ברליוז-ביאטריס ובנדיקט

yonti261

New member
ברליוז-ביאטריס ובנדיקט

אתמול ניתקלתי בה בחנות בביצוע של קולין דיוויס ולא ידעתי אם לקנות.מה דעתכם על האופרה הזו?זה שווה קנייה?

svevo

New member
אופרה נפלאה ביותר

אם אתה כבר מכיר ואוהב יצירות אחרות של ברליוז (הטרויאנים, בנוונוטו צ'ליני) אז בכיף, לך על ביאטריס ובנדיקט. זו אופרה קומית מקסימה מאוד שמבוססת על "מהומה רבה על לא דבר" של שייקספיר. זו יצירה מאוחרת של ברליוז, שכתב אותה תוך כדי העבודה על הטרויאנים, אולי כדי להפיג את המתח. זו לבטח היצירה העליזה והמשעשעת ביותר של ברליוז, ובכל זאת כמה מהאריות וקטעי האנסמבל מכילים כמה מדפי התווים המבריקים ביותר של המלחין. משעשעת ביותר היא הפרודיה על המלחין האקדמי המגוחך, סומרון, והמוזיקה המלומדת שלו. הדואט בסוף המערכה הראשונה (Vous Soupirez, Madame?) - אחד המקסימים בספרות האופרה (לטעמי). אני מכיר שני ביצועים, זה של דייוויס וזה של ג'ון נלסון. שניהם מעולים אבל בסופו של יום הייתי הולך על נלסון. גם זה עניין של טעם. עוד דבר אחד - הרצ'יטטיבים באופרה מדוברים (כמו בחליל הקסם, למשל), וזה עלול לעייף מאזינים מסויימים. גם אני , אחרי עשרות האזנות, נוהג כיום לתכנת את נגן הדיסקים שלי כך שיפסח על הרצ'יטטיבים. מובן שבנוגע להאזנות הראשונות אני ממליץ להאזין תוך כדי קריאת הליברית. אבל זה נכון לכל אופרה, בעצם.

../images/Emo45.gif

בהחלט בהאזנות הראשונות עדיף להאזין תוך כדי הליברית. ועדיף אם ניתן גם לצפות בהן ב-DVD למשל. זה מוסיף המון להנאה מהיצירה.

למעלה