בררנות או התפשרות?

בררנות או התפשרות?

סעיף קטן בשאלון של המנהל הוביל אותי לפתוח את הנושא הזה ועימו שאלה.
חשבתי על זה, בתור אחד שגם ההתחלה שלו הייתה בגיל מאוחר יחסית, האם זה בגלל בררנות או התפשרות?
ואסביר את כוונתי.
יש שתי גישות שאני מכיר אצל אנשים ש"יש להם זוגיות" (לרוב חברים, אבל גם הורים, אנשים מהעבודה וכו'):
הגישה הראשונה אומרת שכשאתה צעיר וחסר נסיון אתה בררן מאוד כי אתה בטוח שאתה הכי תותח והכי טוב ואז כשאתה מגלה מה המצב בשוק (או שאתה כבר כ"כ רוצה את זה, או שאתה מפחד להזדקן לבד, או טריליארד סיבות) אתה מתחיל "להתפשר". יש לי קרובת משפחה בת 40+ רווקה, ולו היה לי שקל על כל פעם ששמעתי אנשים אומרים עליה: "היא צריכה להתפשר על מישהו..." ודברים בסגנון...

הגישה השניה אומרת שכשאתה צעיר אתה מתנסה ובודק כל מיני דברים. אתה בעצם "מתפשר". איך אומרים, צריך הרבה טיוטות כדי להגיע ליצירה שלמה? משהו כזה. ואז ככל שאתה מתבגר, אתה יודע בדיוק מה אתה רוצה, אתה יודע איזה חיים אתה מעדיף, מי החברים שלך, מה האופי שלך, הרמת חיים שאתה רוצה לחיות בה.. ולפי זה אתה כבר מוכן לבחור מישהי רק בפינצטה. זו הסיבה שאהבות נעורים, למשל, לא תמיד מחזיקות, כי מה שהיה משותף ביניכם בגיל 17 לא בהכרח יהיה משותף גם בגיל 25.

השאלה שלי - האם אנחנו מרגישים שאנחנו בלי נסיון מיני/זוגי כרגע בגלל אי אלו מהגישות?
אני לפעמים מרגיש שהעובדה ש"התחלתי מאוחר" מונעת ממני באמת לבחון מי ומה אני בזוגיות. כמה אני מקריב, מה באמת חשוב לי.. בגילאים מבוגרים יותר - זה קל. יותר ניידים, למשל. יותר עצמאים (לא בהכרח בצורה מוחלטת, אבל יותר מגיל צעיר..). וכמובן שיש גם צד שני לדברים.
מעניינות אותי דעותיכם

טרם החלטתי מה אני יותר- מתפשרת או בוררת

אני יודעת שאולי התפשרתי בחלק מההתנסויות שלי אבל אני לא יודעת אם כיום אני יותר מתפשרת או בוררת.
כי מצד אחד, אני מרשה לעצמי לפסול ולדחות ומצד שני אני לא בהכרח בוחרת את הטוב בשבילי.

אם אקח לדוגמא את הבחור האחרון בו חשקה נפשי...
אז מבחינה חיצונית הוא לגמרי הטעם שלי, היה חיבור טוב ממלא בחינות- גם מינית, גם הומוריסטית, גם נפשית וכו'.
מצד שני, הוא מתוסבך לא פחות אם לא יותר ממני.
אז נכון, יצאנו ממש קצת וממש רציתי אותו בזמן הזה אבל במקביל ידעתי כמה שהוא לא טוב בשבילי וכמה יכול להיות הרסני.
אז מצד אחד זה נראה שהתפשרתי אבל מצד שני מרגיש לי שלא כי בהרבה מאוד מובנים הוא היה בול מה שאני צריכה ורוצה ונראה יותר מוצלח מאחרים.

אז אני חושבת שאי אפשר להיות רק בררן או רק מתפשר, צריך למצוא את האיזון בין השניים.
אני מקווה שהיום אני פועלת על פי איזון שכזה.

אין לי מושג

האמת בגלל העייפות
לא ממוקדת בשאלה שלך

מה שכן
אני מסכימה עם זה:

לבחון מי ומה אני בזוגיות. כמה אני מקריב, מה באמת חשוב לי..

זה משהו שעוד לא בחנתי לעומק.

אך כשיצא לי טיפה לבחון
הבנתי שמה שחשוב לי זה חופש, עידוד והערכה מבן הזוג
ועוד כמה דברים.
אך זאת רק מבחינה קצרה של ניסיון קצר.

C l u e

New member
אני בהחלט בררנית.

מכיר את המשפט "יותר טוב כלום מכמעט"? אז הוא נכתב עלי.
אולי בגלל שאני באמת ובתמים אוהבת להיות לבד, אני מוכנה לחכות הרבה זמן בשביל קשר שירגיש לי מושלם. על פחות מזה אני חותכת. אם זה אומר שאהיה לבד כל החיים, אני בסדר עם זה. באמת שלא אכפת לי. אני אוותר על הלבד שלי ועל החיים הנוחים והשקטים שלי, אכניס מישהו לתוכם- רק אם זה באמת יהיה שווה את זה. אם לא- לא.

חמוד1975

New member
מאוד מזכירה לי את עצמי.

רק שבנוסף להנאה מהלבד, אוהב מאוד גם להיות בין חברים ומשפחה. בלי זה היה קשה לי, והרבה יותר מאשר בלי זוגיות.

C l u e

New member
בהחלט.

לבד- הכוונה היא לא בזוגיות.
אני עם טונות של חברים, מאד קשורה לאחיות שלי, יש לי חיים די עמוסים ומעניינים. אני באמת לא מרגישה שנוכחות של גבר בחיים שלי תתרום לי איכשהו, לפחות לא כברירת מחדל. ברירת המחדל היא לבד, אם אמצא עניין במערכת יחסים כמובן שלא אפסול, אבל אין סיכוי שאכנס לקשר רק כדי שיהיה לי בן זוג. יש לי דרישות די גבוהות מהפרטנר הפוטנציאלי שלי, ואין לי שום בעיה לחכות לו לבד, גם אם ייקח לו הרבה מאד זמן להגיע וגם אם לעולם לא אמצא מישהו שעומד ברף.

חמוד1975

New member
אני פחות קיצוני

בדומה לך, ודאי שלא אכנס לקשר רק כדי שתהיה לי בת זוג, ברירת המחדל גם שלי היא להיות לבד, ואוכל להמשיך כך לנצח אם לא אמצא את המתאימה.
בשונה ממך, כן מרגיש שנוכחות של אישה בחיי תתרום לי. זה משהו שיעשיר את חיי ויתן להם מימד נוסף שכרגע מרגיש שחסר לי. חוץ מזה, יש את עניין הסקס, שמודה שברמה היומיומית קשה לי מאוד בלעדיו.

Light18m

New member
נראה לי שהרבה סעיפים שם היו יכולים

להתפתח לדיונים ארוכים.

אני חושב שה"התפשרות" שעושים בגיל צעיר זה רק על קשרים לא רציניים, או שלא מצפים שיחזיקו כל החיים.

נוטה להסכים יותר עם הגישה הראשונה.

כמובן שטופי/בזוקה

אני באמת ובתמים לא מבין אנשים שאוהבים טופי. זה דביק וזה גועלי. איכס.
ולענייננו, הגישה הראשונה זו גישת ההתפשרות..

פיבי..

בתכלס אף פעם לא אהבתי אותה, אבל הסצינה הזו מצחיקה

רוס הוא כמובן ה-דמות בחברים וכל מי שאומר אחרת הוא... חובב טופי!

BlacKitten

New member

טופי זה אחד הדברים הטעימים...ואני בכלל לא משתגעת על מסטיקים וסוכריות למיניהם....אבל טופי

וחברים זאת ה-סדרה הכי טובה שקיימת!

not lonely

New member
בעיקר בררנות

יש כמה דברים שאני מתקשה להתפשר עליהם.
וכנראה בגלל זה קשה למצוא.

Berethor

New member
כמו ברוב הדברים, עדיף גישה מאוזנת ולא קיצונית

זאת אומרת אם תהיה בררן מדי הדרישות שלך היו קשות מדי ולכן הסיכוי שתמצא מישהי היו אפסיות, מצד שני אם לא תהיה בררן בכלל, אז סתם תמצא את עצמך עם משהי שבכלל לא מתאימה לך. אותו דבר לגבי פשרות, אם בכלל לא תתפשר אז לרוב זה יוביל למלא אימותים וחוסר הבנה, מצד שני אם תתפשר יותר מדיי בסוף רק תסבול מזה, ואולי אפילו הצד השני אפילו לא יעריך את כל הפשרות שלך אלא יראה אותן כמובן מעליו. האם המצב של 'מחוסרי ניסיון' יותר קל? אני מאמין שלא, משום שככל שהגיל עולה, הלחץ עליך גובר, אחרי הכל אנחנו לא נצחיים, וגם הסיכוי שמישהו שהיה מתאים לך מצא זוגיות עם מישהו אחר גובר. לדעתי מי שמצאו זוגיות טובה בשלב מוקדם בחייהם הם ברי מזל, אלא אם כן אותה זוגיות נגמרה מהר מאוד, ומבחינתי הם חזרו כמעט לאותה נקודה, של רווקות, אומנם עם יותר ניסיון, אבל ניסיון יכול להיות טוב או רע.

למעלה