ברכיים הרוסות לגמרי...

idanma24

New member
ברכיים הרוסות לגמרי...

שלום, אני בן 22, מאד פעיל מבחינה גופנית, בילדותי הייתי רוכב אופני כביש מקצועי 6 שנים, שיחקתי כדורסל, שחיתי, ואימון בחדר כושר. עברתי 2 פציעות בברכי השמאלית, פציעות חמורות למדי. בשנת 99, בהיותי בי"ב, במהלך משחק כדורסל, נפל עלי מישהו, ובעקבות נפילה זאת במהלך מאבק על הריבאונד, נפרקה ברכי השמאלית. מהנפילה לקרקע חזרה הברך למקומה. הטיפול הראשוני שקיבלתי (שהיה לקוי) היה גיבוס. את הגבס הוריד לי הפרופ' שבדק אותי מיד אחרי שבוע, ושלח אותי לפיזיוטרפיה. אחרי 4 חודשים, חזרתי ללכת, כאשר הרגל יחסית בסדר. (מסתבר שהגיבוס גרם נזק). התגייסתי לצבא, קצין קרבי, למרות מצבי (הייתי מורעל), ובמהלך הטירונות, סובבתי אותה כמה פעמים (לא משהו רציני, אני בעל מפרקים גמישים). כשנכנסתי לקבע, לפתע בגלל תנועה לא טובה, קרה משהו לברך, בבדיקות שעשו לי, מצאו שנשברה לי עצם גרמית, בצד הפנימי של ברך שמאל. הייתי חודש בקיבוע בעזרת KNEE IMOBILIZER, וחודש נוסף עם הסד, רק שעשיתי בנוסף פיזיוטרפיה יום יומית. אחרי שבועיים, שראו שהשבר לא מתאחה, הרופא סבר שלחץ "בריא" על הברך יביא לפתרון הבעיה, יאמר לזכותו שהוא צדק, וחזרתי ללכת. המשכתי להתלונן על כאבים עזים, למרות שהלכתי, כמעט רגיל. 2 רופאים סברו שקרעתי את המיניסקוסים בנוסף לשבר, ולכן עשיתי ניתוח ארתרוסקופיה, שבו גילו שהמיניסקוסים בסדר, אך הפיקה לא יושבת כמו שצריך, כנראה מהפציעה הראשונה. אחרי חצי שנה נוספת של פיזיותרפיה, חזרתי ללכת רגיל, עם פה ושם איבוד שיווי משקל, אך כאב מתמיד, שאליו התרגלתי. --אבל, פעילויות ספורטיביות, כגון ריצה (אפילו קלה) הליכה מהירה, שחיה, רכיבה על אפניים, לא התאפשרו לי מבחינת הכאבים ומבחינת יציבות הברך. יאמר שהיום אני נמצא בכושר מצויין, הולך רגיל, מתאמן במכון כושר, והפעילות הארובית היחידה שאני מסוגל לבצע , ואך ורק עם ברכיה GENOSTRADE S עם צירים, זה CROSS TRAINER, בגלל התנועה האליפטית שלו, שמיטיבה לברכי. לפני מספר ימים, הלכתי לאותו פרופ' ששיקם את רגלי בפעם הראשונה, זה עשה כמה זוויות משונות עם הברך, משך פה, קיפל שם, הכאי המון, ולבסוף אחרי אין ספור קליקים אמר "אדוני, הרצועה הצולבת שלך קרועה". אני, ששאלתי אותו איך בניתוח לא ראו זאת, אמר לי, הרצועה שלך קרועה מבפנים, ומה שרואים בניתוח זה רק אם היא קרועה לחלוטין, וגם זה תלוי בזוית. הדרך היחידה לראות זאת זה ב MRI. הוא דימה את זה לחוט חשמל, שיכול להיות קרוע לחלוטין, או רק מבפנים, והבידוד לכאורה נראה שלם. אני, שהייתי בשוק! יצאתי ממנו - צולע (כבר מספר ימים), מבוהל, ונחוש ש"אין מצב שאני עובר עוד ניתוח, לפחות לא בשנים הקרובות!" דבר אחד, אמר הרופא, שבשבוע הבא, הוא ואני הולכים יחד למכון לואיס, כדי לבנות לי סד לברך. חשוב לי לציין, שהשריר הארבע ראשי ברגלי השמאלית סובל מדלדול, כמעט 5 ס"מ הבדל בהיקף בהשוואה לרגלי הימנית (ורגל של רוכב אופניים זאת רגל שרירית) ומה גם, שחרף כל האימונים, היא לא רוצה להדביק את הפער. לאחר כל ההקדמה, וסיפור די כואב מגיעות השאלות... 1.מה זה אומר שהרצועה קרועה? 2.איזה סיכונים יש בזה שגם הרצועה קרועה, הסחוסים שחוקים, הפיקה לא בזוית הנכונה? 3.מה זה סד לברך ? - אפשר להתאמן עם זה ? 4.האם יש מצב שאני אפצע שוב בברך הזאת? 5.מה קורה עם השריר? למה הוא לא מתפתח כמו שאני מצפה? אשמח לקבל תגובה, הסבר, תשובה על שאלותיי, וכל מידע נוסף שיכול להרחיב את ידיעותיי על המפרק הקדום הזה. תודה רבה על הזמן (למי שהגיע לשורה הזאת) ועל התגובה. עידן.

idanma24

New member
אהה, עוד משהו.

חשוב לי להבהיר, שהיום אני הולך רגיל, אם מישהו הולך לידי ולא ידע שנפצעתי אז הוא גם לא ישים לב, בנוסף, אני נמצא בכושר מצויין, מתאמן 4 פעמים בשבוע על ה CROSS TRAINER, שמונה וחצי ק"מ כל פעם, ובנוסף אימון כוח ומשקולות.. זה הכל שוב תודה. עידן.

תשובות

מה זה אומר שהרצועה קרועה? - אתה חשוף יותר לפציעות מסויימות. יש חשיבות גבוהה במיוחד שתמשיך בפעילות הגופנית כדי לשמור על כוח השרירים.כדאי שתעשה תרגול ספציפי לשיפור עבודת מייצבים סביב הברך. 2.איזה סיכונים יש בזה שגם הרצועה קרועה, הסחוסים שחוקים, הפיקה לא בזוית הנכונה? - לאורך זמן , שינויים ניווניים.הפציעות עצמן מכתיבות את זה יותר מהטיפול בהמשך. אני די אופטימית לגבי תרופות עתידיות (יש כבר כאלה , לדעתי ישתפרו) שיעזרו להאט ו/או למתן תהליכים כאלה. 3.מה זה סד לברך ? - אפשר להתאמן עם זה ? יש סדים שכן. תדאג שיתאימו לך סד שמתאים לפעילות שלך. במכון לואיס יודעים לעשות את זה מצויין. 4.האם יש מצב שאני אפצע שוב בברך הזאת? אתה יותר חשוף לפציעו. הכי חשוב להמנע משטויות. לא לשחק כדורסל על משטח לא טוב, לא לקפוץ על משטח לא ישר וכדו. 5.מה קורה עם השריר? למה הוא לא מתפתח כמו שאני מצפה? יכול להיות שבגלל חולשה של שרירים אחרים. אחרי קרע בצולבת היכולת של הארבע ראשי להתחזק תלוייה בפעילות שרירים אחרים שמייצבים את הברך. נדמה לי שהגישה שלך מאפשרת לך התמודדות מצויינת עם פציעות לא קלות. אז תמשיך עם זה ותוסיף אולי פאזה של תרגילי יצוב לשפר עוד יותר את התפקוד שלך.

idanma24

New member
תודה על התגובה.

בעיה אחת יש לי שהיא במעגל סגור, וזה כאשר אני עובד על השריר, הברך מפתחת דלקת, וחוזר חלילה...

הדעה שלי

היא שאין ברך שלא ניתן להשיג בה יציבות פונקציונלית. עכשיו רק צריך להעמיד את הדעה הזאת לבדיקה מחקרית.

idanma24

New member
ומה עם הברך השניה ?

הרי, רוב משקל גופי נשען על ברך אחת... מן הסתם זה מצב לא תקין... מה אפשר לעשוב בנדון ?

אין בעיה עם הברך השניה.

זה אולי לא מצב רגיל לגמרי אבל בכל זאת תקין.יש בכלל ,בעיקר בתקופה האחרונה, לא מעט חומר מחקרי על אסימטריה בנשיאת משקל אצל "בריאים". כנראה שטווח הנורמה מאוד רחב.

למעלה