ברכות , פרקי אבות ורבי נחמן

didisharabi

New member
ברכות , פרקי אבות ורבי נחמן

1. קראתי שברכות הנהנין אלו ברכות על אכילה שתייה ריח ,שמיעה וגם ראייה. אם כן, מדוע ברכה על ראיית קשת בענן או שמיעת רעם או ראיית ברק מ"קוטלגים" בברכות הודאה ולא בברכות הנהנין? 2. האם לא נחשבת כל ההמולה סביב הצדיק הקדוש רבי נחמן כ"עבודה זרה"? והרי צריך להלל את הקדוש ברוך הוא, לא כן? 3.פרקי אבות - מה הסיבה לקראתן בתקופה שבין פסח לשבועות (האם זהקשור במקרה לעניין מות 24000 תלמידי רבי עקיבא?)? 4.מה הם המושגים הנ"ל (לקוח מנושא של ברכות): יד החזקה ספק ברכות להקל אמן ופרושה המגע א"ש אודה לכל המשיבים.
 
רבי נחמן

חסידי ברסלב עובדים את ה' ית' בזכות רבנו ולא את רבנו רבנו בעצמו אמר מה אני סה"כ חתיכת בן אדם אבל אהבה ויראה אפשר לקבל אצל צדיקי האמת ואי אפשר להדבק בה' ית' אש אוכלה כי אם שמתדבק בצדיקיו והצדיקים הם השליחים של ה' ית' ואי אפשר להגיע למוחין זכים כי אם על ידי צדיקי האמת רבנו הוא הצדיק שבדור שנשלח מהקב"ה באחרית הימים מישהו יכול להסתדר בלי רבנו בעולם??
מגע אש=ראשי תיבות קדימת בברכות מ=מזונות ג=גפן ע=עץ א-אדמה ש-שהכל
 

avner 18

New member
י"ד החזקה

י"ד החזקה - זהו ספר ההלכה שכתב הרמב"ם (רבי משה בן מימון) בספר זה יש את כל ההלכות, לגבי כל הימים (אם זה ביאת המשיח, בית- המקדש וכו') י"ד - הכוונה ל- 14 כרכים שהם לכאורה הספר ההלכה שכתב הרמב"ם. היום יש מהדורה חדשה - כרך אחד שמכליל את הכל.
 

desha

New member
מה הכוונה "לגבי כל הימים"

האם זהו ספר עם הלכות ספציפיות?
 

avner 18

New member
הסבר ולינקים

"כל הימים" - כלומר לגבי כל התקופות. הרמב"ם כינס בספרו "היד החזקה" (14 ספרים) את כל ההלכות מכל מקורות התלמוד והגאונים. הספר מכיל הן את ההלכות הנהוגות "בזמן הזה" והן את ההלכות הנהוגות רק בעת שבית המקדש היה קיים. הוא ערוך בסדר שיטתי לפי נושאים וכתוב בעברית צחה. מלבד הלכות הספר כולל גם אמונות ודעות, מוסק ומידות. הרמב"ם ביקש להביא בפני הציבור את כל התורה שבעל פה כשהיא סדורה וללא קושי, "עד שיהיו כל הדינים גלויים לקטן ולגדול". http://kodesh.snunit.k12.il/i/0.htm http://www.religions.gov.il/aron/aron14.html
 

avner 18

New member
מהו פירוש המילה "אמן"

"אמן" - מילת הסכמה אחרי ברכה. כמו כן אפשר להעמיק: מה הקשר בין "אמן" ל "אמנות", ל"נאמנות" ובכלל מה ההבדל בין ידיעה לאמונה. שווה לראות ת'הרצאה: http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=996
 

ultra ortodox

New member
יש שתי פירושים למילה אמן

1. הסכמה 2. רצון שהלואי וזה יהיה. לדוגמה כשעונים אמן בקדיש הכוונה בחלק מהאמנים ל"הלוואי" יתגדל ויתקדש שמיה רבה, זה הרי בקשה שיתגדל שמו של הקב"ה וע"ז האמן בא לומר שהלוואי וזה יהיה. גם בתפילת שמונה עשרה יש אמנים שהינם הסכמה כמו הקל הקדוש מגן אברהם, ויש שהם גם בקשה שזה יהיה כמו בונה ירושלים מצמיח קרן ישועה שומע תפילה ועוד.
 
דיוק קטן...

כפי שציינתם, אמן, לפעמים הפרוש הוא אמת, ולפעמים הפירוש הוא אמת וכן יהי רצון, ראיתי לאחרונה סידור בשם "עבודת השם" במהדורה החדשה ששם הוא מציין בכל מקום שעונים אמן מה צריך לכוון, אם רק אמת, או אמת וכן יהי רצון.
 
למעלה