בררר איזה גשמים,איזה ברקים ורעמים

שלגיה**

New member
בררר איזה גשמים,איזה ברקים ורעמים

ממש חורף יש לנו בסופ"ש הזה. אני הכי הכי הכי אוהבת את החורף...למרות שבשנים האחרונות אני סובלת מקור הולך וגובר...ומפנטזת על הקיץ. אבל הלילה...שירדו גשמים..גשמי ברכה לשטוף את כל הלכלוך מהרחובות (תרתי משמע)...

gal33

New member
כמויות של פילים. שוטטתי באתר שלהם

יש שם כמה סיפורים נחמדים על אנשים שרזו. כל פעם שאני רואה סיפורי הצלחה, זה כל כך מחמם את הלב, עושה כזה טוב בנשמה. אמן על כולנו. גל

באיה

New member
אפרופו מרקים

שאלתי היא: האם לאכול את המרק במקום ארוחה עיקרית, או בנוסף. בחורף גם אני אוהבת מרק, אבל אני חוששת שזה לא משביע מספיק, וגם עשוי להרחיב את הכיבה. אודה לכם אם תיעצו לי. באיה

gal33

New member
לא מזמן ערכנו על כך דיון, ואלה היו

הממצאים: אם זה מרק צח, רק מים, לא טחון ולא מרוסק, רק מים, הרי שזה נחשב לשתיה, ואז יש לשמור מרחק של חצי שעה מאוכל. אם זה מרק טחון, או מרק עם תוכן, הוא נחשב לאוכל, אין לאכול איתו דברים נוספים, רק את המרק עצמו, ולשמור על חצי שעה מרחק משתיה, ו/או מאוכל אחר. מרק עשיר בתוכן אמור להשביע אותך. אם את שומרת על כללי האכילה הרגילים: לעיסה, כמות, קצב, אין סיבה שהוא ירחיב את הקיבה. בתאבון, גל

רוייקו

New member
מרק מרחיב קיבה ??? איפה שמעת

על זה ?? על זה לא שמעתי עוד מעולם. ממתי מרק מרחיב את הקיבה ?? דווקא מרק מאוד משביע. הוא יורד דרך הטבעת ומחלחל לשאר חלקי הקיבה וממלא אותה על כל חלקיה. כך הוא יוצר תחושה אמיתית של שובע. הניתוח להגבלת הקיבה יוצר תחושה של מלאות, כאשר אוכלים מנה וממלאים בה את הכיס ברום הקיבה. התחושה שמרגישים היא מלאות מכנית ולא שובע, לכן מרגישים עדיין רעבים ורוצים להמשיך ולאכול. כדאי, לכן, להתחיל ארוחה בנוזלים. קודם לשתות. שותים את המרק, למשל, ואחר כך מועכים את הירקות והבשר וכו וכו .. ואם מדובר במרק שהוא עשיר (עשיר זה לא אומר שהוא גם חייב להיות עשיר בקלוריות) סמיך וכדו´, אז מרגישים את השובע לזמן ממושך יותר. אם אוכלים כמות מוגזמת של מוצקים שרירי הקיבה מתרחבים ואכן הופכים להיות רעבים מאוד בארוחה הבאה, אבל מרק אינו מרחיב את הקיבה כפי שארוחת בשרים מרחיבה, לכן מרק הוא עסק משתלם, במידה ואינו משמין. מומלץ בחום (גבוה)

zfardeit

New member
לא זכור לי...

שמישהו מינה פה מישהו אחר למורה לשון!!! אין צורך לתקן אחרים...תדאג\י לתוכן הודעות שלך צפרדעית(שלא מבינה למה לאנשים מסוימים יש צורך נואש ליצור פרובוקציות)

באיה

New member
צפערדעית תודה על ההגנה

לא נורא, אני מקבלת בברכה תיקון שגיאות כתיב. חוץ מזה, כשאני קוראת את התשובות שלכם אני גם מנסה ללמוד. לפעמים זה מצליח לי ולפעמים לא. שוב תודה צפערדעית. לעזעזל, האייקונים לא עולים לי.

למעלה