ברקודות ואביזרים זולים

ברקודות ואביזרים זולים

אתמול בבוקר עם הזריחה, תחנת הכח חדרה. דייג לידי הוציא 3 ברקודות תוך חצי שעה, עם ז´רז´רה ניקל גדולה. ברקודה גדולה של 60-70 סנטימטר ועוד שתיים של חצי מטר. ראיתי כי טוב, וזרקתי עם ז´רז´רת הניקל היחידה שהיתה לי. זריקה ראשונה, יצא כחלון. זריקה שניה, עוד אחד. בזריקה שלישית משיכה חזקה מאוד. שיחררתי קצת את הקלאץ´ כדי שהחוט (0.30) לא יקרע, וככה 10 דקות אני מושך כמה מטרים, והוא מושך כמה מטרים. עד ש... עד ש... *טיק*. החוט השתחרר. מה קרה? הסוויבל נקרע. פשוט ככה. סוויבל די גדול שהגיע יחד עם מצוף הזריקה. דבר דומה כבר קרה לי פעם כשנקרע חוט המתכת של מצוף זריקה. מה שמלמד אותנו, שכשקונים אביזרים זולים מאוד כדאי לבדוק את חוזקם (פשוט לקשור חוט, למשוך ולודא שהחוט נקרע ראשון). אגב, אני לא אומר לא לקנות אביזרים זולים. אני יודע שלי יש בעיה לקנות מצוף זריקה ב18 שקל (ויותר), כשביציאה בודדת בהחלט אפשרי לאבד 3 מצופים עם הציוד הנלווה כגון רפלות וכד´. אבל חשוב לבדוק את הציוד כדי למנוע עוגמת נפש. ככה, עם ז´רז´רתי יחידתי, אבדה תיקוותי לתפוס ברקודות (או שאולי כן תפסתי?). ביתר הזמן תפסתי 7 כחלונים נחמדים וטעימים עם דלתות.

אוריא

New member
סביבלים ומצופי זריקה.

בקשר לסביבל, לדעתי הבעיה לא היתה המחיר של הסביבל אלא שהוא פשוט לא התאים לחוזק החוט. אתה עובד עם חוט 0.30 שעמיד בעומס מסויים ושמת סביבל שעומד בעומס קטן יותר. אם אני זוכר נכון זה קרה פעם גם לאופיר הדייג. בקשר למצופי זריקה- הפתרון שלי שהוא גם עובד (כלומר מציף) וגם זול יחסית הוא בולדו. בולדו בצרפתית זה כדור מים. וכשמו כן הוא כדור מפלסטיק שאני ממלא בו מים. הוא נעלם כמעט לגמרי במים ומציף את הפתיון. פחות מ10 שקלים ליחידה. החסרון שלו, למרות שלי זה מעולם עוד לא קרה, הוא שאם הכדור מקבל מכה הוא פשוט נשבר. כמו שאמרתי לי זה עוד לא קרה. מצטער אבל לא מצאתי תמונה שלו.

אוריא

New member
בולדו

אני קניתי בהוק אנד פיש. אבל אני מניח שאפשר בעוד חנויות.

paluta

New member
לפני שמאשימים הייתי ממליץ ל -

בדוק את טיב ואיכות הקשירות שלך - מן הראוי להבין שאיזור הקשר והקשר עצמו הינם נקודות התורפה של כל חוט דייג טכניקות קשירה רבות מיושמות אבל ראיתי רבים שחושבים שהם יודעים לקשור כשלמעשה הם לא מבצעים את הקשר לפי הכללים והוא נראה חזק אפל נפרם מהר יחסית בעיקר כשמופעל עליו הלחץ

לא ולא

הסוויבל נקרע באמצע. בנקודה שה"אוזן" מתחברת לחרוז שבמרכז. ה"אוזן נשארה מחוברת לקצה החוט, כך שאין שום משמעות לאיכות הקשרים או החוטים. הסוויבל הגיע מורכב על מצוף זריקה של 50 גרם, ונראה די מסיבי. אני מניח שמצוף זריקה כזה אמור לשרת גם חוטים עבים יותר מ-0.30, כך שלדעתי לא מדובר בשימוש באביזר לא מתאים (מבחינת יעודו). עזרא (מחנות הדיג) שראה את הסוויבל הקרוע היה המום, ולא אמר דבר על חוסר התאמה, אלא רק דיבר על איכות.

חדרה?

איפה בתחנת כוח ? עליתם לגשר שנכנס עמוק למיים?? אבל לא נותנים להכנס לא?

חדרה!

לא על הגשר, שאליו לסתם בני תמותה אין גישה, אלא בנקודת יציאת המים החמים. יש שם "מרפסת" מתאימה לדיג, שנמצאת מחוץ לגדר תחנת הכח, ליד השפך של נחל חדרה.

למעלה