ברכות על הפורום בחדש

ברכות על הפורום בחדש ../images/Emo68.gif

ראשית ברכות על הפורום החדש
. שנית רציתי לעלות סוגיה בנושא סוציולוגי גאה. האם , ולמה ככל שהשכבות הסוציו-אקונומיות גבוהות יותר כך הם יותר גייז פרנדלי? תודה רבה

אהלן

הזכרת לי הרצאה מלפני כמה שנים, הייתי בסיור לימודי בלשכה לשירותים חברתיים של אזור כלכלי מבוסס יחסית והנושא היה אלימות במשפחה. העובדת הסוציאלית שהנחתה את הפגישה אמרה ששם (באזור אמיד) לפעמים הרבה יותר קשה לתת מענה, כי זה לא שהמצב בהכרח טוב יותר, אלא שההסתרה והבושה גדולים יותר. אני נתקלת במקרים של הומופוביה בקרב מעמד סוציואקונומי גבוה, ומקרים של קבלה במעמד סוציואקונומי נמוך מאד. אני חושבת שיש עוד משתנים מתערבים מעבר למצב הכלכלי וזו הסיבה שאין תשובה אחידה (מה גם שיש כל כך הרבה קשיים מתודולוגים).

ItsikH

Member
../images/Emo45.gifועוד איך כמה דוגמאות: ../images/Emo41.gifבן זוגי בשנות השמונים היה בן משפחה מסביון. אביו דחה אותו מרגע שיצא מהארון, אני מתאפק מלומר (בעצם לא מתאפק) שלמזלו האב נפטר בטרם עת. ד"א היה לו חבר מאותה "שכונה" שדווקא התקבל יפה מאוד בבית. ../images/Emo41.gifבן של תעשיין ידוע שהתאבד, ככל הנראה על רקע נטייתו המינית. אבל במקרה הזה אני לא ממש מעורה בפרטים ולדעתי זה לאו דווקא בגלל דחייה במשפחה.

אני מניחה ש...

מדינות עשירות פחות מושפעות מדת,ויותר ליברליות. מכיוון שדת מונעת את האפשרות להתפתח. הם מדינות שלא מושפעות מהדת והם חיים לפי ההגיון...

ארצות הברית היא מדינה מאד דתיה

לעומת זאת בקובה לא מושפעים מדת (מדינה לא כל כך עשירה). המצעד הכי גדול הוא בברזיל, מדינה עניה גם כן. לא מכירה כל כך מדינות שפשוט לא מושפעות מדת (חוץ כאמור מהמדינות הקומוניסטיות שמושפעות אז מדברים אחרים) ואין ממש דבר כזה 'חיים לפי ההגיון', מה שנחשב הגיוני הוא מאד סוביקטיבי ותלוי ערכים.

אהלן

גם זו הנחת מוצא שראוי לה להבדק. תלוי גם מה רואים בתור 'זכויות', וההבדלים בין זכויות על הנייר (שגם הן לוקות ברוב המדינות) לבין המצב בפועל. כאמור לדעתי הסוגיה היא לא רק כלכלית ולכן לא רואים אחידות. ראו למשל את מצעד הגאווה בברזיל (מדינה לא כל כך עשירה) - 2.5 מליון משתתפים במצעד ב- 2006.

למעלה