת תוכן בעל ערך רב תוך כדי מאמץ משותף. קישור ודפי תוכן לדוגמה מצורפים למטה. אתר נוסף שעובד בשיטה הזו הוא הויקיפדיה, אנציקלופדיה שנכתבת במאמץ משותף של גולשים. אבל.. לא באתי לרפות את ידי העוסקים במלאכה. אולי אפשר לקחת בהשאלה דף או שניים באתר באופן טבעי, להשתמש בו לעריכה משותפת ואז להעביר את התוכן לכאן?

שיחקת אותה תודה רחלי../images/Emo24.gif

אני זוכרת אותך מהאתר הזה, ד"ש. אכן יש הרבה יצירתיות שם וזה ממש יופי המידע שהצטבר שם על מיגור חרקים. ממש תודה. אני חושבת שגם לכאן אפשר לצרף ידע בשרשורים ולערוך אותו אח"כ בתוך שאלות ותשובות נפוצות. הפורמט של תפוז שונה מהפורמט של "באופן טבעי" ולכל אחד יש את יתרונותיו. אם יש לך מידע, את מוזמנת תמיד להעלותו בקובץ ואפשר לשמור אותו במאמרים, אך לצערי, מערכת מידע מתפתחת כזו- ונחמדה להפליא- אין בתפוז. אפשר לשמור שרשורים בכניסה לפורום ולהחליף אותם לפי צורך. מסכימה איתך שעריכה משותפת עוזרת. לרז- נראה לי שמעבר לקישורים ושאלות נפוצות- תוכל להשתמש בפונקציה של שרשור בכניסה- וזה הכי דומה לרעיון של רחלי. אפשר גם להעתיק וליצור שרשור רלוונטי לפי נושאים. אבל שוב, יש המון מידע מהפורום שלי ותשובות קודמות שאפשר להעתיק לכאן.

עריכה משותפת

"מסכימה איתך שעריכה משותפת עוזרת" בדיוק. אם יש לך רק 10 דקות, את יכולה בדפים של "באופן טבעי" להכנס, לכתוב \ לערוך פסקה או שתיים, ולתת למישהו אחר להמשיך, או לחזור לזה אח"כ. כאן הדברים רק מתווספים. בסוף מישהו יצטרך להקדיש בעצמו כמה שעות רק כדי לאסוף את כל התרומות הקטנות של כולם. אם אני מעלה קובץ למאמרים, מותר לי אח"כ לערוך אותו? או רק למחוק ולשים חדש? מותר למישהו אחר לערוך אותו?

razgalili

New member
הי רחלי

אני אוהב עריכה משותפת כפרנציפ. בפועל צריך הרבה אנשים שיהיו מוכנים לעבוד על זה כדי שזה יעבוד. אני אשמח לסייע לכל יוזמה בנושא.

למעלה