ברנש, בקשר להודעתך על כרטיסי

beitar

New member
ברנש, בקשר להודעתך על כרטיסי

רשת ישנים ולינוקס. אחד הכרטיסי רשת שלי הוא לעזאזל RTL8029 שהוא כרטיס תואם NE2000. תתפלא לשמוע, אבל ראד האט 7.2 זיהה אותו כמו ענק כ RTL 8029 ונתן לו אוטומטית את הדרייבר המתאים, כלומר את של NE2000. אני חושש שאתה טועה בנקודה הזו של כרטיסי הרשת. אגב, דווקא מנדרייק מניסיון שלי איתו, מעט בעייתי עם כרטיסי רשת. ותגובתי באה בפורום הזה, בגלל שאני מעדיף מסיבותיי ששמורות עימי שלא לכתוב בפורום המקביל. מחכה לתגובתך (אני יודע שאתה כותב גם כאן, וגם העז שהגיב לך).

תמר,

New member
תרשה לי להעיר

לפעמים בעיות בזיהוי חומרה נובעות מבעיות בחומרה (בעיקר אם היא ישנה ומשומשת) לכן יכול להיות שכרטיס מסויים לא זוהה - מפני שהיתה לו תקלה קטנה בחומרה, או מפני שלא היה תקוע מספיק עמוק בסלוט, או מפני שהזיזו משהו בכרטיס שבסלוט ליד. באותה מידה, יכול להיות שהכרטיס יזוהה בהפעלה הבאה. ועדיין לא דיברנו על התנגשות התקנים, אבל אני מאמינה שמשתמשים מנוסים מזהים בעיות כאלו ממבט ראשון.

מול

New member
אני לא יודע למי הגבת ,אבל

יש בעיה עם קרנל 2.4.7 ( רד-האט 7.2 ) וקרנל 2.4.8 (מנדרייק 8.1 ) וכרטיסי רשת ISA . (לפחות אצלי היו בעיות גדולות וגם שאלתי בפורום, וביררתי בפורומים בחו"ל וגם שם לא הייתה תשובה מספקת ) הפתרון אצלי היה "לרדת" לקרנל 2.4.3 (במקרה של מנדרייק ) ואז זה עובד מצוין

יש צדק בדבריו .. (לא אמרתי של מי../images/Emo13.gif

NE2000 - הוא כרטיס שהוצא בזמנו ע"י חברת netware (נובל) .. עם הזמן הוא תפס מאד בשוק כתוצאה ממחיר זול וכיוצ"ב סיבות .. לכרטיס קמו עשות "חיקויים" אשר יישמו את אותו תקן .. כך שלמעשה כשמדברים על תואם NE2000 מדברים על משפחת ענקית של כרטיסים שעובדים פלוס - מינוס על בסיס אותו תקן. גם אני נתקלתי בכרטיסים כאלו שלא עבדו והפעלתי עליהם strace על מנת להבין למה ומה קורה איתם .. מצד שני נתקלתי בכאלו שעבדו בסדר גמור .. אגב בגרסאות קודמות של ה kernel לא היה עם אף אחד מהם בעיות .. כנראה שקיימים הבדלים בין יצרנים שונים וכתוצאה מכך נובע השוני.. ההמלצה שלי אגב היא להשקיע קצת יותר ולקנות חומרה קצת יותר טובה - מנסיון לא מועט שיש לי זה תמיד השתלם לי .. אני באופן אישי כבר לא עובד עם כרטיסים כאלו .. בעצם יש לי עדיין אחד שאני מחכה שהוא יסיים את חייו

beitar

New member
שלי דווקא חדש לגמרי !

זה על הפנטיום 1000 שקניתי אך לאחרונה... משום מה שילמתי על כרטיסי 10/100 וקיבלתי את הכרטיס הזה.... (לא היה לי כוח להחליף, גם ככ זה עובד, כשנזדקק למשהו אחר, כבר בטח אקנה משהו יותר טוב בהרבה...). בכל מקרה, כמו שאמרתי, הכרטיס מזוהה ועובד כמו ענק.

ezaton

New member
אתה בטוח 8029?

נשמע יותר כמו 8129 או 8139 (עשר מאה כמו גדולים, ועובדים יפה מאוד). תרשו לי לפרט ולהסביר, אם אני אצליח לזכור את הכל עוד קצת: הבעיה עם כרטיסי רשת ישנים היא שהם ISA. ISA יכול לעבוד בשני אופנים - אופן ראשון - בכרטיס יש ג´אמפרים שקובעים עבורו את הגדרות ה IRQ וה IO שלו. אופן שני - הכרטיס הוא PnP - כלומר - הוא בוחר לעצמו (ולא תמיד בשכל) את ההגדרות הללו, אבל מוכן להסכים לשינויים. עבור כרטיסי ISA שהגדרתם ידנית, אין מה לעשות. חלונות פשוט מריץ את מאגר נתוני הדרייברים שלו ומנסה להתאים אותו למציאות (אחוזי הצלחה מחורבנים, אבל מילא). כרטיסי PnP יודעים לספר על עצמם, אם רק שואלים נכון. חלונות יודע לשאול נכון, אבל לא תמיד להתמודד עם יכולתם לשנות הגדרות (מה שיכול לחסוך התנגשויות נפוצות בין כרטיסי רשת ליציאות טוריות ועוד). בלינוקס, עבור כרטיסים מהסוג הראשון, אין ברירה - יש להגדיר ידנית, כי המערכת לא יודעת לזהות אותם (אין דרך). הגדרת ידנית, הצבת את הפרמטרים הנכונים, והם יעבדו. עבור הסוג השני, לעומת זאת, יש להריץ סט כלים שנקרא ISAPNPTOOLS שנועדו בדיוק לשכמותם - בקצרה (לעוד מידע - RTFM) יש להריץ pnpdump > /etc/isapnp.conf ובקובץ שנוצר להפעיל (unhash) את ההגדרות הרלוונטיות (אנחנו בוחרים IO ו IRQ), ובסוף להפעיל את השורה התחתונה (Act Y). פעולה זאת תגרום למערכת להריץ isapnp מייד כל הפעלה (ואז כל מגלה חומרה יספר לנו שיש כרטיס זה או אחר במערכת) או יאפשר לנו להריץ ידנית (עם הפנייה לקובץ ההגדרות), מה שיאפשר לנו לוודא שהכל עובד כשורה. לאחר שיש לנו כרטיס "עובד" (מבחינת המערכת - קיים) - להגדירו לפי הגדרותיו, ולטעון את המודול קל מאוד. *הערות* א. קרנלים שבאים עם הפצות עוברים בד"כ שינוי בהפצה עצמה, מה שיכול לגרור באגים. גירסאות לינוס של הקרנל לא כוללות כל מיני תכונות נוספות, אבל בדוקות טוב יותר (על פניו). ב. אם בקרנל יש באג ב isaPNP, או שהוא לא הודר עם תמיכה, או שאין כלי isapnp מותקנים, לא תתאפשר הפעלת כרטיסי isaPNP. ג. יש לוודא שהמשאב פנוי לפני בחירת ההגדרות עבור ה isaPNP, כדי לחסוך זמן (הביטו ב proc/). ד. כל זה לא תקף עבור כרטיסי pci, המזדהים עצמאית לפני המערכת, ורק מבקשים "הדבקת" דרייבר מתאים. נסיונו של הכותב בא מהפעלת כרטיסים עם דרייבר נסיוני, שהיו pnp, על מערכות לפני שנים, וידוע לו שמאז לא היה שינוי משמעותי (אם בכלל) בכלים אלו.
Ez

mavor

New member
בעיה ידועה

הבעיה היא לא בקרנל אלה ב ISAPNP פשות דפקתי את הראש בזה שבוע עד שגיליתי נדב

למעלה