ביו ויו מבט מלמעלה
חברת ביו ויו היא חברה קטנה מרחובות המתמחה בפיתוח מערכות ממוחשבות לגילוי סרטן המבוססות על טכנולוגיה של מיקרוסקופיה פלורוסנטית ומיקרוסקופית אור. אינני מומחה בתחום הפעילות של ביו ויו וגם אחרי שנפגשתי עם מנכ"ל החברה ד"'ר אלן שוויבל אני לא חושב שאני יכול להוסיף מידע יוצא דופן על תחום הפעילות של החברה ...
החברה ביצעה רכישה של זכויות לתוכנת הקריוטיפ (SmartType Karyotyping) מהחברה האנגלית דיגיטל סיינטיפיק המרחיבה את היצע המוצרים של ביו ויו עבור מעבדות המבצעות בדיקות גנטיות (ציטוגנטיקה) היות בדיקת הקריוטיפ מתבצעת כחלק מבדיקת מי שפיר או בדיקת מסיסי שליה במהלך היריון.
החברה התקשרה בהסכם לשיתוף פעולה מסחרי עם חברת ScreenCell הצרפתית. במסגרת השת"פ שילוב של הטכנולוגיות של החברות תאפשר בידוד תאים נדירים בעלי ערך פוטנציאלי בתחום אבחון הסרטן.
אך גולת הכותרת האמיתית של האסטרטגיה של ד"ר שוויבל היא פיתוח המוצר לאבחון סרטן ריאות יחד עם בית החולים הכללי של מסצ'וסטס בארה"ב (MGH).
הבדיקה לאבחון מוקדם של סרטן הריאה מבוססת על בדיקה שאינה פולשנית ובמסגרתה מתבצע כיום ניסוי קליני במספר מרכזים בארץ ובארה"ב שמתוכנן לכלול כ-350 נבדקים, אשר יש להם ממצאים המצריכים אבחון לסרטן הריאה. במסגרת המחקר הקליני נבחנת הבדיקה לאבחון מוקדם של סרטן הריאה באופן שבו כיח הנלקח מנבדקים הנחשדים בסרטן הריאה נבדק לנוכחות תאים סרטניים ממקור ריאתי. תוצאות הבדיקה המפותחת על ידי החברה נבחנות מול תוצאות הבדיקה הפתולוגית של הנבדק במרכז הרפואי. הניסוי התחיל בנובמבר 2011 וכבר ב-2012 צפויות להתקבל תוצאות ביניים ראשוניות.
הצלחה בניסוי זה תוך כדי הצגת רגישות גבוהה ורמת הדיוק גבוהה, תפתח לחברה שוק גדול ובאופן פוטנציאלי מוצר שכזה צפוי להכפיל את הכנסות החברה תוך תקופה של שנתיים שלוש. במקביל נראה כי החברה עושה הכול בשביל לזרז את הגעת המוצר לשוק כאשר למרות שעדיין אין תוצאות לניסוי, ביו ויו חתמה על הסכם עם חברת OncoMDx האמריקנית לפיתוח המוצר על סמך טכנולוגיה זו.
וכאן אנו מגיעים למעשה לשורה התחתונה - מה שאני אוהב בביו ויו זה העובדה שהחברה בעלת סיכון נמוך לעומת חברות ביומד אחרות: ההכנסות יציבות למרות התחרות והשוק המצומצם, יש מספיק כסף בקופה, אין סכנת גיוס בזמן הקרוב והחברה בהנהלת ד"ר שוויבל היא חברה ממוקדת שמתפתחת באופן עקבי ומדוד. האפשרות לפתח מוצר חדש שיכפיל את הכנסות החברה נתפס על ידי כדבר מאוד אטרקטיבי שצפוי להזניק את מחיר המניה
אינני יועץ מורשה. מובהר ומודגש כי האמור בטור זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בטור זה אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך
אביעד