ברכות לפתיחת פורום

ברכות לפתיחת פורום../images/Emo65.gif../images/Emo24.gif../images/Emo20.gif

אני לא מאמין, אבל השאלה הזאת טרם נשאלה בפורום הזה: האם יש הבדל בין התמכרויות נשים להתמכרויות גברים? אם כן, מה הוא? אני מניח, שיכול להיות הבדל בסטטיסטיקות בהתמכרויות שונות: לסיגריות, לאלכוהול, לסמים, להימורים, לאכילה כפייתית, לכתיבה בפורומים
ועוד התמכרויות שונות. אבל האם יש הבדל מהותי בהתמכרויות אצל נשים וגברים? בברכה, אריה מלך החיות

שלום לך אריה מלך האריות...

ותודה על הברכות. ובכן , אני מדברת על זה גם במכתב הפתיחה וגם במאמר המצורף. תוכל להכנס גם לקישורים שכבר העליתי שדנים בדיוק בשאלה שהעלית. בקיצור זה לא רק הבדל סטטיסטי. נכון שנשים נוטות יותר להתמכר לפעילות כפייתית (אכילה כפייתית, קניות, פעילות יופי אובססיבית והתמכרות למערכות יחסים) מאשר לחומרים כימיים מסוכנים כמו סמים ואלכוהול. נשים , למשל, נוטות פחות ליצור מצבי סיכון חיים כדי לקבל שפריצים של אדרנלין. אבל מסתבר שהן גם מגיבות אחרת ומושפעות אחרת מגברים לכל הרשימה שרשמת שם. גם ההתמודדויות והאתגרים שלהן בגמילה שונים מאוד מאשר אילו של גברים. במילים אחרות, ההבדל הוא לא רק כמותי אלא בעיקר דווקא מהותי. רציתי להוסיף גם שאין שום טענה שלגברים אין מצוקת התמכרות לתחומים רבים ושונים. רק שההבדל הוא באופן התגובה ובאתגרי ההחלמה. אני מוסיפה כאן מאמר מתוך הקישורים שיכול לתת לך יותר אינפורמציה נורית

למעלה