ברכיים

1hananz

New member
ברכיים

יש לי כאבי ברכיים נוראיים הייתי אצל אורטופד וגם פיזוטרפיה ולשנייהם לא היה מענה מתאים עכשיו (לאחר כשנתיים ) לקחתי את התיק הרפואי לאורטופד אחר ושם היה כתוב chondromalacia patella האורטופד הסביר לי שזו התרככות של הסחוס ושאני יגש לחדר כושר לחזק את השריר הארבע ראשי יש עוד משהו לעשות??? איזו רצועה להקל על הכאב הנוראי הזה משהו?!?!?!?!? help!!!!!!!!! תודה מראש חנן

ברכיים

חנן שלום, קודם כל יש חשיבות מסוימת לגיל שלך שאותו לא ציינת. לגבי טיפול. פיזיותרפיה בדרך כלל יכולה מאד לעזור. השאלה איזה טיפול ניתן לך. מבלי לבקר את הטיפול שנעשה עד היום, יש אמנם צורך בחיזוק שרירים אך לא הייתי ממליצה ללכת לחדר כושר ולהתחיל לחזק "סתם". רק כדוגמא, יש צורך לחזק או יותר נכון לשפר לעיתים את התיזמון הנכון בין החלקים השונים של שריר ה-4 ראשי. לצורך כך נעזרים לעיתים בביו-פידבק, תרגילים ספציפים, מתיחות, שיפור המודעות הגופנית שימוש בטייפים (חבישות מיוחדות) ועוד.. הייתי ממליצה לפנות שוב לטיפול, כמו שנאמר בפורום כאן מדי פעם
"משנה מטפל משנה מזל" בהצלחה יעל

1hananz

New member
ברכיים

אני בן 25 נגשתי לטיפול אצל אורטופד והוא אמר לי "תחיה עם זה. שלום" השני אמר את אותו הדבר רק הסביר לי יותר מה הבעיה ואמר לגשת למכון כושר... מה זה ביו- פידבק? איפה ניתן ללמוד את כל האמור? תודה מראש חנן

המשך...

גיל 25 זה בהחלט לא גיל שהייתי אומרת "תמשיך לחיות עם זה"
ביו-פידבק זה טכניקת טיפול שנעזרת במשוב בדרך כלל מחשב שעוזר לך להבין וללמוד כיצד להפעיל נכון שרירים מסוימים. כל הדברים שציינתי מבוצעים ע"י פיזיותרפיסטים במכונים של קופת החולים ,באופן פרטי ובמכונים של בתי החולים השונים. דבר אחד חשוב שתיזכור, הטיפול הוא לא"זבנג" וגמרנו, תצטרך לבצע הרבה תרגילים לפי הנחיות המטפל שלך ואולי לאחר בדיקה כללית גם ימליצו לך על מדרסים לכפות הרגלים. להתראות בינתיים יעל

למעלה