ברכות על הפורום השימושי

פט1

New member
ברכות על הפורום השימושי ../images/Emo140.gif

כחובבת אומנות מושבעת וכמי שמנסה במקביל לאהבת האומנות גם לחסוך ( הימים קשים) קניתי שולחן משרדי מחנות יד שניה, זהו שולחן של פעם, משמע לוח עץ מצופה פורמיקה ירוקה היושב על בסיס של רגלי מתכת ובצידו שלוש מגירות . הייתי שמחה לשמוע רעיונות כיצד ניתן לשדרג אותו כך שישמש אותי כשולחן מחשב אתקין לו מדף נשלף למקלדת, ויש יופי של מקום למדפסת (מדף פתוח בין המגירות לפלטה העליונה אני זקוקה לעצה בנושא צבע - אייך צובעים פורמיקה, רגלי מתכת ועוד רעיונות שידרוג... יום נעים לכלכם פט

lilachh

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני לא מומחית גדולה בצביעה - יש פה את מקס שבטוח ידע לעזור ולהגיד את הדבר הנכון שיש לעשות.
אבל אני אנסה לתרום את המעט שאני יודעת: ככל שידוע לי לצביעת מתכת ניתן להשתמש בצבע אמרייט שצובעים ישירות על מתכת או כמו שהוסבר פה בעבר את יכולה לצבוע עם צבעי אקריליק בשיטה הבאה: את הצבע האקרילי יש לערבב עם דבק נגרים צהוב (אלמרס) ביחס של 2/3 צבע 1/3 דבק. לערבב היטב ולצבוע ישירות על המתכת. ניתן כמובן גם לצבוע קודם עם צבע מקשר ואז כל צבע שתבחרי. לגבי פוריימקה - לא התנסיתי מעולם בצביעת פורמייקה אבל מדיונים שהיו פה בעבר בפורום ידוע לי שצבע פוליאור יעשה את העבודה. כמובן שלאחר הצביעה אפשר לדוגמה לעטר בעזרת ציור חופשי או שבלונות. בהצלחה

av_i_va

New member
שידרוג

ודאי תקבלי כמה הצעות לגבי צביעת פורמייקה. חומר מקשר תחילה.... צביעה ישירה עם פוליאור... "סיגליות" צבעה ארונות מטבח מפורמייקה ויצאו לה יפי. אישית, אני צובעת עם סופרקריל רגיל. מערבבת דבק נגרים צהוב (אלמרס) ביחס של כ 1/3 דבק וכ 2/3 צבע וצובעת ישירות על הפורמייקה. הצבע צריך להיות בסמיכות שאפשר יהיה לעבוד איתו נוח. אם הוא סמיך מידי יש לדלל עם מעט מים. בשכבה השניה אין צורך בתוספת דבק. לצביעת רגלי השולחן, אפשר כמובן אמרייט - אם את אוהבת את הצבעים. אם לא, תשתמשי בפוליאור - כמה שכבות. לא מכירה את הטעם שלך אבל אם את אוהבת צבעוניות, אפשר לעשות יופי של שולחן. מצרפת כאן תמונה שמצאתי במרחבי האינטרנט..... (ולמלשין הקבוע - לא. אין לי את הקישור לאתר...
) אומנם לא שולחן עבודה אבל תקבלי רעיון לצבעוניות. בהצלחה וכמובן שנשמח לראות את התוצאה.

psa

New member
אביבה , כל עוד שאת מציינת מהיכן

המקור , במקרה הזה מאתר באינטרנט - זאת לא גנבה. כל עוד שלא עושים עם זה שימוש אישי זה בסדר. החוקים הם לא שחור לבן ,אך נאמר לי שאם משהו כבר פרסם באינטרנט זה כבר פתוח לכל. תאמיני לי שבררתי את זה היטב (בעקבות עבודה שהכנתי) . יום נפלא.

psa

New member
../images/Emo124.gifאביבה ,נסיון נוסף../images/Emo124.gif

מ ק פ י צ ה

lilachh

New member
לא מומחית אבל..

אני מניחה שדבק נגרים צריך להוסיף על כל אותם משטחים חלקים שכדי לצבוע עליהם אי אפשר רק עם אקריליק כי הצבע יתקלף ולא יתפוס.....פח, מתכת, פורמייקה, פלסטיק וכו´...

dili

New member
אז גם אני אשאל משהו...

זה משנה אם זה דבק נגרים או דבק פלסטי? דבק הנגרים המומלץ הוא מאוד יקר! (לדעתי) ביחוד בשביל שימוש של פעם ב..כמו שזה אצלי ודבק פלסטי שמיש יותר אצלי וגם זול יותר...אז אפשר? הרי דבק זה דבק, לא?

ועוד שאלה- כשאני משתמשת בצבע כזה

שמעורבב עם דבק, למשטח חלק, זה מחליף את החומר המקשר או שחייבים להשתמש בזה בכל מקרה? ולהיפך, אם אני משתמשת בחומר מקשר, אפשר לוותר על הדבק?

dili

New member
תסתכלי בהודעה של אביבה

בשרשור הזה..היא כתבה את הכמויות, בנוסף יש לך את ההסבר גם במאמרים של הפורום. ברגע שאת משתמשת בצבע+דבק את לא צריכה את החומר המקשר. כי הדבק הוא זה שגורם לצבע להשאר על המשטח. וכמובן שלהפך...חומר מקשר חוסך ממך את הוספת הדבק לצבע.

av_i_va

New member
הנסיון שלי ...../images/Emo140.gif

הנסיון שלי - עם דבק נגרים. אבל הנה לך הזדמנות מצויינת לנסות לדבק פלסטי רגיל יש לך קופסאות ריקות הממתינות לצביעה כולנו נשמח לדעת מה התוצאה?

שמשאור1

New member
קילוף פורמייקה

ארונות המטבח שלי היו מצופים בפורמייקה. כשהם התחילו להישבר בצדדים החלטתי לקלף אותם. את חלק מדלתות הפורמיקה הצלחתי להסיר בשלמות ובחלק מהדלתות הפורמיקה נשברה, אבל הצלחתי להסיר את כל הפורמייקה. אחר כך שייפתי את הדלתות היטב וצבעתי בצבעי עץ על בסיס מים. וציירתי עליהם אחר כך.

av_i_va

New member
ואילו אני....

עברתי קצת על ההודעות בפורום הישן בוואלה בחיפוש אחר תכובתה של יפעת, שמאגנת ירידים ובינתיים מצאתי הודעה של מקס.

למעלה