בררנות VS. כנות עצמית VS. משיכה

Matzeket

New member
בררנות VS. כנות עצמית VS. משיכה

תמיד יש את הבחור או הבחורה (אני אמשיך מכאן בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד.) שהם נחמדים והכל אבל יש להם דרישות שבעיני השאר נראות לא מציאותיות.
הם רוצים אותן יפות, חכמות, רזות, רוווקות, עשירות, עם שיער מתנפנף שזור בזהב-
זה מה שהם נמשכים אליו , זה מה שעושה להם את זה, זה מה שהם אוהבים.
כל החברים כבר מזמן הפסיקו לנסות להכיר להם, כי ממילא אין טעם וממילא הם מקובעים וממילא הם עצמם רוצים רק את מה שהם רוצים ודברים אחרים לא מעניינים אותם.
לא עובר הרבה זמן והם זוכים לתואר 'בררניים'.

אבל אותו בררן, ישב וחשב עם עצמו.אולי אפילו ניסה לא פעם ולא פעמיים לצאת עם משהו אחר. משהו שונה ממה שהוא רוצה.
זה לא עבד. זה לא עושה לו את זה.
ובכלל, זו כזו דרישה מופרכת?? אין כאלה בעולם??
ואם יש כאלה איך זה שהוא עדיין לבד?
ואיפה מתחילים למצוא כאלה?

אז מה עושים?
האם יש כזה דבר 'בררנות'?
האם צריך לפקוח ל'בררנים' את העיניים? להסביר להם שהדרישות שלהם מופרכות או מוזרות או אפילו לא מציאותיות?!
איפה עובר הקו בין רצונות לגיטימיים ובין דברים 'מוזרים' או 'הזויים' או 'לא מציאותיים'??

ommerl

New member
לדעתי בררנות זה טוב, כשעושים את זה נכון

מבחינתי נכון זה אומר כשזה בא ממקום בריא. ממקום של בן אדם שיודע מה הוא רוצה בזוגיות. שיודע מה הוא רוצה להרגיש ואיזה סגנון של נשים מתאים לזה.
בן אדם שלא מתפשר על בת זוג שעושה אותו מאושר יכול להיות מאוד בררן.
&nbsp
בררנות לא בריאה זה כשזה בא מצורך לספק את האגו ולהראות לכולם שיש לך חברה דוגמנית מפלסטיק שמתאימה בדיוק ללמבורגיני שלך. למרות שלא הייתי מתנגד ללמבורגיני (דיאבלו צהובה בבקשה. תודה).

DogsPCI

New member
אם תשאר רק אדומה או שחורה או לבנה...

תעביר לי אותה, טוב? :).

Surrealistical

New member
אני חושבת שהקו עובר

כאשר במקום להסתכל על האדם שמולך, לנסות להבין אותו, לרצות שלאדם יהיו תכונות אנושיות טובות מתחילים להסתכל על אותו אדם ולהשוות אותו לרשימת מכולת שיש לך בראש: עבודה, מצב כספי, רכב, שער וכל מיני שטויות כאלה.
ולא, אסור "לפקוח" להם את העיניים. כי אותו אדם בררני צריך להגיע לתובנות האלו בעצמו אחרי תהליך מסויים. ורק אז השינוי בו יהיה אמיתי. אם מישהו יגיד לו שהוא בררן, והוא יסכים ויחליט להוריד ציפיות הוא עדיין בתוך תוכו ימשיך לחלום על אותה בחורה מושלמת, ולא משנה עם מי הוא יהיה.

DogsPCI

New member

Starman3

New member
מסכים וגם

לא חושב שיש טעם בלפקוח למישהו עיניים. הוא ישר יתנגד. זה צריך לבוא מעצמו.

וגם כל מקרה לגופו , לא כל אדם בררן הוא אחד שרוצה בחורה שניראת כמו בר רפאלי, יכול להיות שהבררנות היא על דברים מהותיים אחרים. אז גם כל מקרה לגופו

tzachy

New member
• "בררנות" זה לפעמים גם עניין סובייקטיבי

דוגמא: נניח שהגובה הממוצע באוכלוסיה נתונה הוא 1.80 מ' לגברים ו-1.65 מ' לנשים ושהתפלגות הגובה בשני הנ"ל היא דומה ומה שנקרא התפלגות נורמלית ("עקומת הפעמון" - הרוב מתרכז סביב הממוצע וכו', למשל כ68% נמצאים בטווח שמרוחק, במה שקרוי, סטיית תקן מהממוצע).

נניח גם, לצורך הדיון (למרות שזה לא בלתי סביר) שזוגות נוטים להיווצר כך שגובה הגבר גדול בערך ב-9% מגובה האישה (אם בגלל העדפת הגבר, העדפת האישה, או שניהם). לגבר שגובהו 1.80 מ' יש, על-פניו, הכי הרבה אפשרויות לבחור מתוכן ולכן אולי הוא לא יוגדר כ"בררן". מנגד ניקח גבר שגובהו 1.50 מ' (בכוונה נתתי דוגמא לדבר פחות נפוץ, זה יכול להיות גם מהצד ההפוך גבר שגובהו 2.10 מ') מראש יש מעט מאוד בחורות שיכולות, לכאורה להתאים לו (והוא להן). נניח שהגבר הנ"ל גם רוצה בת-זוג עם אישיות X ולא Y וכו' וכו' שאר תכונות (שהן לגמרי לגיטימיות) כי אז יש מי שאולי יקראו לו (כנ"ל בדומה לה) "בררן".. אבל לא נכון להשוות, כמו שאומרים, תפוחים
לתפוזים
... וגובה זו רק דוגמא אחת מתוך רבות.

זאת ועוד, גברים ונשים (בהכללה. אגב, לא רק גברים ונשים אלא בכלל אנשים שונים) עשויים/עלולים לראות דברים אחרת או לתת דגשים שונים. כך שגם כאן עלולה נקודת מבט המשקיף/ה מהצד להיות מוטה.

לגבי עניין ה"מציאותיות" - גם לי לפעמים, יש מי שקוראים/ות "בררן". אם לא הייתי פוגש בחורות שהן על-פניו כמו שאני מחפש, אולי הייתי יכול להחשב "לא מציאותי" (לא בטוח, אבל רק נניח...), אבל מכיוון שיצא לי לפגוש כאלה, אני יודע שמה שאני מחפש לפחות, קיים. זו לא "פנטזיה". כלומר אולי מבחן ה"מציאותיות" הוא הימצאותם/ן בפועל של בחורים/ות כמו שהגבר/אישה מחפשים.

אין קו.. האיש הישר בעיניו יעשה

במקרה הכי גרוע הבררניים ישארו לבד
עם עצמם לנצח
ולא יתחתנו ולא יהיה להם ילדים.
&nbsp
עצוב אך זו הבחירה שלהם
והם החליטו לא לבחור.
אולי הם פרפקציוניסטיים..
&nbsp
לדעתי לכל אדם צריך להיו קווים אדומים
למשל דוגמא של קו אדום-לעולם לא לצאת עם נרקומן/אלקוהוליסט.
&nbsp
תת קו צהוב-
מעשן
שבזה כן אפשר להתפשר אם הוא בשלב שרוצה/מנסה להפסיק.
&nbsp
ובקשר למשיכה?
משיכה זה דבר חמקמק...
אנחנו רק חושבים שנמשכים לאיקס
אך בפועל זה הרבה יותר מוכרב... חוקרים
חוקרים בימים אלו את המשיכה.
זה תחום חדש יחסית של מחקרים..
&nbsp
חושבת שחשובלהיות ריאליים ולהתפשר.
אך לעולם לא לחצות קווים אדומים שהצבנו לעצמנו.
&nbsp

יוצרת עתיד יקרה סיקרנת אותי... האם תוכלי לספר לי מה גילו

על משיכה? מאוד מעניין אותי תוכלי לסכם לי על תגליות שמצאו במחקרים על הנושא
?
אודה לך מאוד מוקירה את הידע הנרחב שלך

חקר משיכה וזוגיות

היי באיחור
אך עדיף מאוחר מאשר אף פעם.
&nbsp
בגדול
חקר זוגיות ומשיכה התחיל ממש לא מזמן
לחוקרים עדיין יש יותר שאלות מאשר תשובות.
&nbsp
אך ממש בגדול
מכל הספרים שקראתי (ואני לא מתעניינת יותר מידי בנושא הזוגיות פשוט ככה יצא
&nbsp
יש 2 גישות כיום
א.גישת המהירות-שהחוקרים חוקרים בימים אלו
זו גישה שהתחילה משאלות השערה שהחוקרים שאלות שלדעתי התחילה מסרטי הוליווד-נו הם ראו זה את זה והופ התאהבו. בשניות.
כיום לפי גישת המהירות אנשים נדלקים על אנשים בעד 50שניות או פחות.
&nbsp
אישית חושבת שגם אם זה נכון
וגם אם יש נדלקות ומשיכה
זה רק גנטי-שני הני הזוג מצאו זה את זה מבחינה גנטית
נו זה טוב לצאצאים!
נו אותם המחקרים בני אנוש נמשכים זה לזה פי הריח הזיעה. רק שכיום זה קשה כי יש בשמים.
&nbsp
לדעתי זה עדיין לא מבטיח שאנשים מתאימים זה לזה באופי.
&nbsp
ב.גישת האיטיות
זוהי גישה השניה לאהבה
כשאנשים נפגשים ומתאהבים באופי של האדם.
&nbsp
דוגלים בגישה הזאת הם האנשים הדתיים חרדים.
&nbsp
ג. גישת האגואיסטיות
ניקולס בוט'מן כתב בספרו: "אנשים מתאהבים לא באדם
אלא במה שהוא גורם להם להרגיש"
&nbsp
מה זה אומר?
הירהרתי בזה במשך שנה שלמה... ויותר..
וגיליתי שגם זה נכון.
&nbsp
איך לומר זאת בעדינות?
זה עוד לא חקרו אך בטח יחקרו בעתיד
שלא משנה איך יראה הגבר
אם הוא יגרום לך לצחוק, להיות מאושרת
או בקיצור לחוות רגשות חיוביים
כל הזמן
את תתאהבי בו.
&nbsp
זו תאוריה אגואיסטית
אך נכונה
כי בתכלס
אומרת
שאנחנו לא מתאהבים באדם אחר
אלא בעצמנו
שאנחנו הכי חשובים לעצמנו
וכשגורמים לנו לחוות רגשות חיוביים אז אנחנו מתאהבים באדם הזה.
כשלמעשה אנחנו מתאהבים בהתנהגות שלו
כשבהתנהגותו הוא נחמד אלינו. וגורם לנו לחוות רגשות חיוביים.
&nbsp
זה ממש בגדול
חילקתי אז זה לא,ב,ג.
&nbsp
אישית אני דוגלת לגישת ג +ב.
&nbsp

זה נכון ומעניין מאוד מאוד תודה יאמי

כולנו אגואיסטיים לכן חתונה זה קשה כי חתונה זה לקחת שני אגואיסטים ולהכריח
אותם להתסדר זה עם זה ואז צריך להקריב למען הקשר מי שבאמת רוצה קשר חזק
כי באיזשהו שלב לאגו יפריע שיש עוד אגו לידו.

dahoe

New member
תלוי ברמה

כמובן שנכון ורצוי לדעת למה נמשכים. יחד עם זאת רצוי גם לדעת לשחרר מזה כשהאפשרות מגיעה.
לגבי ״לפתוח להם את העיניים״, זה לא באמת עובד. הרבה פעמים האדם מודע לבעיות האלה, אבל בנאדם, למרבה הצער, לא יכול להשפיע על מה שהוא נמשך אליו. שינוי דורש תהליך עצמי כלשהו, אם זה בכלל אפשרי.

DWHO

New member
זו סה"כ בעיה שלו

מי שבררן בסוף הוא מפסיד מזה, כשמסתכלים על זה אובייקטיבית, אני חושב בכללי שלפסול מהר זה חבל,צריך לדעת לתת הזדמנות, אבל המפסיד העיקרי זה מי שפוסל.

izik79

New member
מצד אחד, מבין כשמישהי לא רוצה אותי. זו זכותה.

עם זאת, לדעתי הבררנות של המין הנשי היום כבר חורגת בהרבה מהטעם הטוב (לדעתי בלבד!)...
כאשר בחורה שנראית כמו הצרות שלי פוסלת אותי בגלל מראה,
או כאשר בחורה עם נכות מסוימת פוסלת אותי בגלל המוגבלות המסוימת שלי (לא אפרט כאן)
או כאשר בחורה מטר וצ'ופצ'יק פוסלת אותי כי היא רוצה 1.85 ומעלה
או כאשר בחורה שלא סיימה כיתה ח' פוסלת אותי רק משום שאני לא "הישגי" לטעמה - זה קצת צורם ותמוה..

Surrealistical

New member
זה תלוי איזה נשים

זה כמו שגברים פוסלים על זה שמישהי לא רזה מספיק, לא יפה מספיק, השער שלה לא חלק מספיק, לא חברותית מספיק, לא לובשת חצאיות מספיק. ועדיין היתי רוצה להאמין שלא הרוב כאלה.

למעלה