ברכת הגומל

נעה שחר

New member
ברכת הגומל

איך? מתי? וכו' וכו' אשמח לפרטים עבור חברה שעברה תאונת דרכים...

ברכת הגומל

אמרו חז"ל (ברכות דף נד,ב) אמר רב ארבעה צריכים להודות: יורדי הים הולכי מדברות ומי שהיה חולה ונתרפא ומי שהיה חבוש בבית האסורים. בש"ע נתנו סימן: וכל החיים יודוך סלה, ראשי תבות חבוש יסורין ים מדבר. ודווקא אם היה בחזקת סכנה. דוגמה: יולדת, החוזר מנסיעה שיש בה סכנה. וצריך לברך ברכה זו בפני עשרה ושנים מהם תלמידי חכמים, שכתוב "וירוממוהו בקהל עם ובמושב זקנים יהללוהו". המנהג לקרוא לעלות לתורה, ואחר ברכה אחרונה יברך הגומל. נוסח הברכה הוא: ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם הגומל לחייבים טובות, שגמלני כל טוב. והקהל עונים אמן ומוסיפים: מי שגמלך כל טוב, הוא יגמלך כל טוב סלה. נוסח אחר: "האל אשר גמלך כל-טוב, הוא יגמלך נצח סלע ועד". ונהגו שלא לאחר את הברכה יותר משלושה ימים מן הארוע עליו מברכים (ש"ע או"ח רי"ט). מקווה שעזרתי, החלמה מהירה!

לא

על כל תאונת דרכים צריך לברך ברכת הגומל, ראוי לעשות שאלת רב עם פירוט הנתונים. נסיעה טובה.

נעה שחר

New member
תאונה ממש... ב"ה שזה נגמר ככה...

אבל היא בבי"ח חולים.. צריך להביא אליה 10 גברים או רק כשהיא תצא תלך לביה"כ?

ליגה76

New member
אם היא נפצעה והיא בבי"ח

לא בטוח שהיא צריכה לומר הגומל. לי הרב אמר שאני לא צריכה, למרות שזה נס רפואי שאני פה איתכם. אבל עשיתי סעודת הודיה אחרי שחזרתי לתפקד לגמרי.... אז כדאי בכל מקרה לשאול רב. ב"ה שניצלה ובעז"ה רפואה שלמה ושתשתחרר מהבי"ח מהר

אורניקי

New member
עדיף כשהיא תצא ותלך לביה"כ

בגלל שאם היא עדיין מאושפזת היא עוד לא "יצאה מזה". לא הייתי מתעסקת עם השאלה "צריך או לא צריך" אם היא מרגישה שחייה ניצלו מה יש להתפלסף כל כך הרבה? מוזר לי קצת האמירות האלה בכיוון של "לא בטוח שצריך". בעיניי ה"סיכון" שב"ברכה לבטלה" הוא קטן מהמהות של חוסר הכרת תודה.

touti

New member
זה שהיא לא תברך "הגומל" בשם ומלכות

ולא תיכנס לספק ברכה לבטלה, אומר שהיא לא תרגיש הכרת הטוב? היא יכולה להביע את הכרת התודה באלפי דרכים נוספות, כמו סעודת הודיה,סעודת עניים, להתחזק, לקרוא תהילים בכותל, ועוד רעיונות למכביר.

touti

New member
פעם שמעתי שהיום, לחצות כביש ולהגיע בשלום לצד

השני בביטחה צריך ברכת הגומל... בלי שם ומלכות:)

איתן פז

New member
כפי שנאמר יש לומר זאת בעשרה גברים

אמרה כאן ליגה מנסיונה שלא בטוח שחייבים לומר, כך שמן הראוי לשאול רב. יש שאומרים את פרק התהלים "הודו לה'.... יאמרו נא גאולי..." (ק"ז?) או לומר בקהל עם (זה יכול להיות גם במסיבת נשים ולאו דווקא גברים את תפילת נשמת כל חי תברך. את ברכת הגומל נהוג לומר בצמוד ל"ברכו" בקריאת התורה או בתפילה. הרבה נשים יולדות נוהגות להזמין לביתם לשלישי למילה מניין אנשים שיתפללו ערבית, ולומר את הברכה.

ליגה76

New member
ביררתי למה לא ברכתי הגומל

למרות שנפצעתי אנוש ויצאתי מזה בניסי ניסים. אלא בגלל שנכרתה האצבע, אם נכרת אבר מהגוף אפי' חלק ממנו לא אומרים הגומל. אבל אם היא נפצעה ולא נכרת שום איבר, אלא נשארה שלמה, צריכה לומר הגומל בפני 10 גברים. אפשר בביכנ"ס או שתכנס 10 גברים שמכירה... אני עשיתי סעודת הודיה מכובדת מאוד, ואמרתי 'נשמת כל חי' בקול לפני כולם, דיברתי ופרסמתי את הנס... שיהיו בעזרת ה' בשורות טובות ושיהיה לה רפואה שלמה ומהירה...

מחילה שאני חולק עכל כבודו אבל....

לגבי האמירה של ברכת הגומל בלילה זה מחלוקת דעת בן איש חי..שאין מברכים בלילה ברכה זאת ודעת רוב הפוסקים וכן הגר"ע יוסף שליט"א ...שאין בעיה ואפשר גם בלילה לברך ברכה זאת ולגביי עשרה דווקא בזמן תפלה...מן הדין אין מעכב מספיק שיהיה עשרה אנשים בריי חיוב ואפילו תשע וקטן מגיל חינוך מצטרף ויכולים לברך

למעלה