בר מסטר ותעודה בין לאומית

soulfight

New member
בר מסטר ותעודה בין לאומית

נרשמתי היום לבר מסטר ואחרי בירור עם זמן אמיתי הבנתי שהתעודה הבין לאומית שלהם היא סתם... רציתי לדעת התעודה הזאת היא כן אמיתי? והם זה באמת משנה?

obbb

New member
שימי לב

זמן אמיתי יגידו לך שהתעודה של ברמסטר היא סתם. ברמסטר יגידו לך שהתעודה של זמן אמיתי היא סתם. ברטנדר לימון וכו' - כנ"ל. לי יצא לשמוע על ברמן עם תעודת WBTO (איחוד של בתי ספר עולמי) מברטנדר - שכן עזר לו בחו"ל. בגדול - קשה להבטיח, את יכולה ליפול על ארץ שארגון כזה או אחר יותר חזק שם. וקחי בחשבון ששום תעודה כמעט לא שווה בלי אישור עבודה. לגבי זמן אמיתי - אני עשיתי קורס, ועדיין לא ניסיתי את התעודה בחו"ל (בקושי בארץ), אבל שחפרתי לעומק - לא היה להם תשובות ברורות והיה יותר בכיוון של חילופי ברמנים וכל מיני תשובות לא לגמרי רציניות. מברטנדר נמסר לי בזמנו - לבקש טלפון של סניף של IBA (איגוד הברמנים של זמן אמיתי) במקום ספציפי בעולם והם מבטיחים שאני לא אקבל תשובה ספציפית כי הם לא באמת בקשר וזה ארגון ברמנים לא של מקומות עבודה או משהו כזה. בקיצור הכל בלאגן, אי אפשר להיות בטוח בכלום. אני מציע ללא קשר לתעודה לגשת לברמאסטר על פני זמן אמיתי. אם ברטנדר יסדר את ענייניו בזמן - אז על ברטנדר.

soulfight

New member
תודה רבה

זה מה ששיערתי רק רצתי תשובה מימשהו שמבין תודה רבה =)

Shuye

New member
נראה שבדקת את זה לעומק...

מעניין מה שאתה אומר פה, כבוגר בר-מאסטר. לא נראה לי אבל (שגם בחו"ל) לאנשים כל כך אכפת מהתעודה, במקרה שאין לך ניסיון. אם יש לך ניסיון וכבר עבדת בבר בעבר זה שווה הרבה יותר מהתעודה הבינלאומית הזאת, רק צריך להכיר את המנטליות של המקום והכל בסדר.

obbb

New member
קשה לבדוק לעומק

אבל בגלל שגם לי חשוב הנושא הזה, ניסיתי לבדוק. כל בית ספר נותן תשובה שתספק אותך, השאלה איך זה בפועל. מתוך כל המקומות שתרצה לברמן בעולם (ויש הרבה) כל מקום עם מנטליות שונה, יש כאלו שאכפת להם מנסיון, כאלו שאכפת משפה, כאלו שאכפת מרמת הקורס שעשית, כאלו שאכפת להם ממראה, כאלו שאכפת להם מיחס למקצוע, מוצא, מין, גובה וכו' וכו' וכו' כלומר שמישהו הצליח או לא בחו"ל - לאו דווקא אומר שהוא הצליח בגלל התעודה. דוגמא לגבי הארץ - נתקלתי במקומות שלא אכפת מקורס, ורק מנסיון ונסיון במקומות על רמה, ומצד שני חבר שהלך לנסות את מזלו בבר די מצליח (הכל יחסי) בלי נסיון בתור בוגר קורס, המנהל שלף לו מבחן כתוב עם רמה עיונית חולנית (יחסית) כמו שאלות מה המשותף בין ג'יימסון גינס וסאות'רן (מה המשותף באמת?) או לכתוב על מפה 5 איזורי וויסקי ומה הוויסקי האופייני להם. והכל בשביל בר עם אוכלוסיה פשוטה וצעירה ובלי הרבה תחכום באלכוהול, כן?

tal1g

New member
תעודה בינ"ל

נכון שהאירגון לו שייך זמן אמיתי מוכר באמינותו בעולם אך עדיין כל תעודה בנ"ל של ישראלים מכבדים בעולם. ישנם בארים שעבדתי בהם שדרשו מברמנים תעודה בעיקר בתי מלון וכפרי נופש בחו"ל. עדיין אני מעולם לא ניתקלתי במבוי סתום אך זו התנגדות שכדאי לנטרל. לאן רצית להגיע עם התעודה שזה מבטא תנאי הכרחי לבחירת בית הספר? אני עובד עם שני בתי הספר ומעריך אותם. זה רק תלוי ברמה של האנשים שנותנים לך שירות ואיך הכימיה שלך עם המקום. בהצלחה.

למעלה