ברקלי- קליפורניה

Yaellusha

New member
ברקלי- קליפורניה

שלום לכולם,

בעלי היקר התקבל לתואר שני בלימודי משפטים באוניברסיטת ברקלי, אלא אם הוא יתקבל לסטנפורד (שעדיין לא נתנו תשובות) אנחנו נגיע לברקלי בקיץ הקרוב. (ככל הנראה ביולי)

אז עכשיו מאיפה מתחילים?

יש לנו שתי בנות- הגדולה בת 7 במרץ. הקטנה תהייה בת 4 במאי. השנה.
אנחנו עדיין לא יודעים איזו ויזה נקבל. מקוווים שנקבל כזאת שתיתן לי לעבוד....

יש המלצות?
שכונות מגורים?
בית ספר לגדולה?
הקטנה- כנראה תהייה איתי בבית ותלך לגן רק פעמיים- שלוש בשבוע. צריכה גם המלצות לגנים

ולכל עזרה, עצה, או מישהו שגר שם יהיה נחמד וכיף לדעת
תודה

carlimi

New member
אני חושבת שחסרים קצת פרטים

אני לא כלכך יודעת איך לעזור, בלי קשר לעובדה שאני לא גרה בקליפורניה.
אם הוא הולך להיות על תקן סטודנט, משמע יהיה אסור לו לעבוד מחוץ לקמפוס, וגם אז למספר שעות מאוד מוגבל.
לגבי המעמד שלך - אני לא בטוחה - אם תקבלו J אז כן תוכלי לעבוד, אבל לפעמים לוקח לא מעט זמן להשיג עבודה, ואני לא יודעת מה התחום עיסוק שלך. החיים בקליפורניה מ א ו ד יקרים, באופן משמעותי יותר ממקומות אחרים בארה"ב (חוץ מבוסטון וכאלה) .... האם יש לכם רזרבות!? הילדה הגדולה תוכל להיכנס לבית ספר ציבורי בחינם, אבל גם לקטנה יכול לעלות בקלות כמה מאוד דולרים בחודש גם עבור חצי יום (אני משלמת על בן ה 4 שלי 540 דולר, כל חודש לחצי יום ואני בקולורדו).
עוד פרטים יעזרו לנו לעזור לך טוב יותר.
בהצלחה

Yaellusha

New member
עוד פרטים..

לגביי מגורים- דירה או בית של 2b 1b לפחות.
בקירבה לבית ספר יסודי ציבורי טוב ואיכותי רצוי בקירבת קהילה ישראלית אם יש.
גם לגביי גן לקטנה אשמח לשמוע המלצות טובות.

יש לציין שנרשמנו גם למגורי אוניברסיטה, בתקווה שתמצא לנו דירה מתאימה לתאריך שנגיע.

יש לנו כסף. לא המון. וכמובן שנרצה להוציא כמה שפחות.
יש לנו תוכנית מסודרת עד כמה שאפשר עם תכנון כספי שיאפשר לנו להתקיים.
במידה ואצליח למצוא עבודה זה יהיה מעולה אבל בהתחלה אני לא בונה על זה. לפחות עד שהבנות יתאקלמו.

כנראה שנחזיק רק רכב אחד ולכן יש חשיבות לתחבורה ציבורית ובחזרה לאוניברסיטה. אם ימצאו מגורים קרובים והתחבורה תהייה טובה אז אנחנו גם לא חייבים רכב.

מה עוד שכחתי?!

noaronen1

New member
ברוכה הבאה לפורום

קליפורניה זה לא התחום שלי אז אשאיר למערביות שבחבורה.
המון בהצלחה!

ברוכים הבאים לברקלי

יש משרד באוניברסיטה שאמור לתת לכם מידע ועצות. תנסי להכנס לסבטיקל דוט קום - לוח בתים לאנשי אונבירסיטאות - יעזור לך גם לסטנפורד. יש גם את הבית הבין לאומי בו תוכלי להכיר נשים נוספות ולקבל ייעוץ ממתנדבות מהקהילה, נפגשים בימי חמישי לקפה ומשחקים לילדים וזה מקום מעולה להתערבב.
גנים - לא בטוחה שהגנים היהודיים יקבלו לימים מוגבלים, אני יודעת ששני גנים כבר מלאים לשנה הקרובה אבל יש לעירייה ימי גן מסובסדים במרכזים הקהילתיים (live oak park center) שנשמעים מתאימים לקטנה שלך. מעבר לזה כל יום יש פעילות בספריות העירוניות לילדים שנשארים בבית, בימי שני בבית כנסת בית אל, ימי חמישי במרכז קהילתי מרטין לותר קינג - הכל חינם. וכל יום יש בתשלום גן עם אמא באחת הכנסיות (ללא תכנים דתיים, כל בי״כ בא לשם)
בית ספר יהודי? רגיל? אם יהודי יש שתי אפשרויות, רגיל יש הרבה יותר, ותכלס כולם ממש טובים יחסית.
מגורים - צפון ברקלי, כל מה שרחוק מהכניסה לעיר, יש כמה עיירות מצפון לברקלי שצמודות וקרובות מאוד, כמו שכונה של ברקלי אז זו גם אפשרות. מאוד תלוי בכתובת כי יש אזורים קשים מאוד בברקלי.
עצות נוספות - כרטיס ספרייה לעשות איך שמגיעים, ברקלי בול לקניות של ירקות ופירות (עצה מצחיקה אבל מי שגרה בברקלי תבין) - אין דברים כאלו!! תבדקו מראש את המיסוי שיוטל עליכם ומה האוניברסיטה נותנת מבחינת הטבות ומה תהיו חייבים בארץ, תבררו עם רו״ח מראש כי יש משמעות מבחינת הוצאות רכב ודיור - מה מוכר ומה לא לצורכי מס.
בהצלחה רבה, את נוסעת למקום יפיפה ועשיר מאוד תרבותית.
תכנסי לביסים - בלוג של ישראלית בשלנית שגרה בברקלי ומטיילת בכל הסביבה. אולי יעניין אותך

Yaellusha

New member
היי אמא נייחת

תודה על הטיפים!

לפי מה שכתבת אני מבינה שאת מברקלי או הסביבה?
מה זה הבית הבין לאומי?
אנחנו לא להוטים לבי"ס יהודי, בגלל העלות. והבנו גם שבי"ס ציבורי רגיל גם קולטים את השפה והתרבות יותר מהר. אז מאד נשמח לשמוע על בתי הספר בברקלי והסביבה.

גם מידע עדכני (הצלחנו למצוא מידע שנה-שנתיים אחורה) על שכונות בברקלי והסביבה מאד נשמח לקבל, ואם יש מקום שיש בו קהילה ישראלית?

מתוך סקרנות - למה כרטיס ספריה? (וזה משנה איזו ספריה?)

המון המון תודה!

הי יעל

אני כרגע בארץ אבל גרתי בברקלי עד לא מזמן. ואשמח לתת לך מידע כמיטב יכולתי.
אז ככה - כרטיס ספריה - הספריות שוות מאוד, כמו שאת מוציאה ספר מהספריה את יכולה להשאיל מנויים למוזיאונים בסביבת המפרץ והם מוזיאונים מדהימים, בעיקר לילדים - בדף הבית של הספריה יש הסבר, כמו כן תוכלי להשאיל כלי עבודה וכך לא תצטרכי לקנות דברים שהשימוש בהם מוגבל (מברגה, מיקסר - כאלו דברים) יש לברקלי ספריה מרכזית וסניפים .
הקהילה הישראלית מפוזרת ויש לה אתר אינטרנט שאני אברר לך את שמו אבל אני אף פעם לא חיפשתי אותם אז לא מכירה כל כך. אין ממש פעילות של הקהילה הישראלית אבל יש שלושה בתי כנסת ומרכז יהודי שעושים מלא פעילות בחגים שתוכלו להצטרף, יש סנדיי סקול וקייטנות אז אם תרצי קצת טעימה בחגים של יהדות/ישראל תמיד יהיה לך איפה. הקהילה היהודית הרבה יותר פעילה ומזמינה, במיוחד אם מצטרפים לבית כנסת כל שהוא. יש מתח מסויים בין הישראלים ליהודים עקב נסיון רע עם דלת פתוחה לישראלים שנענתה בהתנהגות ישראלית מכוערת מאוד אבל הם נפלאים למי שמתנהג יפה. יש גם ישראלים שעושים תרגילים מכוערים לישראלים אחרים וזה צד מכוער של ישראל שכאב לי לראות (ולא רק בברקלי, בכמה מקומות שבהם ראיתי קהילה ישראלית קטנה בארץ זרה)
בתי ספר בהגרלה אז קשה לי לומר לך לאן להרשם ויש אינטגרציה אז לא ממש משנה באיזו שכונה תגורי אבל רובם המוחלט ממש טובים. באמת שאין חובה ללכת לביס יהודי, יקר רצח וכל בתי הספר בעיר ערוכים לקבל ילדים שלא דוברים אנגלית כי יש מלא מבקרים מהאוניברסיטה.
בערים הצמודות בית ספר כן תלוי מקום דיור אז כן יש חשיבות לכתובת. אלבני היא עיירה נחמדה מאוד למגורים וגם אל סריטו - תסתכלי במפה הן נראות כמו שכונה של ברקלי את ממש באותה עיר. מגורים - באופן גס - כל מה שמעל כביש 123 (סן פבלו) הוא בסדר גמור, כל מה שמתחת ליונברסיטי צריך בדיקה לעומק.
יש לך גם אפשרות לגור בכפר של האוניברסיטה? שווה לבדוק את המעונות האלו - קיבוץ קטן ומקסים. מלא ישראלים שעוזרים אחד לשני אבל גם הלא ישראלים ככה.
מה עוד? יש מליון!!! פארקים שווים, פעילויות לילדים לא סוף, עיר מקסימה למשפחות. חייבים אוטו ואם את עירונית בנשמה הייתי מציעה לך לגור בסביבת רחוב סולנו או שאטוק שהם הרחובות שבהם הולכים ברגל. (אחרת - אוטו, אוטו, אוטו) אפשר אוטו אחד ושהאקדמאי ימצא אופניים כי זו עיר ידידותית לרוכבים, ממחזרים, ירוקים וכדומה.
אני עונה לך בפורום כדי שמי שתחפש בעתיד מידע על ברקלי תמצא את התשובה הזו אבל לא רוצה להעמיס על החברות האחרות אז אם יש לך צורך במידע נוסף, את רוצה להתיעץ לגבי כתובת מסויימת שהציעו לכם דירה וכל דבר - את מוזמנת לשלוח מסר - אם אני מניקה יש לי זמן לענות

Yaellusha

New member
היי אמא נייחת

קודם כל המון תודה על התשובה. כל פיסת מידע מאד עוזרת - מייצבת אותנו על הקרקע קצת...

הסיפור עם הספריה נשמע מדהים, בעיקר כשחושבים על הספריות המאד לא מפותחות ומטופחות שנתקלתי בהם אצלנו בארץ. אני בטוחה שננצל אותן במקסימום עם הילדות.

מה ההבדל בין אלבני לאל סריטו? יש לך הערכות על מחירי דיור (נניח דירת 2B2B "סטנדרטית")? בעלי גם התחיל בהליך הרשמה לכפר הסטודנטים, אבל אנחנו לא מטפחים תקוות, כי בטח כולם רוצים לגור שם.

שלחתי את הבעל להתחיל להתאמן ברכיבה על אופנים...

בשמחה

הספריה זה לא דבר מיוחד לברקלי, קיים בהרבה מקומות בארה״ב וכשתראי כמה מטופחות הספריות כמה הן מלאות בפעילות, ספרנים נעימים, הילדים הולכים לשם להכין שיעורים כי פשוט כיף לשבת שם - אז יכאב לך אפילו יותר הפער בין ישראל לארה״ב. לי לפחות מאוד כואב עכשיו ללכת עם הילדים לספריה בתל אביב (ועוד כמה עשרות דברים שקשה לי להתרגל אליהם חזרה בארץ....)
אין הרבה הבדל בין אלבני לאל סריטו מלבד שבאלבני בתי הספר יותר טובים והיא יותר צמודה לברקלי מאל סריטו, את יכולה לחפש בסביבות 2500 דולר לבית מרוהט לדעתי, תלוי במיקום וגודל הבית - לא רק כמות חדרי שינה. כפר הסטודנטים באמת מאוד פופולרי אבל שימי לב שהדירות לא מרוהטות כך שצריך לקנות הכל אבל תמיד יש מי שעוזב ומוכר תכולה שלמה של דירה, שווה לנסות את זה. יש בית ספר צמוד מאוד טוב בשביל הגדולה ולדעתי גם גן, זה נחשב אלבני, לא ברקלי מבחינת איזור רישום.
מה התחום של בעלך? אולי אנחנו מכירים אנשים שיוכלו לעזור

Yaellusha

New member
בעלי התקבל לתואר שני במשפטים

תודה על המידע.
בעלי התקבל לתואר שני במשפטים בברקלי.
כל כך הרבה מידע לעכל...

למעלה