ברצלונה או רומא לפני או אחרי פסח?

lihico9

New member
ברצלונה או רומא לפני או אחרי פסח?

היי חברים,

אני וחבר שלי רוצים לטוס לחופשה אך מתלבטים לגבי כמה דברים ונשמח אם תוכלו לעזור לנו :)

ההתלבטות הראשונה היא היעד : ברצלונה או רומא?

ההתלבטות השניה היא הזמן: לפני או אחרי פסח? מה יותר משתלם מבחינת מחירי הטיסות והמלונות?

נשמח מאוד לתגובות ולעזרה :)))

Yuval I

New member
מה אתם אוהבים יותר ?

לברצלונה יש חוף ים, האתרים מרוכזים יחסית ומרביתם זו אומנות ייחודית

ברומא לעומת זאת יש המון עתיקות ומזרקות.

בטח יגידו שמה שכתבתי זה שטחי אבל הייתי בשתי הערים ולצעירים ממליץ קודם על ברצלונה.

Cמן רשום

New member
נשמע לך הגיוני לנסוע לברצלונה כדי לבלות בחוף?

חופים יש הרבה יותר קרובים ולא פחות טובים.

The Bulldog

New member
מחירים קל לבדוק

לרומא הייתי טס לפני פסח, מה שיותר מוקדם. העיר הולכת ומתמלאת מיום ליום בתקופה הזאת. בדקו גם מתי נופל חג הפסחא אצל הקתולים. אתם לא רוצים להיות ברומא במהלך הפסחא. בברצלונה לדעתי זה פחות קריטי.

אישית אהבתי רומא יותר. מצד שני אשתי אוהבת את ברצלונה הרבה יותר. וזאת רק דוגמא. אני מאמין שב-24 השעות יתווספו פה כמה וכמה תשובות לשאלה שלכם שיתפלגו בערך חצי חצי בין אלה שאומרים רומא לאלה שאומרים ברצלונה.

טיסה נעימה.

moco10

New member
אפשא לעשות את ההחלטה קלה.

לאחד היעדים השנה, וליעד האחר בפעם אחרת.
זה הופך את השאלה חסרת התשובה איזה יעד עדיף ללא רלוונטית.
עכשיו נשאר להחליט על סמך שיקולים מעשיים/כלכליים גרידא, וזה כבר הרבה יותר קל.
בודקים מחירי טיסות ומלונות בתקופה הרלוונטית.

שני היעדים יפים ושווים ביקור אחד לפחות

כנראה שיותר מאחד.

אני התחברתי לרומא הרבה יותר. לברצלונה הספיק לי ביקור אחד. לרומא אני חוזר שוב ושוב ונהנה בכל פעם כאילו שזאת הפעם הראשונה.

אבל זה מאד אינדיבידואלי, אין פה שום כללים.

מבחינת מחירי המלונות, להערכתי יהיו זהים

לגבי טיסות לא ברור, צריך לבדוק בנפרד תאריך-תאריך.
לגבי היעד, זה תלוי מה אתם אוהבים. התחושה בברצלונה היא של יותר מרחב, במיוחד עם הים ברקע. יותר פאן. ברומא יותר רציני, כובד העתיקות והכנסיות מורגש. ברומא הייתי 4 פעמים ובברצלונה עד כה רק פעם אחת אבל לשתיהן אני מתכננת לחזור, וליותר מביקור אחד. זה באמת תלוי בהעדפות שלכם.

lavendula

New member
מממ...

שתיהן ערים מאוד אטרקטיביות. השאלה מה אתם אוהבים.
ברצלונה יותר קומפקטית, רומא יותר מגוונת.
בברצלונה יש אווירה יותר משוחררת/מודרנית, ויותר מגוון באוכל (יותר אוכל בינ"ל), רומא יותר מסורתית.
בברצלונה יש אדריכלות ייחודית והשפעה חזקה של גאודי בכל פינה, ברומא יש ארכאולוגיה, מזרקות ומבנים מפוארים.
אם מתכננים גם שופינג (אפילו קצת), ברצלונה עדיפה כי המחירים ברומא פשוט בשמיים.
מבחינת מחירי לינה, נראה לי שזה פחות או יותר זהה. לגבי טיסות, הכי טוב לבדוק לפי תאריכים שבאים בחשבון.
לגבי תאריכים, לפני פסח זה ממש אוטוטו
...
האיסטר יוצא ב-17/4. רצוי לא לנסוע דווקא בתקופה הזו, אלא מעט אחריה.

שימו לב, למקרה שתחליטו לטוס במאי

בימים האחרונים של חודש מאי יש פסטיבל רוק גדול בברצלונה, שבדרך כלל מביא למעלה ממאה אלף איש. יכול להיות שאז יהיה עמוס יותר (אם כי בשלושת ימי הפסטיבל כל המאה אלף במתחם דל פורום, ורק לפניו ואחריו ממש מסתובבים בעיר עצמה).

למעלה