ברכות

אחשל

New member
ברכות../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif../images/Emo48.gif../images/Emo19.gif

מותר לנו לשמוח? לחגוג? לברך? כמה זה לא מובן מאליו בפורום שלנו, עבור המשפחות שלנו
, בין אם זה נובע מתחושה פנימית שאומרת "איך אני יכול לחגוג והיא לא איתנו?" ובין אם זה החשש מפני "מה יגידו השכנים?" ערב ראש השנה תשס"ט שיש שמסמנים אותה כ"תהא שנת סימן טוב"
, אני מאחל לכולנו שנתברך ב- שנה של ימים רגועים ושלווים שנה של הבנה והשלמה שנה של אהבה - לעצמנו ולסובבים אותנו שנה טובה יותר לכולנו
ניר

liat1953

New member
../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif

מותר ודאי שמותר אך מאד קשה לשמוח חייבים זאת אנו לאלו שנותרו עימנו העצב והכאב עמוק בפנים לא מרפים לרגע. שתהיה לנו שנה טובה ושלווה,שקטה ורגועה.
ברכה שנשא לכל ידידינו לשנה הקרבה ובאה כדאי לאחל אותה גם לעצמנו פשוטה, צנועה ונאה שנהיה טובים יותר משהיינו ושנעשה מעשים טובים יותר משעשינו אם נאהב יותר משנשנא זה יהיה פשוט נפלא אם נסלח יותר משנכעס זה יהיה יפה ומנומס ואם כל אחד באמת יעשה אשר יכול ודאי שתהיה שנה טובה לכל. (חנן שדמי) מי יתן והשנה הקרבה תהיה טובה מקודמתה

shlish2004

New member
שנה טובה ומתוקה

ודאי שמותר לנו לשמוח ולברך, כי לטעמי זו היא חלק מצוואתם של אלו שהלכו מאיתנו, ושמחתינו אינה פוגמת בזכרון והאהבה שלנו עליהם. שתהא השנה הבאה עלינו לטובה שנה של אושר ובריאות, שנה של שלווה ורוגע, שנה בטוחה יותר בכבישי ארצינו וכולי תקווה שכל אחת ואחד מאיתנו יתחיל להיות אחראי על עצמו בכביש ויחד נוכל להוריד את המצב הקסטרופאלי שהיה השנה בכבישים. שנה טובה עמית

דליה ח

New member
השכנים ממש לא מעניינים

ניר היקר ,, אני אצטט משפט מהעובדת הסוציאלית של הביטוח הלאומי, שבעצמה שכלה בעל בפיגוע. היא נהגה כמעט בכל פגישה שלנו להגיד שאין כללים, אין חוקים, אלא "ללכת לאן שהלב מוביל אותנו". אם הלב מוביל אותנו לשמוח, אז נשמח. אם הלב מוביל אותנו לבכות, אז נבכה. ולפעמים זה גם קורה ביחד. וזה הכי בסדר. סיפור פשוט מההכנות לחג................ תוך כדי בישול מאכל האהוב במיוחד על אודליה {העזתי להכינו אחרי שלוש וחצי שנים} אני שומעת אותה אומרת כהרגלה במצבים כאלה, "איזה מגעילה, את עושה את זה דווקא כשאני לא בבית". לשניה צחקתי, ומיד אחר כך נפרץ סכר הדמעות, עזבתי את האוכל כדי שלא יהיה מלוח מידי, וחזרתי אליו אחרי שעה של הפסקה. ובארוחה היה די שמח. וכך יהיה תמיד לנו מישהו מהל לנו את השמחה בעצב ואנחנו נשתה אותה כך כל חיינו. חג שמח, שנה טובה והרבה שמחות, גם אם הם מהולות.........................דליה

למעלה