ברכות |4U ושאלה לגבי השתלבות בהייטק

noamik

New member
ברכות |4U ושאלה לגבי השתלבות בהייטק

ברכות על פתיחת הפורום! באילו תפקידים יכולה עו"ד להשתלב בהייטק? השאלה היא לא רק בתחום עריכת הדין אלא בכל תחום אחר אפשרי (כולל עריכת דין כמובן) כמובן שההשכלה היא תארים במשפטים בלבד (תואר שני)

הי-טק השתלבות

בעיקר במחלקות המשפטיות של החברות- ומשהו פקינטי בנושא פטנטים.

שאלה

האם ברצונך לעבור הסבה מקצועית? או שאת מעוניינת לעבוד בתפקיד שבו הכשרתך הנוכחית תהיה רלונטית? התשובות לשאלותייך יהיו שונות בכל אחד מהמקרים, לכן חשוב לי לשאול.

noamik

New member
היי ותודה על ההתייחסות – תשובות:

אני חושבת על שני כיוונים: הסבת מקצוע בפירוש בא בחשבון (ואפילו משהו שמאוד הייתי רוצה לעשות) וברירת המחדל, במקרה שהסבה לא תצליח, להישאר במקצוע (עו"ד). אז במילים אחרות, הייתי שמחה לשמוע על שני האפיקים הללו! מאוד מעניין אותי לדעת באילו תפקידים אוכל להשתלב בהייטק עם השכלתי הנוכחית (תואר שני במשפטים) וללא לימודים נוספים אחרים. תודה!

השתלבות בהי-טק עם רקע של עו"ד

אפשרות אחת שלך היא להשתלב כעו"ד בתחום ההי-טק. חברות הי-טק גדולות מעסיקות עו"דים לצרכים שונים (חוזים, התקשרויות וכד'), אך עד כמה שידוע לי חברות קטנות בד"כ לא מעסיקות עו"ד במשרה מלאה לעניינים הללו. עוד תחום שבו חברות הי-טק נדרשות לשירותי עריכת דין הוא נושא הפטנטים. זהו נושא שצריך ללמוד ולהתמקצע בו, אך אם הנושא מעניין אותך, תוכלי להשתלב בחברות הי-טק בתחום הזה. חברות הי-טק מטיבען זקוקות לשירותים רבים בנושא, ובעיקר חברות פרמבצטיות (חברות מתחום הביוטכנולוגיה). תפקידים אחרים בהם את יכולה להשתלב יכולים להיות תפקידים שאינם דורשים הכשרה ספציפית כלשהי, אלא נשענים יותר על הכישורים האישיים שלך. למשל, אם יש לך יכולת שיווק טובה, תוכלי לנסות להשתלב כאשת שיווק בהי-טק. מכיוון שאני לא מכירה את הכישורים האישיים שלך קצת קשה לי לייעץ, אך אם תפרטי קצת יותר לגבי אופי העבודה שאת מחפשת אוכל אולי להעלות כמה רעיונות. יחד עם זאת, בתפקידים כאלה ייתכן שתצטרכי "להתחיל מלמטה" מתפקידים יחסית זוטרים ולהתקדם בהדרגה בהתאם לכישורייך. את מוזמנת לפנות אלי בנושא גם במסרים אישיים, וכמובן גם כאן בפורום.

למעלה