ברנדי

• פותח הנושא נווהשאנן
  • פורסם בתאריך
נ

נווהשאנן

Guest
ברנדי

כמה פעמים ניסיתי להצית את הברנדי ולא הלך. אפילו בשריפת חמץ שפכתי אותו ישר למדורה והוא בכלל לא התלקח...
איזה מין ברנדי זה.
הפעם קניתי משהו איכותי. הוספתי לתבשיל וניסיתי להצית. כלום.
יכול להיות שהאלכוהול התאדה לו?

lseugy

New member
אני לא מבין בבישול בברנדי אבל מבין קצת באש.

קח גפרור בוער וזרוק למיכל דלק של מכונית כשהוא מלא עד סופו.
מה יקרה?
כלום.
הגפרור יכבה (לא מומלץ לנסות בבית).
מה שניצת זה לא הדלק אלא אדי הדלק. אם היית זורק את הגפרור למיכל כשהוא מלא כדי מחציתו - אוי ואבוי. האמת היא שתמיד אנו לא ממלאים מיכל דלק ממש עד סופו ולכן תמיד יש בו קצת אדי דלק וזה המסוכן. כשהאדים ניצתים נוצר חום רב ואז הדלק מתחיל להישרף. אבל ההצתה מתחילה באדים.
למה אסור לעשן בתחנת דלק? כי יש שם הרבה אדי דלק וביחס מסוים עם האויר - רק אש קטנה או ניצוץ קטן ופוווףףףף יהיה פיצוץ או שריפה.
אותו דבר עם אלכוהול. לא האלכוהול ניצת אלא קודם אדי אלכוהול.
מהסרטונים שראיתי, הטבחים תמיד מחממים את האלכוהול במחבת או מכניסים אלכוהול כשהמחבת כבר חמה. כעת נוצרים אדי אלכוהול (והוא גם נפרד מהנוזל שאליו הוא נצמד - יתר החומר הנוזלי בברנדי) ורק אז מטים אותה והאדים ניצתים או מציתים אותם בצורה ישירה עם מצת.
בהצלחה.
אגב, אלכוהול שעומד באויר הפתוח - מתנדף. אבל זה גם תלוי בקצב ההתנדפות של הנוזל שבו האלכוהול נמצא. תמיד מערבבים אלכוהול עם נוזל כלשהו כי אלכוהול לא יכול לחיות באויר הפתוח בצורה עצמאית. הוא תמיד ינסה להתחבר לחומר אחר. בבקבוקי משקה אלכוהולי תמיד מציינים את % האלכוהול בנוזל. נדמה לי שבברנדי זה בין 30 ל-40% (כבר אמרתי שאני לא מבין בברנדי?).

נ

נווהשאנן

Guest
אחי

תודה רבה רבה על התשובה המושקעת והמחכימה.

למעלה