ברכות לפתיחת הפורום

ברכות לפתיחת הפורום../images/Emo140.gif

שלום........ אנו מתכננים בקרוב לנסוע לטייל בסין. הארץ מאד מסקרנת אותי , ורבות דובר על הכדאיות לנסוע לשם לפני ארועי האולימפיאדה והעובדה הבלתי נמנעת שסין החלה לשנות פניה. יצא לאור לאחרונה ספר יוצא מהכלל המבהיר ומנתח מה התהליכים העוברים עתה על כלכלת סין ובעקבותיהם את הצפוי לכלכלת העולם המערבי. שם הספר "סין בע"מ" ,חיבר אותו העיתונאי טד סי. פישמן והנתונים והעובדות שבו מדהימים! למשל בסין חיים דוברי אנגלית יותר מאשר בכל ארה"ב בסין נשלחות מידי יום מליארדי הודעות SMS בסין יש כעת תנועת הגירה אדירה מהכפרים אל הערים הגדולות ועוד ועוד ...... אודה לכל מי שחי ובקר לאחרונה בסין אם יוכל לספק מידע לגבי פסטיבלים הצפויים בחודש אפריל מזג אויר ברחבי המדינה...האם יש אתר ממנו ניתן להתעדכן? שווקים מענינים רשתות הסעדה כיוון שאנחנו צימחוניים שבוע טוב

guanyin

New member
many questions...

first of all - if saying 'hallo' means know english, then i guess that this statistic is true. if not... for festivals, there's a site called whatsonwhere (or something like that) they have many information there. in xixuangbanna (yunnan) there's the splashing water festival sometime in april. in lametayel.com they have average weather in the big cities - it can give you a clue... there are many food chains, but not for veggies, sorry... (chinese ppl are not really into veggie or healthy food). you can try near budhist temples to look for restaurants. good week for you too!

Mei11

New member
בקישורים יש מידע למטייליים

בסין עם כמה אתרים שימושיים.

SPnage

New member
איזה תגובה את מצפה לקבל?

סין היא מדינה ענקית, השלישית הגודלה בעולם. לשאול על מסעדות טובות או שווקים מעניינים זה לא רציני. ציינו איפה אתם הולכים להיות ואולי יוכלו קצת לעזור לכם. ממליץ לכם לקרוא קצת חומר על סין, ולחזור עם שאלות ממוקדות. לגבי צמחוניות, תלמדו לבקש רק מנות של ירקות או אטריות ללא בשר (למעשה תוספות בסין). ברוב המקדשים יש מסעדות צמחוניות שמתמחות ב"זיוף" מאכלים שנראים כמו בשר אבל בעצם הם צמחוניים.

הי

אם אתם מסתובבים עם לונלי יש שם מספר מסעדות צמחוניות תחת הקטגוריה של אוכל. אין הרבה, כמו שנאמר מעלי,סינים הם בדיוק ההפך מצמחונים. אבל במקדשים בודהיסטים וכאלה אפשר למצא. בביג'ין ,בקונמניג ובצ'אנגדו יש (וכמובן בהונג קונג) . לא ידוע לי על עוד...

GnomeBubble

New member
בתור צמחוני אני יכול להזהיר אתכם

שהמצב קשה. בגדול אף פעם אתם לא יכולים להיות בטוחים מה הסינים תקעו לכם (כי אין להם איזה מונח כללי של "בשר" שאתם יכולים לבקש הכל חוץ ממנו). בגדול הכי בטוחות הם כמובן המסעדות במקדשים (למרות שניצן הפחיד אותי שגם שם אפשר ליפול
) ומסעדות מערביות שם אתם מכירים את המנות (אבל את זה אי אפשר למצוא בכל סין, וזה גם קצת סוג של פיספוס). בגדול אתם צריכים לומר לעובדים במסעדות את המשפטים הבאים (כולם ביחד, לאפקט מקסימלי): women chi su 我们吃素 אנחנו אוכלים צמחוני או אולי עדיף: women chi zhi su 我们吃只素 אנחנו אוכלים רק צמחוני (שמי שיודע סינית יותר טוב ממני יתקן אותי אם אני טועה) women bu chi rou 我们不吃肉 אנחנו לא אוכלים בשר (כללי) ואחר כך את אותו המשפט כשמחליפים rou (בשר) ב: niurou - 牛肉 - בקר yangrou - 羊肉 - כבש jirou - 鸡肉 - עוף yu - 鱼 - דג ואסור לשכוח gourou - 狗肉 - בשר כלב. כן, כן. זהו, נראה שכיסיתי את כל הסוגים השכיחים (肉 rou לבד בדרך כלל מרמז על חזיר, לפחות במקומות שבהם הייתי), ככה שלא יווצרו בעיות. אחרי שאמרתם את כל זה, צריך לומר להם גם: "אנחנו לא אוכלים שומן", "אנחנו לא אוכלים דם" (או מה שזאת לא תהיה הסימניה של דם שהופיעה בכל כך הרבה מרקים והצליחה להפחיד אותי נורא), ו"אנחנו לא אוכלים את התבלין הזה שעשוי מחזיר קצוץ". לצערי אני לא ממש זוכר איך קוראים לכל אחד מהדברים האלו, אז מישהו אחר יצטרך לספר לכם. אחרי כל רשימת האיסורים הזאת, נסו להמציא סיפור שזה מסיבות בריאותיות, כי אחרת הסינים סתם יחשבו שאתם לא רוצים בשר כי אין לכם כסף או משהו כזה ויתקעו בכל זאת בשר בשביל לפצות אתכם. נראה לי שאצל הסינים, זה נחשב עוול גדול לארח אורך ולא להציע לו בשר, ככה שזה באמת לא מתוך רשעות (למרות שזה מעצבן נורא). בכל מקרה, אם תשכנעו אותם שאתם אלרגים לדברים האלה, זה כנראה ירתיע אותם מלדחוף לכם בשר וכך תינצלו. בסופו של דבר, יש הרבה מנות סיניות שהן טעימות מאוד גם בלי שום בשר (ואפילו בריאות יותר ככה, ואם תצליחו לשכנע אותם להפחית קצת ממינון השמן הנדיב אז בכלל).

Omiz

New member
הלו יפני

שוב פעם אתה עושה את הטעות הזאת! ה-zhi 只 בא לפני הפועל... זוכר? דיברנו על זה פעם...
ואם כבר, אז 我(只)吃素的 ה-DE בסוף היא ההשלמה של המשפט, אתה חייב להגיד שאתה אוכל "דברים" צימחוניים. אבל מה שכן, אתה היפני הכי סיני שאני מכיר ! ועוד משהו, לא צריך להפחיד, מספיק להגיד לסינים su de you ma? 素的有吗? והם יבינו שאתה רוצה משהו צימחוני. ואם כבר להפחיד, נקניק, לדוגמא, לא יהיה מבחינתם בשר, כי זה סוג של בשר משומר, כלומר כבר לא "בשר"
...צריך לשים את זה בפסיכומטרי...

davidspring

New member
נקניק זה באמת לא בשר-

ציפורניים,נוצות וסחוס זה לא באמת בשר. אבל באמת- לגבי אוכל,יש לי חברים שומרי כשרות שטיילו בסין, וזה אפשרי בהחלט,עם קצת רצון וקצת יכולת. ובטח כשאתם 'רק' צמחוניים ולא דתיים. המלצה אחת על מסעדה צמחונית בבייג'ינג (גם מופיעה ב-lonely planet) ב158 Qianmen nandajie אין ממש שלט בולט,אבל יש מספר.הולכים דרומה מצ'יאן מן, אחרי הצומת המרומזר הגדול הראשון, בערך 100מ' בצד שמאל.מעולה,וצמחוני לגמרי. אתר נוסף על טיולים בסין- chinabackpacker.com ובלי קשר לכלום, שאלה- כמה זה liang(יחידת המדידה) בגרמים?

SPnage

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הלכתי פעם לאכול עם חבורה של אנשים בפיצרייה (במונגוליה דווקא ולא בסין), ואחד מהם היה צמחוני. ביקשנו שוב ושוב שהפיצה תהיה ללא בשר, ואמרו לנו שאין בעיה. הגיעה הפיצה, הבחור לוקח ביס וכמעט מקיא. כבר ניחשתם: מתחת לגבינה היתה שיכבה של נקניק... הראנו להם את הפיצה ואמרנו שביקשנו בלי בשר, אז המלצר בודק את הפיצה ואומר לנו: אבל באמת אין פה בשר

למעלה