בררנות באוכל

sil04

New member
בררנות באוכל

שלום רב, אני אם לילד הסובל מתסמונת אספרגר (הפרעה בתקשורת מאוד קלה). הוא בן 12 ואינו אוכל מעט מאוד ובעיקר אוכל חלבי: טוסט עם גבינה צהובה , פיצה , פירות יבשים, חלווה, חומוס, לפעמים צ'יפס ונקניקייה ומעט פירות טריים. בירקות אינו נוגע כלל. יש לציין גם שהוא נגעל ממראה או מריחות מסויימים של אוכל. התופעה מוכרת אצל ילדים במצבו. הוא גם מאוד פוחד מבדיקות דם ואני משתדלת שלא לחשוף אותו לכך רק כשאין ברירה והוא חולה. למרות התזונה הדלה הוא פעיל מבחינה ספורטיבית ומתפתח יפה בגובה ובמשקל ואינני יודעת מהיכן הוא שואב את האנרגיה הדרושה לכך. אני מעוניינת לדעת מה הייתם ממליצים לעשות במצב כזה? כל המאמצים שניסיתי על מנת לחשוף אותו למאכלים חדשים עולים בתוהו. אני מתלבטת גם לגבי תוספי תזונה. האם כדאי? בתודה מראש, SIL

uzik

New member
תוספי תזונה

אין מה לחשוש מתוספי תזונה - מומלץ להתאים תוספים בתוכנית אישית עם אנשים העוסקים בכך בייעוץ אישי ולא סתם ללכת לחנות ולקנות.

אני הייתי בדיוק כזו

גם בלי שום תסמונת מיוחדת. היו לי חוקים וכללים נוקשים, כל חריגה קטנה הייתה גוררת היגעלות מוחלטת מאוכל (שגם ככה לא עניין אותי במיוחד ונתפס בעיני כמגעיל באופן כללי).לא הייתה לי שום בעיה להעביר ימים ללא אוכל, אם זה לא היה נראה לי כמו שצריך. יכולת לסכם את כל מה שהסכמתי לאכול ברשימה קצרה מאוד, וגם זה היה רק בתנאים מסוימים מאוד. וגם אני הייתי פעילה ספורטיבית ועדיין עד היום (כולל אפילו תעודה מוינגייט להדרכה). וגם אני פחדתי מבדיקות דם, ובכיתי וצרחתי ורעדתי, אבל אין מה לעשות - עוברים את זה. (מביך להגיד, אבל היום בגיל 22 התגובות שלי לא שונות כל כך). כשנמצאו חוסרים, ניתנו השלמות בהתאם. תתייעצי עם רופא, אולי יש מקום גם למולטי ויטמין. שורה תחתונה - התפתחתי כמו שצריך, הגובה בהתאם לצפוי על פי גבהי ההורים, לא קטנה מדי ואפילו מחוננת. כמובן זה לא אומר שצריך להיות שאננים, אבל אני מכירה עוד רבים כמוני עם בררנות נוראית באוכל, וכולנו היום מבוגרים חסרי בעיות מיוחדות. ואפילו אנקדוטה מעודדת - בכיתת הפיזיקה-כימיה איתי בתיכון, היה ריכוז גדול באופן מיוחד של בררנים באוכל, ורובנו היינו בגיל תיכון ועדיין מסרבים לכל ירק באשר הוא - אז אולי זה אפילו חיובי
בהצלחה! נ.ב סתם שאלה - האם ההתנהגות של לוקה בתסמונת באמת דומה לילד שמתואר בספר "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה"?

בררנות באוכל

כדאי להפגש עם דיאטנית קלינית שתעריך בדיוק את צריכת אבות המזון ההכרחיים לגילו ובמידת הצורך תמליץ על תוספות של ויטמינים ומינרלים. כפי שציינת התופעה מוכרת אצל ילדים במצבו וצריך במגבלות שהוא מציב לאפשר לו את התזונה המתאימה ביותר.

sil04

New member
תודה לכל המגיבים, אך הבעיה היא שהוא

כל כך כועס שמתעסקים איתו סביב האוכל. זה מלחיץ אותו וגורם לו להיות "אנטי" לגמרי ולכן אנחנו משתדלים לעזוב אותו בנושא. אולי עלינו להתייעץ עם דיאטנית בלעדיו כדי לקבל הנחיות (האם זה אפשרי?) בקשר ל "מקרה המוזר של הכלב" - ספר נהדר ולצערי יש מקרים של אספרגר שאכן מזכירים את הילד המסופר עליו בסיפור (אם כי לפי דעתי המחבר קצת הקצין את ה"תמימות החברתית" של הדמות) לשמחתי הבן שלי במצב הרבה יותר טוב ורק במקרים מסויימים מאוד ה"אספרגר" בא אצלו לידי ביטוי.

אלי ו.

New member
ממליץ לך על פורום 612

שם תמצאי חברים לבעיה, ודיונים רבים בנושא. עשי חיפוש שם, הנושא עולה מדי פעם. אני חייב לומר לך שמצבכם מצויין, אני מכיר ילדים בספקטרום שהם הרבה יותר בררנים. (משום מה כולם אוהבים פיצה
) בקשר לבדיקות הדם, למדתי לא מזמן טריק נהדר בבי"ח. שעה לפני הבדיקה לשים משחה מאלחשת (אמלה) בכמות נדיבה על הוריד. בזמן הבדיקה לדבר איתו ולגרום לו להביט בך ולא במחט או במזרק.

למעלה