ברכות לפורום החדש

p a l o m a

New member
דיבי.. ברוך בואך. הנעימי את קריאתנו

עם הגיגייך מדי פעם...
 

bimbo.

New member
דיביבי ושחרזדה - תודה לכן ../images/Emo140.gif

מקווה לראותכן כאן בקביעות
 

אנימו

New member
דיביבי- תודה ומעריכה מאוד את הצצתך!

אשמח אם תתרמי לנו מהגיגייך מעת לעת.
 

אנימו

New member
שחרזדה-../images/Emo24.gifתודה וצפיה לאיזו אגדה

פולקלוריסטית מאמתחתך
. שמחה שאת באה לבקר.
 
ברוכות וברוכים תהיו ../images/Emo57.gif

היה לי היום,יום כיף בנאות גולף בקיסריה ,נופש לנפש. קצת פקקים בדרך חזרה אבל היה שווה. עייפה מאד
שיהיה לכם לילה טוב
 
דביבי ברוכה הבאה וברוכים הבאים כל

המצטרפים\ות החדשים\ות וחג שמח
גם לבשל צריך לפעמים, אז אני הולכת להכין עכשיו קוגל אטריות לחג, בתוספת דגים בתנור ושאר ירקות, טרם החלטתי אם להכין אותו למחר, בתנור ל- 24 שעות בחום 80-100 מעלות, בדומה לקוגל ירושלמי, או כמו שאופים פשטידה רגילה; בבית הורי מאכלי סוכות, היו מרק דליל עם סולת וחלב, או אטריות עם חלב וסוכר, פשטידות, וקוגל אטריות עם קראמל סוכר, צימוקים ושקדים, וקינמון
 

אנפה2

New member
אני הכנתי מרק דלעת בטטה וגזר,

עוף בקוקי עם תפוחי אדמה פטריות , בצל, א. שום ושומים שלמים ופפריקה אדומה מתוקה, ועשיתי תבשיל ירקות של שעועית ירוקה עם אפונה ירוקה ופול ירוק, עם מעט שמן ו-2 קוביות קנור בטעם שום שמיר, מבשלים רבע שעה וזה טעים ודיאטטי מאוד.וליפתן של פירות חצי יבשים וחצי טריים, , ממתיקה עם דייאטיפ.
 

shkedud

New member
דולציניה, את יכולה לפרט את המתכון

של הקוגל אטריות? סבתא שלי עשתה, והוא היה כל השישבת על הפתיליה. את בטח עושה אותו הדבר. אשמח אם תכתבי כאן את המתכון תודה
 
מצטערת שאני מקפיצה את שרשור ה"בוקר

טוב", המתכון מבית הורי לא רשום, אמי ז"ל לא רשמה מתכונים ואת כל התבשילים מהמטבח היהודי שהיא למדה מאמא שלה, היא בישלה מהזיכרון, אני רק הסתכלתי במה שהיא עושה, ויש דברים שאני משחזרת, אך זה לא יוצא בדיוק אותו דבר, כי זה, קחי קצת מזה, ויותר מזה, וחופן אחד כזה, את יודעת ככה שזה ייראה כך ויהיה כך ו- 3 חופנים מזה וכדומה
אבל אני רושמת לך כאן את המתכון שעשיתי היום, דומה, אבל שונה, ויצא בסדר, אולי יותר מדי, כי הוא הולך ומתחסל בקצב
או שאוכלים אותו מחוסר ברירה
אז ככה: 400 גר' אטריות דקות, בהתאם להוראות שעל השקית, מסננים ושוטפים את האטריות, מעבירים שוב למסננת כדי שהנוזלים יצאו לחלוטין, מעבירים את האטריות לקערה גדולה, מקציפים 3 ביצים שלמות, מוסיפים כפית תמצית וניל, מגרדים קליפת תפוז או לימון, מוסיפים קינמון לפי הטעם, פלפל שחור גרוס טרי והרבה, או לפי הטעם, מערבבים ויוצקים על התערובת, מוסיפים לתערובת 100 גר' צימוקים רחוצים, רצוי כהים, 100 גר' שקדים קצוצים גס, הכל באותה קערה, בנפרד מכינים קראמל מ- 2\1 כוס סוכר עם 2\1 כוס שמן, אפשר להוסיף כמות גדולה יותר של סוכר ושמן, עד עוד תוספת של 4\1 או 2\1 כוס, תלוי מה מצב המאזן הקלורי, ומבשלים בסיר קטן יחד, עד שהסוכר נמס, והקראמל מקבל צבע חום יפה ומבריק, יוצקים במהירות את הקראמל על העיסה, זהירות הקראמל מאד רותח, שמן עם סוכר כשהם רותחים מועדים לפורענות, במיוחד אסור להכין ליד ילדים, אז נא להיזהר, חלילה מכוויות, ומערבבים הכל עוד יותר מהר ובמרץ רב, כשכל התערובת אחידה, משמנים היטב תבנית, מפזרים מעט פירורי לחם, יוצקים את כל התערובת ומשטחים אותה יפה, אומנם שם המתכון הוא קוגל, ופירושו עיגול, אם תרצי כדור, ולכן הקוגל המסורתי נעשה בתבנית עגולה, או בסיר פלא, אך אני העדפתי להכין בתבנית פיירקס מלבנית, אופים בתנור בחום 175 מעלות צלזיוס, בין 75-90 דקות, תוך השגחה תלוי בתנור, ותלוי במידת ההשחמה הרצוייה, התוצר המוגמר צריך להיראות שחום יפה, אך לא שרוף, כמובן שאפשר לשים על פלטה שבת או 80-100 מעלות בתנור לכל הלילה, אבל צריך לכך נסיון קודם והשגחה. הכמות יוצאת גדולה, את יכולה להפחית את הכמות ובהתאם לאותו יחס להפחית את החומרים, מקווה שתהני
 

נֵנָה

New member
דולצי, זה נשמע טעים לאללה ../images/Emo3.gif

מפתה יותר מהקוגל שאנחנו מכינים. רק גלי לי, ככה בסוד... כמה קלוריות יש בכל ביס...
 
ננוצ'קה../images/Emo24.gif במתכונים כאלה אני לא

סופרת אותם, ולחשוב שאנחנו קרובים לחנוכה, הסופגניות והלביבות כבר מחכים, אומרים שצריך לפני חנוכה לטעום קודם כל את הסחורה
 

נֵנָה

New member
המתכון שלנו יותר פשוט אבל טעים ../images/Emo3.gif

ובדרך כלל נטרף צ'יק צ'אק בעזרת הילדים שבאים לבקר. דומה למתכון של דולצי, בשינויים קלים בלבד.אנחנו משתמשים באיטריות מבושלות עבות שטוחות ברוחב של 4-5 מ"מ, עם ביצים, סוכר, קורט מלח, קינמון, צימוקים, אבל בלי פלפל שחור ובלי אגוזים והעיקר בלי הקרמל... לפעמים אופים בתנור אבל בדרך כלל מטגנים משני הצדדים במחבת כמו לביבות עבות בגודל המחבת
מחבילה אחת של 400 גרם יוצאות שתי לביבות גדולות כאלה... אוף, עשיתם לי חשק, אבל לא בטוח שיש לי בבית אטריות עבות...
בתנור זה יוצא עבה כמו בתמונה ובמחבת יותר דק...
 

shkedud

New member
../images/Emo51.gifדולצי, עשיתי copy paste

לתיקיית המתכונים שלי. מחר יבוצע
 
למעלה