בר א וין

yyyggg

New member
בר א וין

ביום שישי היינו (2 זוגות) לארוחת ערב בבר א וין שבקצה שדרות רוטשילד. כבר מזמן היה לי גירוד להגיע לשם, גם בגלל הפרנקופיליות המודגשת שלהם, גם בגלל מבנה התפריט ש(לפחות לכאורה) מאפשר ריבוי מנות קטנות שמתומחרות סביר.
הגענו בליל חורף גשום מוקדם יחסית והופתענו מכמה המקום קטן יחסית (לפחות כשהכל סגור ולא יושבים בחוץ. היו כמה שולחנות פעילים וכמה אנשים על הבר אבל בסה"כ לא מלא. מבחינה עיצובית המקום שייך לז'אנר החשוך אבל זה לא הפריע, תאורת הבר היתה מוצלחת, מוזיקת ג'ז מודרנית וקופצנית הנעימה, ועשרות בקבוקי היין שבקיר מאחורי הבר עשו חשק. ציון גבוה על אווירה.
המלצרית ששירתה אותנו קיבלה אותנו באווירה רשמית (טיפה מדי) והסבירה לנו באריכות ובידענות על הפריטים השונים בתפריט ועל הספיישלים (יש הרבה ספיישלים כיוון שפריטים רבים בתפריט הם Placeholders שאמורים להתחלף כל יום). למרות שנראתה קצת נוקשה בתחילה, היא השתחררה בהמשך ובסך הכל אין לנו טענות.
המשבר הראשון היה בשלב בחירת היין, רוב האפשרויות בתפריט מתומחרות הרבה מעל 200 ש"ח, וכוללות הרבה יינות לא מוכרים (לנו לפחות). ההמלצות של המלצרית היו יקרות בהרבה למרות שניסינו לרמוז לה שזה לא בכוון שלנו. בנוסף רצינו קברנה סוביניון והם פשוט לא מחזיקים... הכי קרוב היה קברנה פרנק שמתומחר ב 350 ש"ח. ניסינו שני יינות בטווח הסביר והם לא מצאו חן בעינינו (לשבחם יאמר שהם מאפשרים לטעום לנסיון כל יין שאפשר להזמין בכוסות). לבסוף גילינו בתפריט שאבלי ב 180 ש"ח ובא לציון גואל. היין הוגש בתחילה לא קר מספיק אבל השהייה בשמפניירה עם קרח פתרה את הבעיה והוא היה מצויין.
באשר לאוכל - החלטנו ללכת על "נתח הבשר של היום" - סטייק אנטרקוט במשקל חצי קילו בין ארבעתנו, לצד כמה מנות ראשונות/ביניים לחלוקה.
הנה מה שקיבלנו, לפי סדר מהפחות מוצלח ליותר מוצלח:
גוז'ר - הלחמניה/פחזנית המפורסמת שלהם - פריכה מבחוץ אבל רכה אז כדי אי נוחות בפנים - אולי ככה זה אמור להיות - לדעתי מיותר, חבל לבזבז מקום בבטן.
פאטה בבצק - מנה צרפתית קלאסית, עשויה בעיקר מחזיר, אבל הפאטה היה נוקשה ודי חסר טעם. הוא הוגש עם חרדל צרפתי חריף שהאפיל על טעמו לגמרי. לעומת זאת המנה לוותה בירקות מוחמצים שהיו מצויינים, כולל כרוב ניצנים חמצמץ-מתקתק שהיה ממש מעולה.
טרטר טונה - הוגש ברוטב שקדים ושום לבן (אחו בלנקו). הדעות נחלקו על המנה הזו, הנשים מאוד אהבו אבל לדעתי הרוטב לא הוסיף ורק האפיל על הטונה (שהיתה משובחת בפני עצמה)
גרסת היום ל"צלחת גבינות" מהתפריט - גבינת מנצ'גו-רוקפור חריפה ומדהימה עם צ'טני תות שדה (עם הבנתי נכון) מוגשת עם לחם כהה טרי וחמאה, מנה מעולה, אם כי לדעתי היתה מעט מדי גבינה.
סלט ירוק - המלצרית התעקשה שנזמין "משהו ירוק" אז הסכמנו, וטוב שכך! סלט מופלא ממש של עלים ירוקים, בייבי זוקיני, אפונת שלג וריקוטה כבשים. החסות היו טריות עד כדי פריכות ושאר המרכיבים רק הוסיפו. הרוטב הורגש בטעם אבל לא הטביע את שאר המרכיבים. סלט מושלם
אנטריקוט 500 גרם - באיזשהו שלב נזכרנו שלא שאלו אותנו לגבי מידת עשייה, אבל ניחשנו שאנחנו בידיים טובות, וכך אכן היה. הסטייק הגיע פרוס לנתחים כשהוא צרוב מבחוץ ומידיום רייר מושלם מבפנים. הוא ממש נמס בפה, כל ביס תענוג. הוא לווה בצ'יפס גפרורים צרפתי סטנדרטי ובפנכה של רוטב טרטר. מנה עשר. 500 גרם זה לא הרבה ל 4 אנשים אבל יחד עם הראשונות והצ'יפס, יצאנו שבעים.
לקינוח התחלקנו בשתי מנות:
טארט ננטייז (טארט שקדים ספוג ברום) שהיה מיוחד ונפלא
מהספיישלים של היום - מילפיי במילוי מסקרפונה טובל באגם של קרם קפה - נראה נהדר אבל הטעמים לא התחברו ובאופן כללי לא מנה יוצאת דופן.
החשבון כולל היין ושני אספרסו כפול, 756 ש"ח לפני שירות לארבעתנו. לא המון אבל גם לא מעט בהתחשב בהזמנה הצנועה יחסית.
לסיכום: מאוד רציתי לפרגן למסעדה הזו, אין ספק שיש להם דרך ואמת פנימית שהם דבקים בה ומנסים להביא את הקהל אליה ולא להפך. כל המנות (גם אלה שפחות אהבנו) הצטיינו באיכות ללא פשרות של חומרי הגלם ובביצוע מוקפד. ואכן חלקן (הסלט, הסטייק, הטארט), נפלאות ומצדיקות ביקור חוזר. אחרות היו פחות מוצלחות וכמובן יש את נושא היין, אני לא מומחה ולא אתן להם ציונים אבל ממקום שמגדיר את עצמו בר יין, הייתי מצפה למבחר רחב יותר של אופציות, הן בטעמים והן בטווח המחירים. בסך הכל, המלצה עם הסתייגות.
 

החתולית

New member
חניון תת קרקעי מתחת לרחבה

חניון רוטשילד נמצא ממש מתחת לרחבה בה ממוקמות פרונטו, בר א וין ודא דא ודא. במשך היום חניה לפי שעות, ומשעה 17 מחיר אחיד.
 

Gרר

New member
השורה התחתונה שלי היתה זהה

חומרי גלם מצויינים. הרבה כוונות טובות. אבל כמעט בכל המנות היה משהו שהפריע. כמוך גם אנחנו לא הבנו את כוונת הגוז'אר וממש ממש לא יצאנו בתחושת התעלות מהאוכל שם.

באשר ליין, לצערנו המצב בארץ הוא שבקבוק סביר נמכר בחנות במחירים של 80-120 שקלים ובמסעדה נמכר ב 160-240 שקלים. מסעדות לא מחזיקות בדרך כלל בקבוקים זולים יותר. אנחנו בדרך כלל ממילא לא מסיימים בקבוק שלם ויש גם הבדלי טעם ביני לבין האישה ולכן בדרך כלל אנחנו מזמינים יין בכוס. בארוחה רגילנה יצא לנו 2-3 כוסות שזה בסביבות ה 150 שקל. באירוע מיוחד שאנחנו יודעים מראש שנרצה לסיים בקבוק לא פעם אנחנו מביאים בקבוק איתנו. עם דמי חליצה זה בדרך כלל לא עובר את ה 170 שקלים, אבל מן הסתם זה לא רלוונטי לבר יין…

בסופו של דבר בר א וין זה מקום שאני יותר מעריך מאשר אוהב. בפעם הבאה אם אני צריך לבחור בינו לבין גריג שפועל על משבצת דומה - אז דפינטלי נבחר בגריג שם ההנאה שלנו היתה שלמה יותר.

תודה על הדיווח!!!
 

yyyggg

New member
נכון

אכן התלבטנו מול גריג, ההעדפה היתה לבר א וין בגלל האופציה למנות קטנות/שרינג שהפעם התאימה לנו יותר.
גם אנחנו מזמינים כוסות בד"כ אבל הפעם היינו ארבעה אוהבי יין ורצינו בקבוק, יתרה מזאת אם המחיר והמבחר היו יותר נגישים בסבירות גבוהה היינו מזמינים גם בקבוק שני... כך ששכרה של המסעדה יצא בהפסדה לדעתי. אני לא מצפה ליינות מהסופר אבל בבר יין בכל זאת הייתי מצפה לקצת יותר אופציות.
 

prizman

New member
לי די קל להבין אותך בנושא היין.

מאחר וזוגתי די לא חובבת יין אבל כן מסתדרת איתו אז שאלת ההתאמה נופלת עלי ומדובר בכוסות כמובן.
מסעדה אכן תפסיד יותר כאשר היא לא נותנת מגוון אפשרויות ללקוח.
 

החתולית

New member
על הדיווח

אני שייכת לחובבי הגוז'ר. מבחינתי זה כמו לאכול ענן של גבינה, וכשקיבלנו ג'וזרים בביסטרו פול ברט, התענגנו עליהם.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה