ברצוני לבצע capture ממצלמת סוני DV8

urielp

New member
ברצוני לבצע capture ממצלמת סוני DV8

לפרמייר, ובשלב מאוחר יותר לצרוב זאת לרי.וי.די (כאשר אקנה). את האיכות אני רוצה לשמר אך מכיוון שעדיין אין לי צורב אני רוצה להשאיר את החומר גלם הערוך (סרטים של שעה כ"א) על ההארד דיסק. מהו הפורמט המומלץ ל Capturing? האם AVI אשר תופס נפח עצום אך באיכות מעולה או MPEG2 או פורמט אחר? מהי המלצתכם?

umbo

New member
בשביל מה לשמור במחשב...

שעה של סרט באיכות DV תופסת במחשב מעל 13 ג'יגה. מספר סרטים של שעה יסתמו לך את הכונן הקשיח. בשביל מה להשאיר כמויות עצומות כאילו במחשב? תבצע capture, תערוך ותחזיר לקסטה של המצלמה לשמירה. כשתקנה צורב ותרצה לצרוב לDVD, תחזיר את הסרט למחשב ותצרוב. האיכות לא תיפגם כי במדיה דיגיטלית לא מאבדים איכות בהעברות כאילו.

urielp

New member
הקלטות למצלמת וידא הינן Hi8.

האם הקלטה ע"ג סרט טייפ לא מאבדת מאיכות ההקלטה בכל הקלטה והקלטה? האם פורמט ההקלטה הינו דיגיטלי, למרות שזה על גבי סרג טייפ?

umbo

New member
זו כל החכמה בהקלטה דיגיטלית....

אין שום איבוד איכות בין הדורות (generation) איבוד איכות יש רק בהקלטה אנלוגית ששם כל generation מתווסף רעש רקע להקלטה ומוריד את האיכות. מצלמות דיגיטל 8 אמנם יכולות לנגן (playback) קלטות אנלוגיות, אבל את ההקלטה הן מבצעות רק כהקלטה דיגיטלית. (גם בצילום רגיל, וגם בהקלטה מהמחשב) בקשר לסוג פורמט העבודה במחשב - ככול שנעשות פחות מניפולציות אלקטרוניות וכיווצים של התמונה - עדיף לאיכות. אם אין בעית מקום במחשב עדיף לעבוד בפורמט פחות מכווץ שגורם לפחות איבוד איכות של התמונה והסאונד.

urielp

New member
עוד שאלה - מהו הפורמט לשמירה

במחשב? האם avi או פורמט פחות איכותי אך עדיין לא מנפח את ה Hard Disk? אולי דחוס Mpeg2?

למעלה