ברכות על פתיחת הפורום וכמה שאלות

ברכות על פתיחת הפורום וכמה שאלות

אשמח אם תוכלו לעזור לי עם כמה שאלות בנוגע להגשת בקשה לקצבת נכות. אני רווקה, אקדמאית ויש לי מקצוע שעבדתי בו במשך כ 7 שנים. חליתי לפני כ 8 שנים ועד לפני כ 4 שנים עבדתי במשרה חלקית. קיבלתי דמי אבטלה ולאחר מכן במשך תקופה קצרה גם הבטחת הכנסה. הקצבה הופסקה כשהתחלתי ללמוד באוניברסיטה. בגלל המחלה לא יכולתי לעבוד במקביל ללימודים והתקיימתי בעיקר מחסכונות. בינתיים המצב הרפואי שלי התדרדר בהדרגה באופן משמעותי וחוששת שלא אוכל לחזור לעבודה מסודרת. אין לי תלושי שכר מ 4 השנים האחרונות וה"הוכחה" היחידה שיש לי להתדרדרות במצב, היא היקף המערכת שיכולתי לקחת באוניברסיטה. התחלתי את הלימודים עם מערכת מלאה וכיום אני לומדת רק יום בשבוע. 1. האם בט"ל יתייחס להיקף הלימודים האקדמים ? האם אפשר לקבל קצבת נכות כשאני רשומה במוסד להשכלה גבוהה ? 2. עד לפני 4 שנים היתה לי משכורת גבוהה. האם יש הבדל בתנאים בין מי שמשתכר פחות מ 25% מהשכר הממוצע, לבין מי ששכרו הצטמצם ביותר מ 50% עקב המחלה ? 3. אם הפגיעה ביכולת ההשתכרות היתה הדרגתית, מתי מתחיל מועד הזכאות לקצבה ? תחילת ההתדרדרות ? מועד הגשת התביעה ? על כמה זמן רטרואקטיבית אפשר להגיש את הבקשה ? 4. אם אקבל קצבת נכות, מה הסכום המקסימלי שאוכל להרוויח בלי לפגוע בקצבה ? האם יש הבדל אם אעבוד כעצמאית או כשכירה ? המון תודות
ומתנצלת על כמות השאלות...

שאלה בתשובה

אינני רוצה להקדים כאן את המאוחר. השאלות שלך טובות, אבל בינתיים הן תאורתיות לחלוטין. האם נקבעה לך כבר דרגת נכות רפואית בעבר? האם יש לך יסוד להאמין שתעברי את הסף המזכה, כדי להגיע לבדיקת דרגת אי הכושר? אשר להכנסה נוספת בעת קבלת קצבת נכות כללית, התשובה העקרונית היא, כן. ראי תשובתי כאן.

תודה על התשובה

לא הגשתי בקשה להכרה בנכות בעבר. הועדה הרפואית היחידה שעברתי היתה מטעם לשכת התעסוקה לפני כמה שנים, כשקיבלתי דמי אבטלה ובהמשך הבטחת הכנסה. לפי ההמלצות של הוועדה ההיא, פקידת ההשמה בלשכת התעסוקה קבעה שאני בלתי ניתנת להשמה. כיום אני במצב רפואי הרבה פחות טוב מאשר אז. לא בטוחה אם מסוגלת אפילו להגיע באופן קבוע פעם בשבוע ללשכת התעסוקה על מנת לחתום. אני מאמינה שיש סיכוי שאוכל לעבור את הסף המזכה, מכיוון שאני יודעת על כמה אנשים עם בעיה דומה שקיבלו אחוזי נכות גבוהים. אמנם אצל חלקם זה היה כרוך במלחמה של שנים מול בט"ל, אבל בסוף הם קיבלו קצבת נכות. שוב תודות על העזרה

השלב הראשון יהיה בהכרה בנכות

הרפואית שלך. אנחנו מקדימים את המאוחר. אשמח, אם תעלי את השאלות שוב בעת שתגיעי לקביעת דרגת אי הכושר שלך.

ושאלה קטנה נוספת

בתשובה שהפנית אותי אליה, כתבת שהכנסה שלא מעבודה, מנוכה במלואה מהקצבה. האם שכר סופרים נחשב לצורך זה כהכנסה מעבודה ? שוב תודות

הכנסה מעבודה לצורך נכות כללית

היא הכנסה לפי סעיף 2 (1), (2) או (8) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] 2.מקורות הכנסה מס הכנסה יהא משתלם, בכפוף להוראות פקודה זו, לכל שנת מס, בשיעורים המפורטים להלן, על הכנסתו של אדם תושב ישראל שהופקה או שנצמחה בישראל או מחוץ לישראל ועל הכנסתו של אדם תושב חוץ שהופקה או שנצמחה בישראל, ממקורות אלה: (1) עסק ומשלח יד השתכרות או ריווח מכל עסק או משלח-יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהי, או מעיסקה או מעסק אקראי בעלי אופי מסחרי; (2) עבודה (א) השתכרות או ריווח מעבודה; כל טובת הנאה או קצובה שניתנו לעובד ממעבידו; תשלומים שניתנו לעובד לכיסוי הוצאותיו, לרבות תשלומים בשל החזקת רכב או טלפון, נסיעות לחוץ לארץ או רכישת ספרות מקצועית או ביגוד, אך למעט תשלומים כאמור המותרים לעובד כהוצאה; שוויו של שימוש ברכב או ברדיו טלפון נייד, שהועמד לרשותו של העובד; והכל - בין שניתנו בכסף ובין בשווה כסף, בין שניתנו לעובד במישרין או בעקיפין או שניתנו לאחר לטובתו; (ב) שר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת, יקבע את שוויו של השימוש ברכב או ברדיו טלפון נייד, שהועמד כאמור לרשות העובד. (8) חקלאות השתכרות או ריווח שמקורם בחקלאות, בעבודת אדמה, בייעור או בגידולי קרקע, לרבות שווייה של תוצרת המתקבלת בשל השימוש בהון, בנכס, בזרעים או בחיות-בית לצרכי מקורות ההכנסה האמורים בפיסקה זו, ולרבות חלק ברווחים המתקבלים מן השימוש כאמור; מכאן ששכר סופרים גם הוא הכנסה מעבודה לעניין נכות כללית.

למעלה