ברכות על פתיחת הפורום!

SleeplessBeauty

New member
ברכות על פתיחת הפורום!

הגעתי דרך פורום אחר, ומשהו בהודעה שם משך אותי. אז אני אתחיל בהקדמה לבעיה: אני סובלת משהו כמו שנתיים-שלוש מכאבי ראש חזקים, שמלווים בסחרחורות ובחילות, ולעיתים נדירות גם הקאות. אז למה זו רק ההקדמה? כי אני לא מצפה שתדעו מה זה (בינתיים לאף רופא אין תשובה בשבילי וכל הבדיקות תקינות), אבל, אולי לכם יהיו עצות מועילות על איך לצאת מהמיטה בבוקר... כאבי הראש מתחילים אצלי בשניה שאני פוקחת את העיניים, ואז אני יכולה למצוא את עצמי שוכבת במיטה אפילו שעה עם הנודניק בשעון המעורר ולא מצליחה לקום. גם כשאני כבר קמה זה עם סחרחורת ובחילה, ואני בקושי מצליחה לתפקד. יוצא שאני מאחרת כמעט כל בוקר לעבודה (מזל שאצלי לא מקפידים על עניין השעות), וכשאני כבר מגיעה - אני בקושי מתפקדת. מה עושים? איך יוצאים בבוקר מהמיטה עם כאבים? איך ממשיכים לתפקד ולעבוד?

לרה5

Well-known member
אני סובלת מכאבי ראש

שנים ולפני כמה שנים היתה לי תקופה של כאבי ראש יום יומיים במשך שנתיים רצופים לרוב עם בחילות ובלי סחרחורת כש אף תרופה לא עזרה..וניסיתי כל הכדורים נגד כאב ראש.וגם הגעתי לאישפוזים ולמיון כל שני וחמישי. אחרי כל הכדורים שניסיתי מצאתי שהיחידי שעוזר לי-imitrex אבל לא בכדורים אלא -ספריי לאף.מכירה את זה? וכש הייתי מאושפזת עם כאבים בכזאת עוצמה שחשבתי שאני אמות-נתנו לי סטרואידים דרך הוריד.זה הציל אותי. כנראה שהבעיה שלך שונה משלי אבל עדיין אולי זה יעזור לך לכאבים עצמם.אחרי שעברתי את ההיגינום הזה אני יודעת מה עובר עליך והלוואי שימצאו מה הבעיה ותרגישי טוב.והבחילות וההקאות -קשורות לכאב ראש עצמו.צריכים לעשות לך בירור נירולוגי מקיף.או שכבר עשו? מאחלת לך הרבה בריאות!

SleeplessBeauty

New member
תודה רבה!

התחלתי בירור נוירולוגי, אחרי CT הרופא הפנה אותי לרופא אא"ג במחשבה שמה שגורם לבעיה הוא סינוסיטיס, אבל עכשיו שהסינוסיטיס עבר - הכאבי ראש ממשיכים ואני צריכה לחזור לנוירולוג. כשזה היה לך, איך היית מצליחה לקום וללכת לעבודה? אני מוצאת את עצמי נאבקת כל בוקר מחדש...

לרה5

Well-known member
לקחתי המון

ימי מחלה.וכש כבר הייתי מגיעה-לא יכולתי לתפקד כמעט.בסופו של דבר אני עזבתי את מקום העבודה הזה.לא רק מהסיבה הזאת .היו עוד סיבות.אבל באמת שלקום בבוקר -זו היתה משימה בלתי אפשרית.הייתי צריכה לאנוס את עצמי כדי לקום.לכן כתבתי לך על הספריי הזה-את מכירה?ניסית?אם זה יעזור לכאבים-לא תיהיה לך בעיה לקום ולתפקד.

לרה5

Well-known member
ועוד דבר

אצלי זה היה קשור במצב הנפשי ובמה שעברתי באותה תקופה.פשוט שתדעי שיש גם אופציה כזאת.

ברכות לפורום החדש!בקשר לכאבי ראש

אני סבלתי שנים ממיגרנות. ניסיתי את כל התרופות בתחום. כולם עזרו אך זמינית בלבד,עד שפגשתי את הסימבלתה. חיסלה לי בנתיים את המיגרנות.ניסיתי אותה במשך 3 חודשים. היא מיועדת בין היתר לחרדות מה שמוכיח שסטראס ולחץ נפשי הוא הטריגר. חלפו חודשיים מאז שהפסקתי אותה ועדין לא חזרו המיגרנות. היא יקרה כי היא לא בסל.

זו אמירה מכלילה...

ראשית, ברוכה הבאהלפורום
שנית, האמירה שה"טריגר" הוא "סטרס" ושזה מה שהשימוש שלך בסימבלתה מוכיח- זו אמירה גורפת ומכלילה מאוד. לא כל כאב הוא תוצר של סטרס,וסימבלתה,במקור, לא מיועדת דווקא לחרדות, היא מיועדת גם לאיזון אפילפסיה פעילה למשל, שזה עניין לגמרי כימי-עצבי במוח, ולדברים נוספים. יש מי שאצלו הכאבים הם תוצאה של לחץ, סטרס, אבל יש גם מי שלא. אסור לנו להיכנס להכללה כמו זו , כי זה שומט את הקרקע מתחת רגלינו כולנו. אסור שיתייחסו בקלות ראש לתלונות לש אנישם וייחסו הכול לעניינים נפשיים כאלה או אחרים. רק אחרי ששוללים את כל הסיבות האורגניות האפשריות, אפשר לבדוק גם את הסיבה הנפשית כגורם. לא לפני.

עוד יבואו ימים והרוב כניראה יגלה שזוהי אחת

הסיבות לכאבי ראש ומיגרנות. אין כאן שום הכללה כי בפרוש אמרתי שעלי זה פעל. כמובן שכאב ראש יכול לבוא כתוצאה מסיבות נוספות ולכן אני מציינת שזאת הייתה ההתנסות שלי. מכיוון שאני מאובחנת כפיברו' והמיגרנות גם אחד מהסימפטומים שלה ,אני מקווה שאולי מצאתי את הפתרון שלי למיגרנות . מכיוון שזוהי רק תקופה קצרה מאז שניסית וסיימתי אותה, אינני יודעת אם אכן חוסלו לגמרי המיגרנות. עד כמה שאני יודעת ליריקה היא לאפילפסיה ולא הסימבלתה שמותוות בעלון לכאב נוירופטי, חרדה/דיכאון, פיברו'. חוץ מזה נכחתי בכנס האחרון של א.ס.ף שהירצה שם רופא בשם אשוק שהגיע מאנגליה. הוא עצמו חלה בפיברומיאלגיה , והמציא קלטת שעובדת על אימון במוח . הוא טוען שכל הסיבה לפיברו' זה הסטראס שמפעיל את בלוטת האמיגדלה במוח וגורם לשיבוש מערכת העצבים. הוא הצליח לרפא אנשים והיתה אפילו מישהי שטענה שנירפאה ,למרות שחושבים שאין מרפא לתיסמונת הפיברו'. אם טענתו נכונה אז הסימבלתה באופן כימי עושה את העבודה במוח ע"י זה שהיא מונעת ספיגת סורטונין במוח. ידוע שסורטונין אחראי על מצב רוח ואם אין סטראס אין תיסמונת. כך אני פתרתי לעת עתה את בעית המיגרנות שלי. לא יודעת כמה זמן זה ישפיע עלי. ומה שמפתיע שזה משפיע לטווח ארוך גם כשהפסקתי את התרופה בנתיים. יתכן מאוד שזו לא בדיוק התרופה שחוללה אצלי את השינוי כי במקביל לקחתי עוד אנטיביוטיקה לחיסול חיידק הליקובקטר . עדין החיידק לא עבר אבל כאב הראש והמיגרנות חלפו. אני עדין חושבת שהסימבלתה עשתה את העבודה.

SleeplessBeauty

New member
לא מכירה, אני אשאל את הרופא

קבעתי סוף סוף תור ליום ג'... לגבי העניין הנפשי - תהיתי בעניין הרבה. אבל לאורך השנתיים האחרונות לרוב מצבי הנפשי הוא טוב, למעט משברים כמו שיש בחיים... למעשה, הכאבי ראש התחילו אחרי שכבר עברתי ממקום עבודה שלא סבלתי למקום עבודה שבו מאוד טוב לי. ימי מחלה - אצלנו זה רק באישור רופא, כך שאני לא יכולה ממש לקחת ימי מחלה בלי לצאת מהמיטה, למעט שניים בשנה (שהשנה לקחתי את שניהם כבר בינואר).

ברוכה הבאה

אני מבינה מאוד את המצב שאת מתארת, וזה באמת נשמעכמו חלק מהסימפטומים של מיגרנה, אבל יותר... לצאת מהמיטה בבוקרזו בעיה אם זה המצב, אלב .. צריך לעשות כמהדברים: 1. אני ממליצהעל להדליק מיד רדיו בוולום גבוהאו אור. האי-נעימות של שני אלה, מעודדת לצאת מהמיטה ולשנותאת האוירה
2. לשים לידהמיטה אופטלגין נוזלי, ומיד כשאת מתעוררת לקחת כמה טיפות טובות, וככה - זהיכוללעזור להעלים את כאב הראש. ושאלהכללית, שאולי לא חשבו עליה - כתבת שאתככה בבוקר כשאת קמה, איך את במהלך היום? האם כאבי הראש פוחתים במהלך היום או מתגברים? האם את יכולה לתאראת הסוג של כאבי הראש? האם משהו קרה בסמוך להתחלת הכאבים? לידה, מעבר דירה, משבר כלשהו? שמחה כל שהי? לעתים אפילו לדברים קטנים יש השפעות גדולות. החלפת מרכך כביסה? יש פרחים חדשים ליד הדירה? לעתים - מצבכזה של ראשהוא תוצאה של .. אלרגיה... אוליכדאי לברר גם את זה האם עשו לךאי.אי.ג'י?

SleeplessBeauty

New member
תודה

מוזיקה חזקה זה משהו שאני לא מסוגלת לסבול ברמות מטורפות, ואור חזק לרוב יש בחדר כשאני קמה, ככה שזה לא ממש משפיע. אבל אופטלגין נוזלי זו בהחלט אופציה טובה! אני אתן לזה צ'אנס מחר בבוקר. לרוב זה תוקף אותי בבוקר, אבל זה קורה הרבה גם במהלך היום (בין אם קמתי עם כאב ראש מלכתחילה ובין אם לא). לרוב אני לוקחת כדור אדוויל והכאבים פוחתים במהלך היום. לגבי משהו שקרה - לא ממש יכולה לחשוב על משהו... זה גם היה יחסית בהדרגתיות, היום הכאבי ראש הרבה יותר גרועים ממה שהיו בעבר, הן בעצמה והן בתדירות. הכאב ראש הוא רקתי בעיקר, אבל גם באזור המצח ולפעמים זוחל אחורה לכיוון הקודקוד. אלרגיה? בהחלט. אלרגיה לשעון המעורר...
אי אי ג'י למיטב זכרוני לא עשיתי... אני די בתחילתו של הבירור הרפואי מאחר וזה כל פעם נדחה בגלל שאני מחליפה רופא או שאין לי זמן בגלל העבודה.

לעסות כפות רגלים

זאת ההמלצה שלי, לפני שאת הולכת לישון, במשך תקופה תעסי (או תבקשי ממישהוא זה עוד יותר טוב) את כפות הרגלים עם שמן עם קמומיל או ארניכה...משהוא מרגיע! כנרא שבלילה כל המחשבות וחלומות עולות לראש ולא מצליחות לרדת ולהמשיך לזרום כלפי מטה...העסוי יביא את תשומת הלב של הגוף, המחשבות וכל הרגשות לקצה השני של הגוף ואולי ישחרר את הפקק. כשאת אומרת שכאב הראש הוא רקתי ושקשה לך לקום בבוקר הייתי בודקת מה מצב הכבד ומוסיפה ירקות ירוקים לתפריט כמו פטרוזיליה. לגבי הבחילה קצת יותר קשה לענות על רגל אחת אבל אולי תבדקי מה את אוכלת בלילה וכמה זמן לפני השינה...תנסי לגוון ולראות אם יש לזה השפעה. ותשתי הרבה!!! לילה טוב ובקרים של כיף! בהצלחה!!

אנייותר ויותר חושבת

שזהמשהו על בסיס אלרגי או מיגרנה שאפשר לנסות לטפל בה בדיקור. גם הצעת הרפלקסולוגיה יכולה אולי להועיל. נראהלי .. שאין לך מה להפסיד...

SleeplessBeauty

New member
האמת, שלא חשבתי עד עכשיו על דיקור

וזו יכולה להיות אופציה מעולה! השאלה אם חשוב המקור של הכאבי ראש או לא...

בדיקור, מדקר טוב

יודע לזהות גם את המקור לפי הגישה ההוליסטית-הסינית, והוא יודע לטפל בזה. לי, אגב, הייתה נטורופטית מדהימה, שהצליחה להפיג לי כל כאב, לא משנהאיך קראו לו וממההוא נבע, כולל להוריד לי מינוני מורפיום באיזה משהושרקחה לי. וזה אחרישהייתי אצל הרבה מדקרים ועושי פלאים אחרים. צריך למצוא את האדם הנכון. (אבל ככה זה בכל תחום בחיים, לא?
)

מדקר טוב יכול לקחת

מ-180 ועד 250 ש"ח לפגישה. בתל השומר יש בתוך בית החולים מישהושעושה אתזה, יש הטוענים שזה אפילו יעיל - זהכנראהעולה פחות. בקופות החולים יש גם , בד"כ משהו כמו 100 ש"ח לפגישה,אבל.. בד"כ אלהמטפלים מתחילים יחסית. זה לא אומרשהם לא טובים, אגב. הרבה פעמים הכימיה בין מטפל למטופל היא הדבר הכי חשוב, וגם.. מה שעוד הוא שלעתים דווקא הצעירים יותר משקיעים יותר, וזה שווה. הם משתדלים ורוצים להצליח

דגנית

New member
כאבי ראש ובעיקר מגרנות...

גילו לי שאני רגישה ללקטוז. ברגע שהפסקתי לגעת לגמרי! במוצרי חלב, נגמרו כאבי הראש. שווה לבדוק רפואית. (וכן, אפשר להיות רגישים ללקטוז בגיל מבוגר, וכן.. אפשר להיות רגישים ללקטוז מבלי שהבטן תכאב, למרות שאצלי היה גם מעי רגיז, שאף אחד לא קישר ללקטוז). אצלי כאבי ראש קשורים למזון - יותר מידי סוכר יותר מידי קמחים לבנים מוצרים שיש בהם מונוסודיום גלוטמט חלב... נסי לבדוק את הקשר בין התזונה שלך לכאבי הראש.

מסכימה איתך בהחלט,יש קשר גם למזון!

גם אני גיליתי לאחרונה בבדיקה שיש לי רגישות רבה ללקטוז. הפסקתי דיברי חלב עברתי לחלב עיזים . כאבי הראש עדין לא נירגעו לגמרי. וגם המעי הרגיז לא פסק, ובעיקר שגילו את חיידק ההליקובקטר אני עדין בטיפול לחיסולו. רק הסימבלתה בנתיים הפסיקה לי את המיגרנות. אך בהחלט יש קשר בין תזונה לכאבי ראש !

אגב, גם קנדידה עלולה לגרום לכאבי ראש !

כדאי לבדוק. בעיקבות גילויה אצלי , נטורופתית יעצה לי לאכול רק דברים מלאים ,כתומים וירוקים. מאז גם נירגעו כאבי הראש מעט. אבל רק לאחר תקופה של ימים ספורים הסימבלתה חיסלה את המיגרנות לגמרי.

למעלה