ברכות על הפורום.אני מעתיקה הודעה

ברכות על הפורום.אני מעתיקה הודעה

שהעלתי היום בפורום חוק ומשפט, המתיחסת לדיני ביטוח לאומי. אשמח מאוד לתשובה. אדם שהחל לקבל קצבת זקנה החל מ-1.11.2000 עד חודש 9/2000 כולל, שילם על פי שוברים שנשלחו איליו הביתה את הביטוח הרפואי בסך 120 ש"ח לחודש. החל מחודש 11/2000 ניכו לו מקצבת זקנה 207 ש"ח לביטוח בריאות. בימים אלה קיבל מביטוח לאומי(5 שנים אחרי), מכתב על חוב בגין ביטוח רפואי עבור חודש 10/2000 ע"ס 207 ש"ח בצרוף ריבית והצמדה כאשר הסכום הכולל הנדרש נכון להיום הוא 308 ש"ח. האדם נולד בתאריך 29.10 בעקבות פניתי אליהם בתוקף תפקידי כמתנדבת, נמסר לי שישלח איליו טופס ערעור על גובה הפרשי ריבית והצמדה. השאלות שלא קבלתי עליהן תשובה הן: -מדוע מחייבים לפי 207 ש"ח ולא 120 ש"ח כפי שהיה עד 9/2000 -מדוע בגין חודש 10/2000 אין תשלום קצבת זקנה או לחלופין, מדוע מחייבים בגין ביטוח בריאות עבור10/2000 חודש מלא כאשר הוא אינו מקבל קצבת זיקנה. -האם ניתן לדרוש ביטול מלא של חיובי הפרשי הצמדה וריבית מאחר והודעת ביטוח לאומי הגיע לראשונה רק עתההם הרי לא שלחו שובר נוסף עבור חודש 10/2000. בתודה מראש.

ניסיון לתשובה

הסיפור נשמע מוזר, אך אני מודה שאינני מבין בגביה של המל"ל. צריך להבין ממחלקת גביה מה פשר ההבדל בין הסכומים. צעד נוסף שהייתי שוקל, וזאת אם נסיבות האיש מתאימות, לפנות לועדה לביטול חובות, במשרד הראשי של המל"ל בירושלים (שד' וייצמן 13) עם בקשה מנומקת ומפורטת לביטול החוב.

../images/Emo51.gifזה מה שהצעתי לפונה שעם

קבלת הטופס לביטול/הקטנת החוב,הוא יגיע אלי ואני אעזור לו בניסוח מכתב. אשלח אליהם פירוט לגבי המקרה כפי שהועלה בפני. למה הכוונה "נסיבות האיש מתאימות"
הכוונה למיעוט הכנסות

בדיוק כך

אותם טעמים שראוי שיטו את שיקול הדעת שיש לועדה לטובת האיש ומחיקת חובו. גם חוב של כמה מאד ש"ח יכול להיות לנטל למי שאמצעיו מדודים.

למעלה