ברצלונה 01-02. דרך חדשה.

tomash11

New member
ברצלונה 01-02. דרך חדשה.

אז לא, אני לא אתן עכשיו סקירה על בארסה האמיתית...:) אלא על בארסה שלי... מחקתי את מנצ´סטר, מחקתי את בארי 02-03, והחלטתי לתחקר את המשחק הזה בדרך הקלה יחסית, לקחת קבוצה גדולה ולרוץ איתה. כן כן, אני יודע, ברצלונה היא אתגר קטן אבל בכל זאת אתגר בהתחשב בכך שהיא ערימה של שחקנים ולא ממש קבוצה נכון ל01-02. בתחילת המשחק, יש לבארסה איזה 47 שחקנים...מה שגורם לכך שאני עלול לא לשים לב ולהביא רכש כשאין מקום כבר...אז דבר ראשון (אחרי שהחתמתי איזה שניים שלושה מאמנים ועוזר מנג´ר טוב), בדקתי את מי אפשר להעיף והעפתי איזה שבעה שמונה שחקנים צעירים שאין סיכוי שיצא מהם משהו בכלל... בהתחלה שיחקתי עם טקטיקה שפתחתי בCM3 עם באיירן מינכן, שם זה עבד בליגה מצוין והרבה פחות טוב באירופה. אני לא אכנס לעומק שלה, כי אחרי הכל נטשתי אותה אחרי שמונה מחזורים בערך, אבל בכלליות, למי שרוצה לנסות לשכלל אותה: השיטה היא...2-3-2-1-2. שני בלמים, קשר הגנתי שאמור לדחוף את הקבוצה מאחור, משני האגפים מגן ימני ושמאלי שאמורים לעלות ולרדת כל המשחק (עולים לעמדת קשר התקפי, לא יותר מזה), במרכז המגרש משחקים שני קשרים, שזה יכול להיות בעצם כל תפקיד בכל צד, כל עוד הם מסתגלים למיקום הזה, מעליהם קשר התקפי שאמור להזין את החלוצים בימבה כדורים או לנצל את ההתעסקות של ההגנה בחלוצים כדי לכבוש בעצמו, מלפניו, שני חלוצים דומיננטיים ככל האפשר. יוצא משהו כמו חללית...בגדול המטרה היא להגן עם שמונה שחקנים דומיננטיים ולהתקיף עם שמונה דומיננטיים, כאשר העומס הגופני בעצם נופל רק על שני שחקנים- המגינים בצדדים. עוד יתרון של השיטה שמספיק קצת חיצים כדי להיות התקפי יותר או הגנתי, לא צריך להזיז אף אחד. בגלל שהקבוצה גמגמה, כלומר, מתוך 10 משחקים בליגה ניצחתי ששה והפסדתי ארבעה, עברתי ל4-2-4 כמו שיש במנג´ר, אבל גם זה לא היה יעיל כל כך...נורא חלש במרכז שדה. אז עברתי ל4-1-3-2, וזה עובד פצצות עד עכשיו...רק הפסד אחד לא הגיוני בכלל ללאס פלמאס בליגה (הפסדתי 4:2 אחרי שריבאלדו החטיא פנדל והם כבשו 4 מתוך 6 בעיטות ואני כבשתי שניים מתוך 17??? מה ההגיון?....), וחוץ מזה היה לי רק נצחונות, וזה כולל שלושה נצחונות על אתלטיק בילבאו שהיא במקום השני בליגה וניצחה אותי בתחילת העונה. ניצחתי אותה בליגה 2:0, בגביע בחוץ 3:2 ובבית 4:0...השפלה ממש. אחרי דשדוש באיזור הצמרת, במה שנע מהמקום השני למקום הששי, מתחילת העונה, כבשתי את המקום הראשון כשאחרי ההפסד ללאס פלמאס אני בשתי נקודות פור על השניה, ועוד יש לי משחק חסר...אווווחחח המשחק ההוא נגד לאס פלמאס...כבר ראיתי איך אני בורח לליגה. שכחתי לציין, שלפני כמה מחזורים, בחלון ההעברות שיש באמצע העונה, ניצלתי טיפ קטן פה בפורום וקניתי את אמיל אמפנזה ב33 מליון דולר (מתוכם 5 מליון רק אחרי 20 הופעות אבל אני לא רואה מצב שהם לא יקבלו אותם...), והוא ממש תותח...יש לו עשרה גולים בעשרה משחקים, ומאז שהוא בא גם סביולה נהיה יותר טוב, ויש לו 12 גולים ו12 בישולים ב30 משחקים, כשעד לפני עשרה משחקים לא היה לו חצי מזה. ריבאלדו גם התעורר לחיים...אחרי שהוא כבש רק שני שערים ובישל אחד חצי עונה, כבר יש לו ששה גולים ושבעה בישולים... ההרכב כרגע הוא כזה: שוער: בונאנו. בלמים: פטריק אנדרסון, אבלארדו (קפטן). טפו טפו טפו, הם לא נפצעו מתחילת העונה...מה שהפך את רונאלד דה בור ללא מרוצה מכך שהוא לא משחק, אז קפצתי על ההזדמנות הראשונה שהיתה לי ומכרתי אותי לכל מי שביקש...הוא גם שחקן פרובלמטי אז בכלל לא נראה לי להשאיר אותו, אפילו שעל הנייר הוא בלם טוב. מגינים: שמאלי- פרנצ´סקו קוקו- נותן עונה גדולה. ימני- פויול בתחילת העונה, לאחרונה גברי יותר טוב ויותר בפורמה אז הוא משחק רצוף כבר עשרה משחקים. קשר הגנתי: צ´אבי, צעיר צעיר אבל טוב. לפעמים הוא לא פוגע אז אני שם במקומו את סטיבן ג´רארד (לא סיפרתי לכם שקניתי אותו בתחילת העונה תמורת 30 מליון ירוקים טבין ותקילין....אופס...הוא שחקן תותחחח). חלוצים: בצד שמאל סביולה, בצד ימין אמיל אמפנזה. כשמי שמחליף אותם זה בעיקר אלפונסו שהוא ממש טוב, ולעיתים גם דני. יש לי את מקסים ציגלקו בסגל אבל אני נותן לו עונה אחת לפחות בסגל המשנה, גם ככה אין לי מקום מיותר בהרכב...יש לי עוד את רוביו ועוד חלוצים... קשרים: פה יש לי בעיה...ולא סתם רשמתי קודם חלוצים ורק אחר כך קשרים. בשיטת משחק של 4-1-3-2, יש מקום רק לשלושה קשרים, כשרצוי שהשניים בצדדים גם ישלטו ברגל של אותה צד, שמאלי בשמאל וימני בימין... אוברמארס הוא הקשר הכי טוב שלי. נקודה. הוא כובש, מבשל. ככה זה היה עד לפני שעברתי לשיטה הזו. הוא בדיוק נפצע אז לחודש או משהו כזה. הקיצר, שיחקתי עם ריבאלדו בצד שמאל, באמצע ג´רארד (לא סטיבן...יש ג´רארד ספרדי גם), ומצד ימין לןאיס אנריקה. אז מה הבעיה?... הבעיה היא, כשצ´אבי משחק, איפה אני מכניס את סטיבן גרארד?...איפה אני מכניס את אוברמארס כשהוא חוזר?...הוא מבשל וכובש ואני לא יכול לוותר על זה...ועוד לא דיברנו בכלל על ג´ובאני הברזילאי שהוא אמנם לא יציב כל כך, אבל חבל על הזמן איזה עוצמה הוא נותן כשהוא נכנס טוב למשחק... ותשכחו אגב מלהוריד את ג´רארד לספסל, בדקתי ומסתבר שבהעדר אוברמארס הוא השתלט על תואר הקשר היעיל...13 גולים, שזה יותר מכל חלוץ שלי...אמנם רק חמישה בישולים, אבל עדיין,נותן מחץ בהתקפה. במילים אחרות, יש לי לפחות חמישה שחקנים טובים מאד על שלוש עמדות וזה עוד לפני שאני מדבר בכלל על לתת צ´אנס לצעירים מבטיחים... אז מה אני עושה?...אני משחק עם ריבאלדו ואוברמאס לסירוגין בצד שמאל, עם סטיבן ג´רארד ולואיס אנריקה וג´ובאני לסירוגין בצד ימין, ועם סטיבן ג´רארד וג´רארד לסירוגין באמצע... גם את ריבאלדו אני מזיז לפעמים לאמצע ומשחק איתו ועם אוברמארס באותו הרכב... בינתיים, כל ההרכבים עובדים אחלה. אני מקום ראשון בליגה, רבע גמר בגביע הספרדי, ...השלב השני באירופה עומד להפתח...והדרך נראית מבטיחה מתמיד...אני אמשיך לעדכן אם לא נרדמתם.

נאס

New member
לא יקום השחקן שיוציא את ג´רארד מההר

כב - זה ההההההשחקןןן בטח שבהשהוואה לצ´אבי וגם במציאות אני טוען שסטיבן ג´רארד הוא הקשר האחורי הכי טוב בעולם - הרבה יותר מוויירה - הוא פשוט שחקן ענקקקקק אם הוא היה במונדיאל יש מצב שאנגליה היו לוקחים

tomash11

New member
אני באמת מעדיף אותו על פני צ´אבי...

בגלל שסטיבן ג´רארד חזר מהרחקה של ארבעה משחקים בדיוק, אז צ´אבי שפתח עד עכשיו רצוף בכמה משחקים, יחזור לספסל וג´רארד ימצא את מקומות חזרה בהרכב. אלא אם כן כמובן אני אשים אותו בקישור המרכזי יחד עם צ´אבי מאחור. ועוד משהו, משום מה, בגלל שאמפנזה וסטיבן ג´רארד כנראה כבר שיחקו איזה משחק או שניים או יותר באירופה, אני לא יכול להשתמש בהם במשחקים באירופה, ככה שבכל הנוגע למשחקים באירופה, צ´אבי בעל סיכוי גבוה יותר לשחק...

למעלה