"בשבועיים האחרונים פנו אנשי מילואים רבים למפקדיהם והבהירו כי אינם מתכוונים להתייצב אם ייקראו לסבב נוסף"

Cranio

Well-known member
כותב הבוקר יניב קובוביץ ב"הארץ",

על פי מקורותיו של קובוביץ בצה"ל, התופעה רחבה בהרבה מכפי שנדמה כרגע, כי רבים מאנשי המילואים הללו לא דנים בפומבי בכוונתם לא להתייצב לשירות אלא מחכים לצווים שיישלחו להם כדי לממש את החלטתם.

מפקדים בכירים במערך המילואים התריעו לאחרונה בפני סגל הפיקוד הבכיר על ירידה דרמטית של 50% בשיעור ההתייצבות למילואים.
מפקד בכיר במערך המילואים ששוחח עם "הארץ" אמר כי מפקדי החטיבות והגדודים מתמודדים עם עשרות מקרים שבהם אנשי מילואים הודיעו מראש כי הם לא מתכוונים להתייצב יותר לשירות מילואים.

לדבריו, במרבית המקרים הסיבה לכך היא הפרת ההסכם לשחרור החטופים,
והסיבה השנייה שמוזכרת לרוב היא חוק הפטור מגיוס לחרדים וקידם ההפיכה המשטרית.

marabo

Well-known member

על פי מקורותיו של קובוביץ בצה"ל, התופעה רחבה בהרבה מכפי שנדמה כרגע, כי רבים מאנשי המילואים הללו לא דנים בפומבי בכוונתם לא להתייצב לשירות אלא מחכים לצווים שיישלחו להם כדי לממש את החלטתם.

מפקדים בכירים במערך המילואים התריעו לאחרונה בפני סגל הפיקוד הבכיר על ירידה דרמטית של 50% בשיעור ההתייצבות למילואים.
מפקד בכיר במערך המילואים ששוחח עם "הארץ" אמר כי מפקדי החטיבות והגדודים מתמודדים עם עשרות מקרים שבהם אנשי מילואים הודיעו מראש כי הם לא מתכוונים להתייצב יותר לשירות מילואים.

עיתון הארץ...
פחחחח

certified.woke

Well-known member

אינני רואה כיצד יכול איש-מלואים לסרב להתיצב לשרות סתם כך.
הרי יחשב עריק או נפקד.
מספר פעמים יצא לי לבזבז חלק לא מבוטל מחופשתי במרדף (ביקורי-בית ושידול) אחר אנשי יחידתי שלא התיצבו, על מנת להקדים בקור אפשרי של משטרה-צבאית אצלם...

Harrington

Well-known member
מנהל
הרי יחשב עריק או נפקד.
מספר פעמים יצא לי לבזבז חלק לא מבוטל מחופשתי במרדף (ביקורי-בית ושידול) אחר אנשי יחידתי שלא התיצבו, על מנת להקדים בקור אפשרי של משטרה-צבאית אצלם...
יש כ1,000 דרכים להתחמק משירות מילואים פעיל אם באמת רוצים :). ממש לא מסובך במיוחד גם בלי להגיע למצב של עריקות. בנוסף לכך, גם הגדרה כעריק לא בהכרח אומרת שהצבא יטפל באותו חייל כעריק. כך שיתכן שכדאי למתקשים לקחת גם את הסיכון הזה.

DANIAVNI

Well-known member
יש כ1,000 דרכים להתחמק משירות מילואים פעיל אם באמת רוצים :). ממש לא מסובך במיוחד גם בלי להגיע למצב של עריקות. בנוסף לכך, גם הגדרה כעריק לא בהכרח אומרת שהצבא יטפל באותו חייל כעריק. כך שיתכן שכדאי למתקשים לקחת גם את הסיכון הזה.
נכון.

DANIAVNI

Well-known member
הרי יחשב עריק או נפקד.
אין תחליף למי שעושה נותן מהלב

נתחיל בקבוצות הבאות :
------------------------------+
1. מתנדבים שיפסיקו להתנדב .
2.כל מיני שיחפשו מתחת לאדמה סיבות למה לא לשרת ( נושאים בריאותיים וסוציאליים )
3. אלה שאולי יגיעו אבל כשהמוטיבציה נמוכה זה יבוא לידי ביטוי בשטח .
4. אלה שיילכו "עד הסוף" ישבו בכלא ו/או ישלמו קנסות .

Harrington

Well-known member
מנהל

מגזימים הטוענים ל50% אי-התייצבות. אבל מה שיפה ומעניין בכל הסיפור הזה הוא, שבניגוד גמור לצווחות הרל"בניקים הקיצונים כאן, בינתיים לא נמצאו מילואמניקים סרבנים בגלל שהחרדים לא מתגייסים :). יש שלל סיבות מדוע למילואמניקים קשה והדברים מובנים לכל בר דעת. הם גם לגיטימיים, על אף שסרבנות רצוי שלא תהיה ככל שניתן. אבל ככל שהיא קיימת היא מגיעה ממקום של קשיי התמודדות אישיים ולא משיקולים פוליטיים כפי שמחנה הרל"ב מנסה להוביל ולהציג.

חנן44

Well-known member
מגזימים הטוענים ל50% אי-התייצבות. אבל מה שיפה ומעניין בכל הסיפור הזה הוא, שבניגוד גמור לצווחות הרל"בניקים הקיצונים כאן, בינתיים לא נמצאו מילואמניקים סרבנים בגלל שהחרדים לא מתגייסים :). יש שלל סיבות מדוע למילואמניקים קשה והדברים מובנים לכל בר דעת. הם גם לגיטימיים, על אף שסרבנות רצוי שלא תהיה ככל שניתן. אבל ככל שהיא קיימת היא מגיעה ממקום של קשיי התמודדות אישיים ולא משיקולים פוליטיים כפי שמחנה הרל"ב מנסה להוביל ולהציג.
מאיפה לך שלא? אני מקווה שהתופעה תלך ותגבר עד שהצבא יודיע לממשלה שאין הוא מסוגל למלא את משימותיו, ומה הממשלה תעשה? תעצור את אלה שלא הגיעו למילואים? יש לפחות 3 אוגדות זמינות בבני ברק ובאחיותיה החרדיות, שיחפשו שם

Harrington

Well-known member
מנהל
מאיפה לך שלא?
פשוט. זולת בהצהרות של חברה' כמוך כאן, לא נשמע עד היום קולו של אף מילואמניק שטען שזאת הסיבה לקשייו להתייצב או להחלטתו שלא לעשות כן.
אני מקווה שהתופעה תלך ותגבר עד שהצבא יודיע לממשלה שאין הוא מסוגל למלא את משימותיו
כפי שהשבתי, נדמה לי שלך, אתמול על אמירה דומה, רק שונא ישראל מוצהר יכתוב משפט כזה. כל ישראלי אחר, תהא דעתו הפוליטית אשר תהא, מתוך אהבת העם והמולדת והדאגה הכנה לטובת ובטחון המדינה, יביע תקווה הפוכה לחלוטין.
ומה הממשלה תעשה?
תמצא את הדרך להתמודד. הסר דאגה מליבך. מדינת ישראל לא תיפול בטווח הזמן הנראה לעין, גם לא אם תמשיך לקוות שכך יקרה אך ורק כדי לקדם את הנרטיב הפוליטי שאתה מאמין בו.
תעצור את אלה שלא הגיעו למילואים?
אולי, אם כי אני מסופק. ככלל (ולא סתם כתבתי שהטוענים ל50% סרבנות מגזימים), אין כרגע, עדיין, בעיה מיוחדת. הצבא בנוי לכך שרק כ60% מהנקראים להתייצב מתייצבים בפועל. זה שבשנה האחרונה, בסמוך לאחר מכת שמיני עצרת והכרזת המלחמה הרשמית המספרים היו גבוהים יותר, מתוך הבנת כלל הציבור שעת צרה ליעקב וזה מה שצריך לעשות, היה אחלה 'בונוס', אבל לא משנה זאת והצבא לא בונה על התמשכות ארוכת טווח של התייצבות של למעלה מ100%.
יש לפחות 3 אוגדות זמינות בבני ברק ובאחיותיה החרדיות, שיחפשו שם
רק אתמול (או הבוקר, לא זוכר) פרסמתי בפורום 'חורזים וכותבים' כתבה על קבוצה לא קטנה של אנשים ששירתו בעבר במילואים, מוכנים לשרת גם כעת, מפקדיהם מעוניינים בשירותם, אבל בהוראת המחלקה היהודית בשב"כ המילואים שלהם מוקפאים כצעד ענישתי (רק שתבין את איכות האנשים האלה, שהקפאת מילואים עבורם נחשבת צעד ענישתי). מעבר לכך יש את עשרות אלפי האנשים ששוחררו בשנים האחרונות משמ"פ במסגרת הפיכת צה"ל ל'צבא קטן וחכם'. רובם ככולם טרם חוילו בחזרה על אף הצורך כביכול שהצבא מציג.

אז עם כל הכבוד לכל האוגדות הזמינות בבני ברק, סוגיית גיוס החרדים היא סוגיה חברתית, לא סוגיה צבאית-בטחונית. הצבא לא זקוק לגיוס החרדים ולא מעוניין בגיוס החרדים. המדינה ככלל לא עושה מאומה כדי לגייס חרדים (הפוליטיקאים עושים רק מה שייתן להם כותרת ומערכת המשפט בכלל הופכת עולמות כדי להוריד את שיעור המתגייסים מהמגזר, כפי שעושה גם הצבא בעצמו -אבל הוא נוהג כך כבר עשרות שנים-).
בכל מקרה, היה ותהיה בעיית אמת, לא תהיה בעיה של גיוס חרדים. אבל אין בעיית אמת מבחינה זו וממילא, סוגיית גיוס החרדים צריכה להיפתר בדרכי שיח, הסכמה ופשרה. כל דרך אחרת ולא משנה מהי, מיועדת לכשלון פר הגדרה.
בכל מקרה2, צה"ל ומדינת ישראל יסתדרו עם הסד"כ שיש להם ואי"ה יבצעו את משימותיהם על הצד הטוב ביותר. אם הכל יעבוד כמתוכנן, אם וכאשר נחזור ללחימה עצימה, חילופי הגברי שהתבצעו בראשות המערכת ישנו את שיטת העבודה הצבאית וצה"ל יתחיל, לראשונה מתחילת מלחמת חרבות ברזל, לשאוף ולפעול להשיג את מטרותיה ומשם נוכל להתכנס לסיום המלחמה במהרה בימינו, עם או בלי אוגדות בני ברקיות.

דגלמנגל

Well-known member

הנה, זה מתחיל, אבל לא בצעד הנכון, לצערי...

Cranio

Well-known member
בראש המתאים, אפשר להבין את כולם, גם את הפרזיטים וגם את המחבלים.
מבחינתי זה לא הזמן לשחק את יפה הנפש כדי להבין את הראש של כ-ו-ל-ם במשחק של סיעור מוחות .
נכון לעכשיו,
גם החרדים וגם ארגוני הטרור משני הצדדים הם האויבים שלי ולכן אני לא מקבל את הטיעונים שלהם ולא מעוניין להבין אותם.

דגלמנגל

Well-known member
מבחינתי זה לא הזמן לשחק את יפה הנפש כדי להבין את הראש של כ-ו-ל-ם במשחק של סיעור מוחות .
נכון לעכשיו,
גם החרדים וגם ארגוני הטרור משני הצדדים הם האויבים שלי ולכן אני לא מקבל את הטיעונים שלהם ולא מעוניין להבין אותם.
אני לא מקבל את השבתת הצבא, כפעולת מחאה לגיטימית. עד היום, מי שניצלו את החולשה הפנימית שלנו, היו ארגוני טרור.
הבאים בתור יכולים להיות גושי מדינות, או אפילו מדינה אחת, כמו מצרים, שהיא מספיק גדולה ומצויידת, כדי למחוק אותנו בתוך יום-יומיים.
אני לא יפה נפש. אני מציאותי וה"הבנה" של כולם נאמרה בציניות.

jackie111

Well-known member
צהל לא מפרסם את ממדי ההשתמטות כדי לא לעודד
עוד מילואימניקים לסרב לשרת.

אני חושב שבצהל לא מטפלים בגלוי במשתמטים אלא
עושים זאת בשקט כדי לא לעורר זעם אצל מגוייסים
אחרים שגם הם יסרבו.

Harrington

Well-known member
מנהל

אחרים שגם הם יסרבו.
צה"ל מאז ומתמיד משקר בדברים האלה. זאת אחת הסיבות שעד היום יש שמאלנים שטוענים שלא הייתה סרבנות בתקופת ההתנתקות (בשמה המכובס), על אף שבפועל אלפי חיילים סירבו להתייצב למשימותיהם סביב האירוע.

Cranio

Well-known member

אחרים שגם הם יסרבו.
אתה לא טועה.
צה"ל גם מסתיר את הצונאמי של הלומי הקרב מהמלחמה האחרונה.

מה הפלא ?
אפשר היה למנוע את כל זה הרבה מראש, אם העם היהודי לא היה העם הכי דפוק עלי אדמות ויקומים.
מה הייתה בעיה יה בליאט לבחור במדגסקר במקום ?
טוב היה בליאט במדגסקר !
חם ולח שם כל השנה, בול-בול כמו שיהודים הכי אוהבים !
לפחות אלף מ״מ גשם בשנה קבוע !
לא כמו פה, שמערכת מתפספסת...רכס פה...רכס שם...השקע לא מדרים...האפיק לא מתמזרח...
שם לא היה צריך צבא אפילו בתאוריה בליאט !
גם לא היה צריך מיסים ועבדה קשה !
רק חופים אקזוטיים - וואו !
אננסים ! תפתחו פה אננסים נפלו !
מה קרה בליאט !?

למעלה