ברכת הגומל (או: צעד קטן לאדם)

גריפון

New member
ברכת הגומל (או: צעד קטן לאדם)

היום, לראשונה מזה הרבה זמן, קניתי רק עיתון אחד של שבת. האם סימן לבאות? רק הזמן יגיד. במשך השבוע אני לא קונה עיתונים, וכל השבוע מתענג על המוספים על תקן מגזינים. בשבתות אחרות התגאיתי כשקניתי רק שני עיתונים, ופיתום היום... בסדר, זה ביג דיל. אבל לא בשבילי. ו... בהזדמנות זו - אתר נחמד ושווה הצצה של אמריקאים מתנצלים על בחירת בוש: http://www.sorryeverybody.com/gallery/

noa128

New member
לא הבנתי. מה בא במקום?

והסיבה לירידה בכמות היא... כי זה משמח אותך, אבל לא ממש הבנתי למה

גריפון

New member
מה בא במקום? האמת היא...

שיש לי מוספים משבועות קודמים שלא קראתי והם רק מצטברים. אבל יותר מזה, המחשב תופס את מקום העיתונים. ראיתי שאני גם רואה מעט מאוד טלויזיה. וחשוב מאוד, זו הולכת ונעשית הוצאה כספית ממשית, ללא הצדקה. אבל יותר מהכל? הרצון לשבור התמכרות. זו האמת. (למרות שאני זוכר שנים רחוקות בהן כל שבת הייתי קונה, או מביא הביתה מהעבודה ידיעות-הארץ-מעריב-דבר-העיר-על המשמר-הצופה, רק בשביל התשבצים וה"שיהיה"...)

צלליתה

New member
אבא שלי מכור לעתונים

שהייתי ילדה היה להם שולחן סלוני כזה, נמוך ומאורך מאוד (היום הוא עומד אצלי תחת החלון ועליו עציצים). כל סוף שבוע, אבל גם כל יום, היו שם עתונים מפוזרים כמו מניפה ענקית, וכל אחד יכול לשלוף את העתון שהוא מחבב, ורק אבא קורא את כולם באובססיביות. חלק מהעתונים הגיעו הביתה, חלק היה קונה בדרכו מהעבודה, וחלק היו מגיעים אליו לעבודה והוא היה מביא אותם הביתה להתארח לכמה ימים. הכי אהבתי את הדפים הורדרדים. היום אבא פנסיונר ואחרי שכנועים שלי התמכר לאינטרנט. כל יום מגיע עתון אחד, ובסוף השבוע הוא יוצא בבוקר מוקדם להליכה היומית, עובר בקונדטוריה וקונה עוד עתון בקיוסק שליד. בארוחת הערב המשפחתית מצטט בהתלהבות מעתון זה או אחר, כתבות שקרא ברשת. אני לעומתו הפסקתי כבר לפני כמה שנים את המנוי על העתון היומי, ששמתי לב שיש ימים שאני מוצאיה את העתון מקופל בדיוק כפי שהגיע. נו נו נו ילדה רעה ובזבזנית. ילדה רעה שלפעמים חיה לה יותר מדי בתוך בועה של לא רואה ולא שומעת.

מה כבר יש לאחרונה בעיתונים ?

ערפת חי או בקומה ,חלה התדרדרות במצבו של ערפת, ערפת היגיע לבית החולים פרסי, ערפת מתלוצץ עם רופאיו, היגיע למוקטע לא היגיע, כן מת לא מת ערפת ערפת ערפת, די נמאס אהה רגע יש כמה דברים נוספים למשל וענונו נכלא שוב פעם, עמי איילון רץ לראשות הממשלה, אישה שגרה ברמת אביב , התעללה ורצחה עשרות חתולים , הקיצר שום דבר טוב ולא אופטימי, לא נמאס ? עדיף לי להיות כאן איתכם וסתם לברבר

noa128

New member
וואלה צודקת חרוזית

אני משלימה מה שחשוב ברשת, קונה רק בשבת, אבל כן, לרוב שני עיתונים
אין להשוות את עיתוני השבת עם המאמרים לעיתון יום חול שאינו מצדיק את ההשקעה... וגריפ - מבחינתי אם עשית משהו שעושה לך טוב - סבבה
ואני מצפה לשמוע אילו עוד תחליפים "ייכנסו" לזמן קריאת העיתונים הזה בפרוץ החורף הבא עלינו לטובה
, אין איזו ספריה טובה באיזורך? או אולי ספריית דיוידי? וצללית, איזה נעים עשית לי בלב בסיפור על אביך, כמה חום עולה מקולך בסיפור הזה, מין התנהלות ביתית חמימה כזו...

לפני שבועיים קניתי עיתון

ועד היום הוא בשקית, לא פתחתי אותו בכלל. קניתי אותו כי חשבתי שאקרא ואתעדכן קצת במה שקורה, אין לי טלוויזיה ורדיו בבית, כלומר הטלוויזיה קיימת רק לא מחוברת לשום מקום שגורם לה להיות פעילה, כך שהחדשות היחידות שאני צורכת זה באינטרנט, וגם נו, בארץ שלנו אי אפשר להישאר לא מעודכנים. אם יש משהו יוצא דופן, אני הולכת לשנורר טלוויזיה ממשהו. האמת היא שאבא שלי הוא צרכן חדשות די כבד - עיתון בכל יום, חדשות ברדיו בכל שעה, וכמובן בטלוויזיה מהדורת חדשות אחת בדר"כ לא מספיקה לו. כשעוד גרתי עם ההורים ממש סבלתי מזה, כי החדשות עושות לי די רע, כל הזמן לשמוע דברים רעים פשוט מוציא אותי מאיפוס. היום לא אכפת לי פה ושם לשמוע, אני שומעת מהדורת חדשות אחת ברדיו, בדר"כ בדרך חזרה מהעבודה וזה מספיק לי.

מה ? גם אבא שלך כזה ?../images/Emo3.gif

חשבתי שרק לי יש אבא כזה, אבסיסיבי לגבי עיתונים וחדשות, וכל פעם שמרצה משהוא מהפוליטקאים באוניברסיטה הוא הראשון רץ לשם.

פּרפרית

New member
חדשות בטלוויזיה אני לא רואה

התנגדות עוד מהימים של בית ההורים- "ששששש...חדשות..." וכל הבית היה עובר לדום שתיקה. את המנוי לעיתון סוף סוף ביטלתי בשבוע שעבר, מיום חמישי האחרון הפסקתי לקבל את העיתון. גמילה מההתמכרות המוזרה הזאת- ערימות על ערימות של עיתונים שעדיין לא נקראו ואולי "מחר" אקרא.

כן. וזאת התמכרות בעיניי,

לא רק לעיתון ולחדשות, אלא בעיקר לאדרנלין, לצורך להיות כל הזמן בעניינים, לדעת ראשון מה קורה. וההתמכרות הזאת היא רעה, כי יש לה השפעה שלילית ומזיקה לא פחות מסיגריות.

גריפון

New member
הפער בין לקרוא חדשות ברשת

לצפיה בחדשות בטלויזיה מפחיד ממש. כשהייתי רואה חדשות, הייתי מרגיש חסר אונים מול המסר שרוצים להעביר, והוא היה הולם בי ישר בבטן, כמו אגרוף. גם הכותרות בעיתון והאופן בו כתובות החדשות בעיתון היומי הן מניפולציה מסוג ז', שבאה לשרת את האינטרס של העיתון - על חשבוני המובהק כקורא. רק "הארץ" יוצא מן הכלל מבחינה זו - למרות שלאחרונה, מתחיל המוסף שלו להיות בעל אינטרסים משלו (קריצה גסה לכיוון הדתי.) אני מאוד מעודכן בחדשות - מאתרי Y-NET, הארץ, רוטר בשעת הצורך, NRG - הכל, חוץ מעיתונות כתובה וטלויזיה.

צלליתה

New member
ובנוסף ברשת מסתובבים דברים

שבמודפס או משודר אינם קיימים כלל. כמו דבקה. לפעמים אני מוצאת עצמי קוראת שם באובססיביות, לפעמים יעברו שבועות ובכלל לא מענין אותי כלום.

גריפון

New member
ללינקה, מאז שקראתי בדבקה

שחוליית אל-קעידה נחתה בחופי ת"א, וסירת הגומי שלה נמצאה על החוף, ואני טלפנתי בבהלה לחבר שעבד אז במוסד... אני לא נכנס לאתר הסהרורי הזה. (למה מה, יש שם משו חדש?
)

צלליתה

New member
לפעמים עדיף דווקא הסהרורי

גם בעתון הארץ אני קוראת דברים הזויים לחלוטין. דבקה יותר משעשע.

למעלה