מצטערת שאני מקפיצה את שרשור ה"בוקר
טוב", המתכון מבית הורי לא רשום, אמי ז"ל לא רשמה מתכונים ואת כל התבשילים מהמטבח היהודי שהיא למדה מאמא שלה, היא בישלה מהזיכרון, אני רק הסתכלתי במה שהיא עושה, ויש דברים שאני משחזרת, אך זה לא יוצא בדיוק אותו דבר, כי זה, קחי קצת מזה, ויותר מזה, וחופן אחד כזה, את יודעת ככה שזה ייראה כך ויהיה כך ו- 3 חופנים מזה וכדומה
אבל אני רושמת לך כאן את המתכון שעשיתי היום, דומה, אבל שונה, ויצא בסדר, אולי יותר מדי, כי הוא הולך ומתחסל בקצב
או שאוכלים אותו מחוסר ברירה
אז ככה: 400 גר' אטריות דקות, בהתאם להוראות שעל השקית, מסננים ושוטפים את האטריות, מעבירים שוב למסננת כדי שהנוזלים יצאו לחלוטין, מעבירים את האטריות לקערה גדולה, מקציפים 3 ביצים שלמות, מוסיפים כפית תמצית וניל, מגרדים קליפת תפוז או לימון, מוסיפים קינמון לפי הטעם, פלפל שחור גרוס טרי והרבה, או לפי הטעם, מערבבים ויוצקים על התערובת, מוסיפים לתערובת 100 גר' צימוקים רחוצים, רצוי כהים, 100 גר' שקדים קצוצים גס, הכל באותה קערה, בנפרד מכינים קראמל מ- 2\1 כוס סוכר עם 2\1 כוס שמן, אפשר להוסיף כמות גדולה יותר של סוכר ושמן, עד עוד תוספת של 4\1 או 2\1 כוס, תלוי מה מצב המאזן הקלורי, ומבשלים בסיר קטן יחד, עד שהסוכר נמס, והקראמל מקבל צבע חום יפה ומבריק, יוצקים במהירות את הקראמל על העיסה, זהירות הקראמל מאד רותח, שמן עם סוכר כשהם רותחים מועדים לפורענות, במיוחד אסור להכין ליד ילדים, אז נא להיזהר, חלילה מכוויות, ומערבבים הכל עוד יותר מהר ובמרץ רב, כשכל התערובת אחידה, משמנים היטב תבנית, מפזרים מעט פירורי לחם, יוצקים את כל התערובת ומשטחים אותה יפה, אומנם שם המתכון הוא קוגל, ופירושו עיגול, אם תרצי כדור, ולכן הקוגל המסורתי נעשה בתבנית עגולה, או בסיר פלא, אך אני העדפתי להכין בתבנית פיירקס מלבנית, אופים בתנור בחום 175 מעלות צלזיוס, בין 75-90 דקות, תוך השגחה תלוי בתנור, ותלוי במידת ההשחמה הרצוייה, התוצר המוגמר צריך להיראות שחום יפה, אך לא שרוף, כמובן שאפשר לשים על פלטה שבת או 80-100 מעלות בתנור לכל הלילה, אבל צריך לכך נסיון קודם והשגחה. הכמות יוצאת גדולה, את יכולה להפחית את הכמות ובהתאם לאותו יחס להפחית את החומרים, מקווה שתהני