ברכות על הפורום, אולי תוכלו לעזור

genotip

New member
ברכות על הפורום, אולי תוכלו לעזור

הגיעה הזמן שיהיה פורום תלת מימד. אולי תוכלו להסביר לי קצת על העבודה בתוכנות התלת מימד. העבודות היחידות שהיו לי היו בעזרת פוסר וברייס, עם כל מיני שיפורים בפוטושופ. האם צורת העבודה דומה? זהו תחום קשה? וכל מיני כאלה. תסבירו לי קצת בבקשה. מהניסיון שהיה לי עם מקס גיליתי שזאת תוכנה די קשה. אבל בעיקרון כל תוכנה בעיצוב קשה ולכן האם זה קשה רק בהתחלה? ושאלה אחרונה: בלנדר, מיה ורינו אילו התוכנות המומלצות? אלו מהם מומלצת במיוחד? תודה מראש אריאל

eldarinn

New member
היי אריאל

BRYCE וPOSER הן תכנות תלת מימד במובן הרחב של המילה כי הן לא מיועדות למודלציה אלא ליצירת אפקטים. מנסיוני בעבודה בתלת מימד הדבר הכי חשוב שיהיה לך זה ראייה מרחבית. מעבר לזה הכל ניתן ללימוד. יכול להיות שהיה לך קשה כי עבדת עם TUTORIALS לא טובים. הייתי ממליץ לך בחום בתור התחלה לעבוד עם RHINO שהיא תכנה מאד בסיסית, היא מעולה להבנת יסודות 3D ומידול נכון והכי חשוב היא מאד פשוטה לעבודה. משם אתה יכול להתקדם לבלנדר. לא עבדתי עם BLENDER לעומק אבל עושה רושם שהוא די פשוט והלאה משם ל-3D MAX. מבחינתי 3D MAX היא פשרה טובה בין כולם ברמה סבירה נקודה. כלומר היא עושה דברים יפים באנימציה, המודלציה בה פשוטה יחסית - החסרונות הגדולים שלה הם בעיקר בתחום המקצועי לדוגמא בעיצוב מוצר כי היא לא מדוייקת ואי אפשר להשתמש בה בשביל לייצא אובייקטים להדפסה תלת מימדית. אני לא חושב שזה צריך להפריע לך כרגע. הסטנדרד בעבודה בתלת מימד בארץ הוא בהחלט סביב ה3D MAX. מאיה היא תכנה מקצועית לאנימציה ומורכבת בהרבה מכל מה שדיברתי עליו עד עכשיו. הייתי מציע לך להגיע אליה אחרי רקע עם תכנה יותר פשוטה.

Blender פשוט?

ממש הצחקת אותי. Blender זה ההפך המושלם מפשטות וקלות. אני לא אומר שזו תוכנה לא טובה. להיפך, אני עובד איתה. אבל בלנדר זו ממש לא תוכנה פשוטה, ואם אין לך לפחות שעתיים לשבת מולה וללמוד את הבסיס, אז אתה לא תצליח אפילו ליצור כדור (ואני לא מגזים). דרך אגב, הקהילה של בלנדר היא לדעתי הטובה מבין כל השאר, ויש המון אנשים שישמחו לעזור לך בפתרון בעיות.

למעלה