בשאמל גאוני!

בשאמל גאוני!

מגיע לבשאמל הזה הודעה נפרדת.
אני לא יודעת אם גיליתי את אמריקה, אבל זו ההרגשה שלי!
בבלנדר/מעבד מזון:
חבילה טופו משי (350 גרם)
4 כפיות טחינה
מעט מיץ לימון (עד שתי כפות), מים עד למרקם סמיך, מלח פלפל וקצת מוסקט טחון.

זה מתלבש על התבשיל - אני הכנתי מוסקה, אבל בעתיד מתכננת לעוד מאכלים, למשל כרובית אפויה - כמו גלימה שנהבית יפה, חבלז על הפנאי. טעים טעים טעים!
 
אומרים שתמונה = 1000 מילים

אז הנה....

 
מיד ניגשתי

למעבד מזון חבילה טופו קדיתא
שתי כפות מיצלימון
ארבע כפות שקדיה
מלח, פלפל שחור, מים

יצא אלוהי! טבלתי בכלי אחרי שהוצאתי ממנו לחמניה- הו...
עם קצת יותר מיץ לימון זה כמו 9%
מיד הכנסתי לתנור תבנית עם זוקיני צהוב פרוס דק, בצל מקוצץ, פסטה אורז מסולסלת, חצאי עיגולי פרוסות קישוא עגול. כיסיתי. עכשיו זה נאפה.
 
הכנתי גבינה פרורים

ונחלתי הצלחה מהממת! לתערובת הבסיסית הוספתי סוכר ווניל,ושמנת סויה אחת לעדן את המרקם. הורדתי את הפלפל והמעטתי במלח. הוספתי לימון בערך פי 2.

וכמובן שקדיה במקום טחינה. הו שזה משמח!
 
יש מותג כזה? כי

ביפן טופו מיישי זה שם לטופו למריחה בעצם, רך רך וקטיפתי כמו שמנת.
אני השתמשתי משום כך בקדיתא למרות שהוא "סתם" רך...
"ההיכרות שלי עם טופו משי היתה קצרה וסוערת: אכלתי אותו חמים הישר מתוך סיר הבישול שלו ומייד הפכתי למעריצה מושבעת. מדובר במוצר
מובחר שחיי המדף שלו קצרים וכל קשר בינו לבין הטופו המוכר לכם מקרי בהחלט. הטופו שאתם רואים במרכולים הישראליים הוא טופו קשה שמיועד לבישול - עם תוספת של ירקות ותיבול נכון הוא הופך למעדן של ממש אבל אנחנו מדברים על מוצר אחר שאפשר לאכול אותו כמו שהוא בכפית ולא לחפות עליו בתוספות ותיבולים. טופו משי טרי נאכל כדליקטס עם מינימום תיבול כיאות לחומר גלם משובח. היפנים אוכלים אותו עם תיבול של: עירית קצוצה, מעט רוטב סויה יפני משובח וג'ינג'ר מגורר.

למרבית השמחה יש טופו רך וקרמי גם בארץ הקודש: דויד אלישע הבעלים של החנות במושב 'מגשימים' ושל ביה"ס לבישול 'גינג'ר/ ברח' שונצינו בת"א הבטיח לנו בהתארחו בפורום האוכל של ווינט להכין טופו רך בהזמנה מראש. אם אתם יודעים היכן עוד אפשר להשיג טופו רך וקרמי אנא ידעו אותנו ב'תגובה לכתבה'."
מוצרים שנמכרים בארץ בטעות כטופו משי הם כל מני סוגים של טופו רך, לעניננו זה מספק אבל כדאי לדעת
כמו למשל זה
http://www.tofu.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=47194
 
Mori-nu silken tofu

מגיע בקופסת קרטון, יש סוג רך יותר וסוג מוצק יותר
אני מניחה שלמבינים ביפן אני נשמעת כמו הישראלי שנכנס למכולת באנגליה
ורצה לקנות. Yellow cheese
;-
 
למעלה