בררתי בקשר לבדיקות הגנטיות

אתי@

New member
בררתי בקשר לבדיקות הגנטיות

אם זה מעניין......
בקופ"ח לאומית כל בדיקה עולה 150 ש"ח, או 700 ש"ח לכל הבדיקות.
בקופ"ח כללית כל בדיקה עולה 114 ש"ח.

nonaa

New member
נראה לי שזה לא כל הבדיקות האפשריות

מה שמוזר זה שמכונים שונים עושים בדיקות שונות (יש בדיקה שבבי"ח בני-ציון אמרו לי שהם היחידים שעושים בארץ ... ) מה שגורם לי לחשוב אם לעוד מכונים יש בדיקות שיחודיות רק להם ... איך אפשר לדעת ככה אם עושים את כל הבדיקות שהגנטיקה יכולה להציע (אם כמובן מעוניינים להוציא את הסכומים האלה)
בבני-ציון כאמור, יש 10 בדיקות שהם מבצעים.

רחלילי

New member
לגבי כמות הבדיקות

זה משתנה לפי מוצא האישה ומוצא בן הזוג שלה לפי זה מחליטים אילו בדיקות לבצע. אם השניים ממוצא אשכנזי מומלץ לעשות את הכל חברה שלי שבעלה הוא ממוצא קוצ´יני לא היתה צריכה לעשות בדיקות בכלל! (כי לא יודעים למצא אצל עדה זו את רוב המחלות).

mammy

New member
את יכולה לפרט את שמות הבדיקות..

כי אני מכירה רק 7 בדיקות לא ידעתי שיש 10 בדיקות.

nonaa

New member
לינק למאמר מפורום הריון ולידה

מצרפת לינק אין לי כאן את הדף של בני ציון , אם אזכור אביא מחר ... בלינק יש נדמה לי 9 בדיקות - לא בטוח שהן מוכלות ב 10 של בני - ציון ... זה כאמור, מה שמבלבל בכל הענין

ayush

New member
אנחנו עשינו את הבדיקות בבלינסון

דרך הכללית מושלם. סה"כ - 7 בדיקות שעלו 886 ש"ח בפריסה נוחה לתשלומים. בנוסף יש גם את בדיקת הטאי-זקס שהיא חינם. כל התהליך מאד פשוט - בדיקת דם אחת. בהצלחה

גלי ב

New member
איפה עשיתם את הטי זקס ????????

חשבתי שאי אפשר לעשות את זה בבלינסון ?

ayush

New member
את הטאי זקס באמת לא עשינו בבלינסון.

עושים את זה במרכז בר"ח בלפור בת"א (לא זוכרת בדיוק כי תומר עשה את הבדיקה..) אם את רוצה אני מוכנה לברר לך..

גלי ב

New member
כן...אני אשמח ../images/Emo13.gif תודה..

לנו אמרו שאפשר לעשות בתל השומר אבל השעות שם בעייתיות - רק פעם בשבעוע ביום ג´ בערב ובעלי בדיוק עובד. אז תבררי לי ? תודה..

ayush

New member
גלי, זה אכן רק בימי ג´,

ובקישור שצירפתי לך יש את כל הפרטים על הבדיקה בהצלחה

ayush

New member
בדרך כלל כן ! ישנן פחות בדיקות

ל"לא אשכנזים". אנחנו שינינו "חצי-חצי" כך שעשינו את כולן

rona25

New member
כן! אני מרוקאית ובעלי אשכנזי

ועשינו בסה"כ 3 בדיקות

כשאחד הוא אשכנזי ואחד ספרדי

הבדיקות המומלצות זה טייזקס, X השביר ו- CF. כל השאר מי שרוצה יכול לעשות אבל אין ממש צורך בזה.

POOH*

New member
בדיקת טייזקס - עושים רק בכמה מקומות

מסויימים. את כל שאר הבדיקות עשוים בכל מקום שעושים בו בדיקות גנטיות. הטיי זקס מאחר והוא במימון של משרד הבריאות, כלומר חינם לנו - נעשה רק במקומות מסויימים. שאר הבדיוקת נעשות בכל מיני מקומות, מרפאות, בתי חולים. בחלק מהמקומות רק לוקחים מכן את הדם ושולחים למקום אחר לבדוק, אני למשל עשיתי בחדרה והם שולחים לביח´ מאיר. תשובות קיבלנו אחרי 3 שבועות בדואר.... ולגבי המחיר של הכללית הוא נכון אבל רק למי שיש כללית מושלם. לשאר זה עולה יותר... POOH

למעלה