ברנה דאוול עושה חיל

cubano1

New member
ברנה דאוול עושה חיל

הקריירה שלה בצמרת ההתעמלות של ארה"ב לא תזכר לה לטובה
המקום השלישי באליפות ארה"ב ב 2013 ותרגיל מקבילים מרשים (אם כי לא לגמרי מבושל* הקנו לה כרטיס לאליפות העולם באנטוורפן על תקן מתמחה במקבילים ובקורה. זאת בטח היתה פסגת הקריירה שלה.
אבל אז, באליפות העולם, היא הושלכה באופן די גס לכסא של המחליפה בשביל לאפשר למקיילה מרוני להתחרות כקרב רביסטית שלישית לצד סימון ביילס וקיילה רוס. זה היה אקט שרירותי לחלוטין שקרה בדקה ה 90, ערב לפני התחרות. למרוני לא היה סיכוי להעפיל לגמר הקרב רב (בגלל שרק שתי מתעמלות ממדינה מעפילות) ולא היה לה סיכוי של ממש להעפיל לגמרים בקורה ובמקבילים. ועדיין - במשהו שנראה יותר כמו ג'סטה ענקית למרוני במקרה הטוב, והתנכלות לדאוול במקרה הרע, מרוני, ביילס ורוס התחרו על כל ארבעת המכשירים ודאוול חיממה את הספסל.

דאוול נקראה שוב אל הדגל בתחילת 2015, בשביל למלא את המקום של סימון ביילס באמריקאן קאפ. דאוול היתה חייבת ליצור רושם סופר חיובי, סנסציוני אפילו. אבל זה לא ממש קרה. היא סיימה שניה אחרי אליזבת' פרייס, עם אמנאר יפה, אבל תרגילים חלשים בקורה ובקרקע, ותרגיל יפה אבל קצת חסר שליטה במקבילים.
https://www.youtube.com/watch?v=027FE8v6i3s

דאוול כנראה הבינה שהדרך לריו תהיה ארוכה וקשה ונגד הרוח, והחליטה להתחיל להתחרות במכללות, במכללת אוקלהומה.
אתמול היא רשמה את ה 10 הראשון שלה, ועוד במקבילים.
שימו לב לנחיתה!
https://www.youtube.com/watch?v=91YjvF6OBDE

ה10 במכללות הוא אירוע יחסית נדיר. רואים אותו יותר בקפיצות, ויותר אצל מתעמלות בשנתן השלישית והרביעית. לכן דאוול יכולה לשמוח מאד עם 10 בתחרות השניה או השלישית שלה, בשנתה הראשונה באוקלהומה.

Tammie

New member
איזה יופי של תרגיל!

בדיוק הבוקר קראתי על ה- 10 הזה ורציתי לראות את התרגיל אבל לא היה לי זמן, אז תודה על השיתוף :)
&nbsp
התעמלות מכללות תמיד נראית לי כל כך כיפית, חבל שאין לנו כזאת כאן...

trilliane

Well-known member
מנהל
* רשמתי לעצמי לצפות במוקדמות אליפות העולם 2013...

מסקרן אותי לצפות במקיילה בכל ארבעת המכשירים (את גמר הקפיצות שלה אני זוכרת, בין היתר בזכות בגד הגוף המהמם עם הדפס הטווס; לבחורה יש טעם וסטייל, אין מה לדבר). לאחרונה אני משלימה צפייה בתחרויות ישנות שפספסתי או שצפיתי בהן באופן חלקי בלבד, ומגלה כל מיני שמות שלא ממש הכרתי כי הן לא הגיעו לראש הצמרת אלא רק היו קצת יותר ברקע.
&nbsp
ניסיתי להבין איך אתה מתייחס להחלפה של ביילס באמריקן קאפ 2015 כשהיא מפרסמת אותו ביוטיוב ואמורה להשתתף בו... עד שצפיתי בסרטון והבנתי שהכוונה באמת ל-2014 (שלא צפיתי בו; ביילס הייתה פצועה אז, כמדומני?).
&nbsp
אם הבנתי נכון ולא עשיתי סלט (אני מנסה לעשות לעצמי סדר בראש, לאמריקנים האלה יש מיליון תחרויות!
), גביע ארה"ב (בשנים האחרונות בחסות AT&T) הוא התחרות שפותחת את העונה כי היא בתחילת השנה (פברואר מרץ) ויש לה מוקדמות שפתוחות גם למדינות אחרות, ולגמר (שהוא קרב רב נשים וגברים בו"ז) עולות שמונה מתעמלות, מתוכן שתי אמריקניות והשאר ממדינות אחרות (ויש טענה על העדפת מתעמלים אמריקניים בתחרות מה שגורם לרוסים להיות עצבניים ולהחרים אותם מאז 2010 או משהו כזה, כי ויבר ניצחה את מוסטפינה? לא צפיתי...). אבל יש אפשרות לאמריקנים להכניס לתחרות גם מחליפה, וכך גבי דאגלס התחרתה ב-2012 באופן לא רשמי ולמעשה "ניצחה" את ויבר ואת רייזמן (ולכן אפשר לומר שהתחרות אכן חזתה את אלופת הקרב רב באולימפיאדה...). התחרות הייתה במשך שנים רבות במדיסון סקוור גרדן(?) בניו יורק (וחוזרת לשם בשנים אולימפיות?), והשנה היא תהיה באיצטדיון הענקי שלהם והם מפרסמים ביוטיוב כבר חודשים שיבואו לעודד אותם.
&nbsp
לעומת זאת אליפות ארה"ב (בשנים האחרונות בחסות פרוקטר וגמבל) מתרחשת באוגוסט (מוקדמת ליוני בשנים אולימפיות) במשך שני לילות (לכל קרב רב) שבהם בעצם עושים את אותו הדבר פעמיים, מסיבות שאינן ברורות לי...

&nbsp
אחרון חביב, אם אני מבינה נכון ליגת(?) המכללות בנויה מסטודנטים שנחשבים לספורטאים חובבים (אבל רציניים) ובזכות כך מקבלים מלגות, אבל אם בקריירה הספורטיבית שלהם הם מקבלים חסויות מסחריות הם נחשבים ל"מקצועיים" ואז לא יכולים להתחרות במסגרת המכללות? (ולכן גם לא מקבלים מלגה). אני זוכרת את ההתלבטות הזו בסדרה Make it or break it (כשפייסון קילר התלבטה אם לפרסם איזה חטיף בריאות או לשמור אפשרות למכללה) ואז עוד לא לגמרי הבנתי במה מדובר, בעיקר כי לא ממש הבנתי את כל הקטע של ספורט במכללות (לא שעכשיו אני ממש מבינה; אבל זה כמו שיש ליגת מכללות בכדורסל, לא?). פעם קראתי שספורטאים באולימפיאדה אמורים להיות "חובבים" (ולא מקצוענים, אם כי זה באמת קצת מגוחך ברמות האלה) אבל הבנתי שירדו מזה כבר לפני לא מעט שנים ואין להם מגבלה של חסויות (זה מה שהופך אותך ל"מקצועי"? חסות מסחרית?
).

trilliane

Well-known member
מנהל
תיקון לעצמי: בגד הגוף עם הטווס היה באליפות ארה"ב 2013

באליפות העולם היא כנראה לבשה משהו אחר (אבל אני זוכרת שזכתה, צפיתי).

cubano1

New member
אמריקאן קאפ

האמריקאן קאפ היא תחרות מסורתית שנערכת מאז שנות ה 70.
המתכונת שלה מאד השתנתה לאורך השנים
פעם, היה שלב מוקדמות, ולמחרת גמר שאליו העפילו מספר מצומצם של מתעמלות.
מאיה שני למשל השתתפה בתחרות מתישהו בשנות ה 90.

בשנים האחרונות זאת תחרות ש"אומצה" לסדרת תחרויות גביע העולם של איגוד ההתעמלות והיא הראשונה בשנה הקאלנדרית. היא נוטה לנדוד לערים שונות בארה"ב. מוזמנות אליה רק 8 מתעמלות על פי דירוג, ולמארחים מותר להכניס עוד מתעמלת מקומית.

אין קשר לאליפות ארה"ב, שכמו שאמרת נערכת באוגוסט ויש לה השלכות על הרכב הנבחרת הלאומית האמריקאית. היא גם נערכת על פני יומיים מלאים, בשביל לדמות תחרות בסדר גודל של אליפות יבשתית או עולמית או אולימפיאדה.

לגבי המכללות - אז כן. כמו שפעם אסור היה לספורטאים "מקצועיים" להתחרות באלימפיאדה, אלא רק חובבים. זה היה רלוונטי בעיקר לענפים כמו כדורגל, כדורסל וכאלה שהיתה בהם תשתית מקצועית. (לכן אף שחקן ממכבי תל אביב בכדורסל בשנות הזוהר לא יכל ליצג את נבחרת ישראל באולימפיאדה, אלא רק שחקני עתודה.)
כיום זה השתנה ברוב הענפים - והחל משנות ה 90 שולבו שחקני NBA בנבחרת ארה"ב בכדורסל. לפני זה היית רואה אך ורק שחקני מכללות בנבחרות האמרקיאיות.
אבל במכללות עדיין מקפידים. מתעמלת שלה סוכן ושמתפרנסת מהענף (ונהיית מקצוענית) אינה זכאית להשתתף בליגת ההתעמלות של המכללות.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על הפירוט. לגבי המכללות, הבנתי את הכשל שלי

תמיד נראה לי מוזר שחסות = מקצועיות, אבל עכשיו אני מבינה שחסות = מקצוע, כלומר פרנסה, הכנסה (ללא תלות ישירה ברמת המקצועיות הספורטיבית) לעומת "חובב" שמשקיע לא פחות (כסף ועבודה) אבל לא מקבל "משכורת" (אולי מלגות ותמיכה ממשלתית / עמותות וכו'?). בקיצור, מקצועי לעומת מקצוען.

zuxitani3

New member
אני חושבת שהסיפור עם וויבר ומוסטפינה

היה שאמורים להזמין לקאפ את מי שהצטיין באליפות העולם וויבר לא השתתפה באליפות העולם לפני אותו אמריקן קאפ.
מוסטפינה אגב הייתה מנצחת את הקאפ הזה אם הייתה מקשיבה למאמן שלה. הוא אמר לה שתלך על תרגיל קל כי היא כבר מובילה ורק צריכה לא לעשות שטויות כדי לנצח אבל כמובן שהיא עשתה את התרגיל המלא ונפלה באמצע.

למעלה