הי יעל
אני כרגע בארץ אבל גרתי בברקלי עד לא מזמן. ואשמח לתת לך מידע כמיטב יכולתי.
אז ככה - כרטיס ספריה - הספריות שוות מאוד, כמו שאת מוציאה ספר מהספריה את יכולה להשאיל מנויים למוזיאונים בסביבת המפרץ והם מוזיאונים מדהימים, בעיקר לילדים - בדף הבית של הספריה יש הסבר, כמו כן תוכלי להשאיל כלי עבודה וכך לא תצטרכי לקנות דברים שהשימוש בהם מוגבל (מברגה, מיקסר - כאלו דברים) יש לברקלי ספריה מרכזית וסניפים .
הקהילה הישראלית מפוזרת ויש לה אתר אינטרנט שאני אברר לך את שמו אבל אני אף פעם לא חיפשתי אותם אז לא מכירה כל כך. אין ממש פעילות של הקהילה הישראלית אבל יש שלושה בתי כנסת ומרכז יהודי שעושים מלא פעילות בחגים שתוכלו להצטרף, יש סנדיי סקול וקייטנות אז אם תרצי קצת טעימה בחגים של יהדות/ישראל תמיד יהיה לך איפה. הקהילה היהודית הרבה יותר פעילה ומזמינה, במיוחד אם מצטרפים לבית כנסת כל שהוא. יש מתח מסויים בין הישראלים ליהודים עקב נסיון רע עם דלת פתוחה לישראלים שנענתה בהתנהגות ישראלית מכוערת מאוד אבל הם נפלאים למי שמתנהג יפה. יש גם ישראלים שעושים תרגילים מכוערים לישראלים אחרים וזה צד מכוער של ישראל שכאב לי לראות (ולא רק בברקלי, בכמה מקומות שבהם ראיתי קהילה ישראלית קטנה בארץ זרה)
בתי ספר בהגרלה אז קשה לי לומר לך לאן להרשם ויש אינטגרציה אז לא ממש משנה באיזו שכונה תגורי אבל רובם המוחלט ממש טובים. באמת שאין חובה ללכת לביס יהודי, יקר רצח וכל בתי הספר בעיר ערוכים לקבל ילדים שלא דוברים אנגלית כי יש מלא מבקרים מהאוניברסיטה.
בערים הצמודות בית ספר כן תלוי מקום דיור אז כן יש חשיבות לכתובת. אלבני היא עיירה נחמדה מאוד למגורים וגם אל סריטו - תסתכלי במפה הן נראות כמו שכונה של ברקלי את ממש באותה עיר. מגורים - באופן גס - כל מה שמעל כביש 123 (סן פבלו) הוא בסדר גמור, כל מה שמתחת ליונברסיטי צריך בדיקה לעומק.
יש לך גם אפשרות לגור בכפר של האוניברסיטה? שווה לבדוק את המעונות האלו - קיבוץ קטן ומקסים. מלא ישראלים שעוזרים אחד לשני אבל גם הלא ישראלים ככה.
מה עוד? יש מליון!!! פארקים שווים, פעילויות לילדים לא סוף, עיר מקסימה למשפחות. חייבים אוטו ואם את עירונית בנשמה הייתי מציעה לך לגור בסביבת רחוב סולנו או שאטוק שהם הרחובות שבהם הולכים ברגל. (אחרת - אוטו, אוטו, אוטו) אפשר אוטו אחד ושהאקדמאי ימצא אופניים כי זו עיר ידידותית לרוכבים, ממחזרים, ירוקים וכדומה.
אני עונה לך בפורום כדי שמי שתחפש בעתיד מידע על ברקלי תמצא את התשובה הזו אבל לא רוצה להעמיס על החברות האחרות אז אם יש לך צורך במידע נוסף, את רוצה להתיעץ לגבי כתובת מסויימת שהציעו לכם דירה וכל דבר - את מוזמנת לשלוח מסר - אם אני מניקה יש לי זמן לענות