ברצלונה: סופרים מומלצים להצטיידות.

Ccyclist

Well-known member
ברצלונה: סופרים מומלצים להצטיידות.

ברצלונה היא יעד מאד פופולרי שנשאלות עליו שאלות בפורום כל עונת נסיעות. אם המוצרים של חדר האוכל במלון קצת מאכזבים ואתם רוצים גם קצת נישנושים לדרך הנה כמה סופרים שאני ממליץ וגם הערה קטנה על קנייה כללית.

1
Carrefour Market
Rambla dels Estudis, 113, 08002 Barcelona
בין תחנות Placa de Catalunya ו Liceu

סניף עיר גדול של רשת קארפור, על הרמבלה המפורסמת של ברצלונה אז אין תירוצים של מרחק. ההיצע במחלקה ללא גלוטן של קארפור גדול וכולל לחמים ועוגיות, פסטות וקמחים, דגני בוקר וכן מספר מצרכים ייעודיים אחרים כולל ממתקים ללא גלוטן. טווח מחירים פרקטי וסביר, יש גם מוצרי רשת לצד המוצרים הממותגים. לצמחונים שביננו יש שם גם המבורגרים צמחוניים של Soja Sun וכן נקניקיות צמחוניות גרמניות על בסיס ביצה, וזה שידרוג לעומת מצב הצמחונות הלא קיים ברשת לפני שנתיים-שלושה.

2
El Corté Íngles (קומת האוכל, תמותג בשם שונה, לפעמים Hipercor או שם אחר שמסתיים ב cor)
Placa de Catelunya

הכל מכל וביוקר. מוצרים ללא גלוטן בעיקר של Schar, טווח דומה לזה של קארפור. שומרי הכשרות שביננו יוכלו למצוא שם מדפים כשרים באזור מזון העולם (אם כי אינני מבטיח לל"ג), והצמחונים שביננו ימצאו שם הן את אותם בורגרים של Soja Sun וגם מוצרי פאטה צמחוני שמאד טעים בבופה ארוחת הבוקר אם יש בחדר מיניבר.

3
Mercadona
Ronda de Sant Pere, 31, 08010 Barcelona
בין תחנות Arc de Triomf ו Urquinaona
או
Carrer del Consell de Cent, 366, 08014 Barcelona
תחנת Girona

בניגוד לרשתות האחרות רשת זו דוגלת במדיניות של שיוויון ולכן אינני ממליץ עליה לתחליפי לחם ועוגות למיניהם כי הם מפוזרים בין מוצרי החיטה. ההמלצה עליה באה מזווית אחרת לחלוטין - נטייתה להפוך מוצרים רגילים למוצרים ללא גלוטן ע"י תהליך ייצור קפדני יותר ולסמנם בסימון Sin Gluten כחול-אדום-לבן. כך אפשר להמליץ על מוצרי רשת כגון עוגת גבינה אישית, מעדני חלב, אבקת שוקו (כי המותגים העיקריים בספרד מכילים חיטה), ממתקים, גלידות וכו' - מדיניות של חיסול ה"עלול". כאשר נמאס מהמזון היבש טוב שיש מה לאכול ללא קריאה סזיפית של מרכיבים בספרדית.

4- לחנויות בריאות קוראים Herbolari בקטלאנית וניתן לגגל אותן.

5-
Pastisseria Jansana Gluten Free
Carrer de Balmes, 106, 08008 Barcelona
תחנת Provanca
http://www.glutenfree.cat/

שני רחובות קצרים מזרחה מהצד הצפוני של הרמבלה או מתחנת המטרו שציינתי ישנה מאפייה ( Pastisseria ) ללא גלוטן. התמונות באתר ובגוגל לא מומלצות למי שרוצה לשמור על דיאטה. אם אין לחם תאכלו עוגות !!!

-
לגבי אכילה אגבית בעת הטיול: חטיפים רבים בספרד נושאים בצד הקדמי את הכיתוב Sin Gluten. זה תקף לגבי סוגי צ'יפס רבים, 3D (אפרופו) וכן סוגים מסויימים של צ'יטוס (לא כולם, יש לבדוק). אם מגיעים לאיזה קיוסק באמצע שום מקום (טיול למנזר מונסרט למשל) או נכנסים לאיזה בית עסק של טאפס ואין פחמימות ללא גלוטן מאד שימושי להביט על החטיפים שתלויים על הקיר האחורים ולראות אם ניתן לאכול אותם. שקית עולה יורו עד יורו וחצי ועדיף לקנות ולשלב.

כמובן שהדירקטיבה האירופאית תקפה ואם תשאלו אז חובה לדעת אם יש גלוטן בכל מנה במסעדה ועל מזון ארוז מצויין מרכיבים ו"עלול להכיל" בשפת המדינה.

כמו כן לקטלוניה ישנה אגודת צליאק נפרדת משלה בנוסף לאגודה הספרדית הכללית.
 

Ccyclist

Well-known member
תוספות "תוצאות האמת" מהביקור למקומות שמצאתי בגוגל:

1 - קארפור רמבלה: המדפים ללא גלוטן נמצאים בקומת המרתף ולא בקומת הקרקע. הכניסה למרתף היא ממדרגות נעות בצד הימני של החנות (אם נכנסים מהרמבלה), עוברים כחצי חנות ועושים פניית פרסה ימינה. צילום המוצרים מצורף לפוסט.

5 - לפי גוגל יש מאפייה נוספת אך עגיין לא הגעתי אליה. אכלתי ב Patisseria Jansana , הכל לל"ג אבל התוצאות מעורבות. המנטרליות היא יותר מאפייה ופחות ללא גלוטן אז הכל עשוי מקמחי תחליף, אין אפילו מרנג. גם אין רעיון של מאכלים אחרים שאנחנו חייבים לבדוק בשבעה עיניים לזיהום משני כמו דגני בוקר או מוצרים מתפוחי אדמה. כמו כן המוכרת לא הבינה מדוע אני מתלהב לראות אקלייר שלא אכלתי כמה שנים (הסתבר שזה שני פרופיטרולים על עוגה דקה וקרל באמצע) או מדוע ארצה שהבגט, אותו הציעה לי לקחת רק חצי, יחולק לחצי לעכשיו וחצי טייק אווי. זה היה כאילו אין לה מושג כמה קשה למצוא סנדביץ ללא גלוטן כשאנחנו בדרכים. היה גם קטע תרבותי מוזר שלחמנייה שנראתה לי כמו סקון צימוקים אנגלי ושאלתי אם אפשר לאכול אותה עם ריבה התבררה הודות לסירובה ואזהרתה מראש כלחמניית זיתים. לצערי אין להם מיכלים המאפשרים לקחת עוגות גבינה וכו' כמו בצליסיוסו במדריד, ובגלל שאורך החיים של מוצרים טריים ללא גלוטן הוא יום אחד בלבד אין טעם להצטייד שם. תמונת ארוחת הבוקר מצטרפת לפוסט.



 

Ccyclist

Well-known member
ברצלונה עידכון שאחרי החופשה

- רמת האנגלית של המקומיים גרועה, עדיף לדבר ספרדית על אף שצריך לסייג זאת ב No parlo Catala - אינני מדבר/ת קטלנית להראות סימפטיה תרבותית. Soy Celíaco/a בספרדית או Soc Celíac/a בקטלנית יעבדו, וכך גם Sin Gluten בספרדית.
&nbsp
-אי אפשר לאכול גלידה בברצלונה. מבקשים גלידה ללא גלוטן ומראים לכם את הסורבה. מתעקשים ששאלתם על גלוטן, חיטה ( Gluten, Trigo) ולא לקטוז (No Lactosa, Lechera, puede tomar lechera! ) - לקטוז, חלב, אני יכול לאכול חלב! ועדיין הם מתעקשים שיש גלוטן בכל הגלידות החלביות בלי להשתמש במושג כמו זיהום משני. מסתבר שיצרן הגלידה המקומי Friggo או משהו כזה החליט לוותר עלינו.
&nbsp
-תתעקשו על מלון עם ארוחת בוקר. עשינו את הטעות של להזמין מלון עם "קפה וקראסון בבוקר" וזה רק קראסון חיטה רעיל. מקומות ללא גלוטן קיימים אבל לחלקם יש שעות פתיחה מוזרות כמו מקום שמוכר סנדביצ'ים במרכז העיר אך לא פותח עד 1 בצהריים או תפריט ארוחת בוקר ייעודי שמשאיר לכם ברירה של איזו סופגנייה. היה מקום בשם Copastic שהגיש מגוון ארוחות בוקר אך הוא היה קצת רחוק ממני ועד שחזרתי למלון מארוחת הבוקר עברה שעה.
&nbsp
-באזור הבלוקים המרובעים של האישמפלה אין גאוגרפיה. כל פינת רחוב מתומנת זהה לפינה שלפניה ולפינה שאחריה. זה לא הכי טוב להליכה כשלא מכירים. קנה המידה של המטרו מצריך לעיתים החיכה של שני בלוקים כדי להגיע לתחנה ולעיתים מסםר הבלוקים שיש ללכת מהתחנות הופך הליכה ישירה לכדאית יותר. כך המאפייה ללא גלוטן שתיארתי בפוסט השני היתה 5 צידי בלוקים ממני אך אם הייתי משתמש במטרו הייתי הולך לפחות 4 בלוקים ומוסיף המתנה. זו היתה סיבה שלא לבקר שם יותר מפעם אחת. בגלל הרחובות החד כיווניים מערכת האוטובוסים קצת מבלבלת, באותה דוגמה האוטובוס היה חוסך לי 4 בלוקים הליכה בחזור אך עדיין הייתי צריך ללכת 4 בהלוך כי שני הצירים מקבילים ויש ביניהם שני בלוקים עירוניים.
&nbsp
-האוכל הקטאלני דומה לספרדי אך זה אומר שיש טורטייה ופאייאיה. הסושי שונה מזה שאני מכיר מהסטנדרט שאני מכיר מ 6 מדינות שונות בעולם וחסרות בו אופציות צמחוניות סטנדרטיות כמו מגוון מאקי צמחוניים וטאמאגו. הדגש הוא על דגים ובשר תוך דחיקת מי שצמחוני הצידה. אל תאכלו בשום מקום שיש בו מלצרים פיליפינים כי זה אומר שהמטבח לא יישם את הערותיכם דרכם. כך למשל הייתי חייב להחזיר ביצה טרופה ופלפל שסומן בתפריט כללא גלוטן, הזדהיתי למלצר כצליאקי (נתווכח בפורום אחר כך, זו מילה בודדת ובינלאומית ואני אשתמש בה.) בעת בחירת מאכלים מחלק אחר בתפריט שהיה ללא סימוני אלרגנים ועדיין המנה הגיעה עם חתיכות בגט רגיל מודבקות על צידיה ומלצר אחר שניסה לשים אותה ולרוץ שאיכשהו הצלחתי לעצור ולהסביר ש " No puede tomar esto, soy celiaco " אינני יכול לאכול את זה, אני צליאקי".
&nbsp
מזל שאני גר בספרד שליש מהשנה ומכיר את הסופרים הגדולים. הצלחתי לקנות צידה יבשה לחדר או לאכילה מיידית כך שאף פעם לא הייתי רעב.
&nbsp
היתה גם מסעדה הודית שאפשר לציין לטובה בזכות שימוש בשיטת המיספור המלאה לכל האלרגנים. ראיתי את השיטה הזו בדרום ספרד פעם וחבל שהיא אינה החוק. בשיטה זו כל האלרגנים ממוספרים לפי מספרם הרשמי בחוברת האלרגנים. אנחנו מספר 1. אם רואים ליד מנה את המספר 1 יודעים שלא להזמין, אם יש אחרגיה צולבת כמו חלב מוצאים את המספר לחלב ומסננים גם אותו. היו כל מני מספרים כי יש 14 אלרגנים והיו גם מאכלים ללא מספר כלשהו. זה עדיף מסימוני ה G הוולנטריים שלא ברור אם הם "מכיל" או "לא מכיל" וסמלי ה GF הוולנטאריים שמסבכים את התפריט יחד עם סמלי ה V, VG וכו' שלא יכולים לייצג את הכל באלגנטיות או מהציורים והסמלים שמשתנים ממקום למקום במידה וישנם. אם זה היה תלוי בי המספרים האלו היו מופיעים בקופסה אדומה בחזית כל אריזה.
&nbsp
כמו כן יש לזכור ששוקו ספרדי של Cola Cao מכיל חיטה וכך גם שוקו למבוגרים של Paladín. בגלל שאינכם מצפים שתהיה חיטה במוצרים אלו פגיעתם חמורה יותר כי הנחת היסוד היא ששוקו זה משקה בטוח.
 
למעלה