ברק מנסה לקבוע עובדות לפני שהוא נעלם מהפוליטיקה הישראלית

assafbr

New member
ברק מנסה לקבוע עובדות לפני שהוא נעלם מהפוליטיקה הישראלית

ללא כל בושה ממשלת ברק ממנה בימים אלה ממש עשרות מינויים פוליטים במשרדי ממשלה וחברות ממשלתיות כדי לקבוע עובדות בשטח לפני המהפך. לממשלה זו אין רוב בעם ולא בכנסת אבל למרות הכל היא מנסה עדיין להגיע להסכם עם הפלשתינים הסכם שמן הסתם יכלול וויתורים בירושלים ולהכניס את מדינת ישראל לעוד ביצה ממנה יהיה קשה ואולי בלתי אפשרי לצאת.

אלוני.

New member
אסף, יש לי שאלה

מה אתה רוצה שממשלת ברק תעשה בעניין הפלשתינאי ? תודיע שעד הבחירות לא מדברים, או אולי רק מדברים ??? נניח שאתה צודק ואין לה רוב בעם, מה שעדיין טעון הוכחה, אז עכשיו אמורים לעבור חודשיים בלי תזוזה ? ואם לא תהיינה בחירות לכנסת ? עכשיו עוד שאלה, ואנא ענה ברצינות: אתה בטח מבחין כמוני שבשבועות האחרונות מתנהלת מדיניות ``חיסולים`` של אנשים בשטחים כפי הנראה על ידי ``כוחותינו`` , האם לזה יש לממשלת ברק רוב ? לגבי מינויי ממשלתיים וכיו``ב , עולם כמנהגו נוהג- ואני ניוטה להסכים איתך במידה ואכן נעשים כאלה. לדעתי יש לחוקק חוק לגבי מינויים מסוג כזה. חבל שאף אחד לא עוצר את העניין האידיוטי הזה .

assafbr

New member
התשובה

מה שאני טוען זה שממשלת מעבר מהסוג של הממשלה כיום אין לה מנדט להגיע להסכם ארוך טווח שישפיע על חיינו כאן לשנים ארוכות. מה היית אומר אילו בנימין נתניהו היה מספח שטחים מיהודה ושומרון לפני תום כהונתו האם זה היה לגיטימי כמובן שלא כי זו החלטה שתשפיע על המדינה לטווח הרחוק מאוד. האם אתה רוצה שכל ממשלה לקראת תום כהונתה תבצע מחטפים מעין אלה ??? לפי דעתי זה לא לגיטימי ולא מוסרי וזה נסיון לא דמוקרטי למנוע מהעם לקבוע את עתידו !

אלוני.

New member
אני מסכים

לכך שמרגע שראש הממשלה התפטר עליו להמנע מצעדים דרסטיים . גם לגבי מינויים וגם בכלל. הבעייה היחידה היא שכל אחד שופט את העניינים איך שנוח לו וביחס להשקפת עולמו. ראה ה``חיסולים`` בשטחים, אני מניח שלצעדים אלה אינך מתנגד.

assafbr

New member
יש הבדל עצום בין חיסול מחבלים לחלוקת י-ם.

ראשית אין מה להשוות בין החיסולים שלצערי אני לא מאמין שישנו משהו לטווח הרחוק ושנית יש כמעט קונצנזוס לגבי חיסולים אלו מהימין כמובן ועד מרצ. לגבי המו``מ יש מחלוקת קשה לגבי הפשרות אותן עלינו לקבל על עצמנו והבחירות שמתקרבות יכריעו בעניין. לכן לא לגיטימי בעיני לקחת החלטות ולחתום על הסכמים עם וויתורים כגון חלוקת ירושלים בממשלה זמנית כזו.

אלוני.

New member
וזו בדיוק הבעייה

מי מחליט מה קונצנזוס? אני מסכים , באמור, לכך שעל ראש הממשלה להימנע ממהלכים דרמטיים מכל סוג מרגע שהודיע על התפטרות. את ירושלים כולם יחלקו, ברק-שרון-נתניהו, מהטעם הפשוט שהיא חולקה מזמן. נשאר רק להודיע לעם בצורה פורמלית.

assafbr

New member
לא קשה לדעת במקרה הזה שלברק אין רוב למהלכים דרמטיים

גם אם אתה צודק בנושא ירושלים בכל מקרה אין לו זכות מוסרית לעשות צעדים כאלה במצבו הפוליטי המעורער.

אלוני.

New member
אתה צודק

ולכן אני מניח שברק יעשה את מהלכיו מיד כשיבחר שנית, וגם אז יגידו לו שאין לו זכות.

amor

New member
מענין מה תועיל לברק בחירה שנית?

אם בכלל יבחר. לדעתי המציאות תטפח על פניך וכדאי שתנסה להתרגל לאפשרות אחרת שבה ביבי יבחר ברוב גדול. בס``הכ ברק התברר ככשלון מוחלט והעם אינו עוור כפי שנדמה לברק יחד עם רענן כהן.

אלוני.

New member
קצת מוזר

נניח שברק ייבחר, רק נניח , אף אחד לא יוכל לטעון שאין לו מנדט מהעם. ואם נתניהו ייבחר בכל רוב- כחוק, אזי יש לי יתרון גדול- אני יכול להיות מופתע רק לטובה...

amor

New member
לשאלתך התשובה פשוטה שתפסיק להזיק ולא תעשה בלום עד שהעם יאמר את דברו.

למעלה