ברכות לפורום של הגדולה במפלגות

kgjghy

New member
ברכות לפורום של הגדולה במפלגות

במדינת ישראל הכוללת את מיטב האישים עם קבלות שפעלו בשנים האחרונות למיגור הטרור הפלסטיני, להצלת הכלכלה ממשבר ולשמירה על ישראל כמדינה יהודית-דמוקרטית. קדימה היא המפלגה הכי דינמית במדינה והיא תרכיב את הממשלה הבאה עלינו לטובה. נלווה את מפלגת קדימה בתקווה שהיא תתרום לייצוב המערכת הפוליטית ותפתח את הדרך לשחרור המדינה מלפיתת החנק של רסיסי המפלגות הסחטניות ולשינוי שיטת הבחירות האנכרוניסטית ופושטת הרגל לקראת שיטת בחירות אזורית-רובנית. היציבות השלטונית היא תנאי הכרחי להתמודדות עם הבעיות הקיומיות שבפניהן עומדת המדינה. לא נסתיר גם את הביקורת ונתבע ממפלגת קדימה לשמור בקפדנות על שלטון החוק ועל טוהר המידות ולהילחם בשחיתות ש*כל המפלגות*, כולל קדימה, נגועות בה בצורה זו או אחרת. אין לקדימה עדיין מוסדות נבחרים והיא נתפסת כמפלגה של איש אחד. אין להמעיט בזכויותיו של אריק שרון שכולנו רוצים לראותו מנהיג את המדינה בשנים הקרובות. אין ספק שכיום אין לשרון תחליף במציאות הפוליטית של ישראל. אבל מפלגה מנהיגה לא יכולה להיות מועדון בחירות של איש אחד. לכן תוך פרק זמן סביר צריכה המפלגה להתארגן על בסיס דמוקרטי עם בחירות דמוקרטיות לכל מוסדותיה. קדימה צריכה ללמוד משגיאות המפלגות האחרות: מצד אחד למנוע הקמת מוסדות אליטיסטיים סגורים כמו מועצת שינוי וגופים מושחתים כמו מרכז הליכוד, מצד שני אסור לה להתגלגל לקירקס הפריימריס כפי שהוא נהוג בליכוד ובעבודה עם קבלני קולות, זיופים המוניים וחדירת אלמנטים פליליים. אין פטנט לניהול חיים דמוקרטיים במפלגה גדולה, בוודאי לא במערכת הפוליטית הרקובה והמושחתת בישראל. צריך להפנות מבט לאירופה למדינות מתוקנות כמו בריטניה, הולנד ואפילו גרמניה וללמוד מהן. ונקודה אחרונה בשלב זה: הייתי מאוד רוצה שפורום קדימה יתנהל ללא צנזורה, ללא מחיקות וללא חסימות. חופש הביטוי הוא נשמת אפה של הדמוקרטיה. רק הסתה גזענית וסקסיסטית וקריאה לאלימות צריכות להיות אסורות בפורום הזה.

מסכים עם כל מילה :)

ברוך הבא לפורום! אתה מוזמן להיות שותף.. ולראות את חופש הביטוי בהתגלמותו :)

כמה דברים

אני מסכים בקריאה שלך שפורום קדימה לא יעסוק בחסימות ובסתימת פיות של מבקרים הוגנים. אתה טוען שמפלגת קדימה היא מפלגה הכי דינמית. כפי שאני רואה את זה, קדימה היא המפלגה הכי וירטואלית. מפלגה בלי רשימה, בלי מוסדות, בלי מצע, בלי דרך. ה-40 מנדטים האלה שנותנת לך מינה צמח אלה המנדטים הכי וירטואלים שיכולים להיות. הכי נזילים. אני הייתי מציע לך ולכל מי שתומך במפלגה הזאת להיזהר כשיגיע הרגע של חלוקת המנדטים הממשיים.

בזמנים קדומים יותר -

גם מדינת ישראל היתה "וירטואלית", כלשונך. מפלגת קדימה היא רעיון ודרך.. להגשמת חזון של שלום ובטחון.

אם הדרך של קדימה

היא מפת הדרכים, אז זוהי דרך ללא מוצא. מפת הדרכים מובילה לשום מקום. ומה בעצם ההבדל בין שרון לביילין אם כך? מה שאני מחפש זה את המפלגה שאומרת בצורה ברורה שהדרך היא היפרדות חד צדדית גם מיהודה ושומרון. עדיין אין מפלגה כזאת לצערי.

הופה!

אמרת את מילת הקסם. גם אני שמתי עין על התנועה הזאת. גם אני מחכה לשמוע את עוזי דיין מכריז על הקמת מפלגה חדשה. זה כל כך מתבקש... זה מה שיעשה את השינוי בישראל

אולי היא המפלגה הכי וירטואלית

אבל בראשה עומד המנהיג הכי פחות וירטואלי. קדימה היא לא מפלגה כשאר המפלגות - קדימה היא קודם כל פלטפורמה עבור אריאל שרון. מי שתומך בקדימה בסקרים, לא תומך בקדימה, אלא קודם כל בשרון נטו. אף אחד לא תומך בקדימה בגלל אפללו, אברהם, עזרא, הירשזון או שטרית. הרוב גם לא בגלל לבני, אולמרט, מופז, הנגבי, רמון או רייכמן. אפילו לא בגלל פרס. קדימה זה שרון ושרון זה קדימה. תוציא את שרון, ותראה כיצד קדימה צונחת למספר חד-ספרתי בסקרים.

שרון הוא לא מנהיג

הוא נראה כמו מנהיג, רק בגלל המראה של המתחרים שלו כמו שאמרו "כשאנשים קטנים עושים צל גדול זה סימן שהשמש שוקעת". שרון הוא איש קטן, במובן העמוק של המילה. יש לנו משבר מנהיגות חריף, וזה כולל את שרון. כשיצוץ מנהיג אמיתי, אריק שרון יתפוגג כלא היה. בינתיים הוא מרוויח מההפקר. מרוויח ממש, לכיסו הפרטי...

בסדר היום הפוליטי הנוכחי -

מפלגה לא שורדת ללא מנהיג בולט. :) המפלגה רק נולדה ואתה ממהר להספיד אותה?

לא הספדתי אותה

אני לא מספיד את קדימה, מכיוון שאני לא מספיד את שרון. אבל אני חושב שזה די ברור שכיום הזהות קדימה=שרון, היא עובדה שרירה וקיימת. מה יהיה בעוד 4, 5, 6, 7, 8 שנים - אף אחד לא יודע. כיום ללא שרון, אין קדימה.

למעלה