בשבוע הבא: אירוח בפורום - פרופ' גדעון אשל

TheFinalCut

New member
בשבוע הבא: אירוח בפורום - פרופ' גדעון אשל

בשבוע הבא, ביום ג' ה-9.9.08 בשעה 20:00, יתארח אצלנו אורח מיוחד באירוח הראשון בפורום. האורח הוא פרופ' גדעון אשל, חוקר ישראלי מתחום מדעי האקלים שמועסק כיום במכללת בארד במסצ'וסטס, ארה"ב. פרופ' אשל פרסם במרץ 2006 מאמר מרתק יחד עם פרופ' פמלה מרטין, שבו הוכח כי בחירה בתזונה צמחית תתרום יותר למניעת פליטתם של גזי חממה מאשר מעבר מג'יפ האמר מזהם לרכב היברידי. המאמר של פרופ' אשל היווה בסיס לפרסומים רבים בתקשורת המדעית והפופולרית בישראל ובעולם (ר' למשל את הכתבה הזו בהארץ או את זו מ-NewScientist), שממשיכים עד היום. פרופ' אשל יעמוד במרכז דיון ערב בנושא תזונה ושינויי אקלים, והחשיבות של בחירה אישית להפחתת בזבוז האנרגיה והפגיעה באיכות הסביבה. כולם מוזמנים להשתתף כמובן, וכבר ביום ראשון (יומיים לפני) נפתח את שרשור השאלות כדי שהבמה תהיה מוכנה כיאות לאירוח
פרופ' אשל כמובן בקיא בעברית וניתן לכתוב לו שאלות כרגיל, אך הוא ישיב באנגלית. אם יהיה עניין בתרגום תשובותיו, אין שום בעיה.
 

TheFinalCut

New member
ובהקשר זה, כתבה מעניינת:

מתוך Ynet: זינוק חד בהיקף כריתת היערות באמזונס קטע מהכתבה: "על פי צילומי לוויין, מאוגוסט אשתקד נכרתו בברזיל 8,147 ק"מ רבועים של יערות גשם - ב-69 אחוז יותר מהיקף הכריתה בשנה הקודמת. הכורתים הם לרוב חקלאים וחוואים שרוצים לגדל פולי סויה* ובקר לתעשיית הבשר - שני ענפים שנמצאים בפריחה " *וחשוב לציין שגם פולי הסויה שבנדון מיועדים להזנת חיות במשקים, ולא למאכל אדם, וכי תעשיית משקי החי היא הגורם העיקרי לכריתת יערות הגשם, כפי שפורסם בדוח האו"ם מלפני שנתיים.
 
שאלה ראשונה אם כן...

מה אנחנו כצמחונים, אשר כוללים בתזונה שלנו הרבה קטניות ועדשים למיניהם, יכולים לעשות כדי למנוע פליטת גזי חממה שנגרמים כתוצאה מאכילה של מזונות אלה, כמו גם של ירקות שונים...?
 

TheFinalCut

New member
כתבה חדשה בנושא מ"הארץ" ../images/Emo70.gif

האו"ם: צמצום צריכת בשר תשפר מצב האקלים [הארץ, 8.9.08, עמ' 10] טיזר: '"ותרו על בשר פעם בשבוע כדי להציל את העולם מנזקי שינוי האקלים", כך המליץ אתמול המומחה הבכיר ביותר מטעם האו"ם לנושא ההתחממות העולמית. הד"ר רג'נדרה פצ'אורי, יו"ר הפאנל הבין ממשלתי של האו"ם לנושא שינוי האקלים שזכה בשנה שעברה בפרס נובל, קרא לתושבי כדור הארץ להימנע מאכילת בשר יום אחד בשבוע, כדי להפחית את פליטת גזי החממה שגורמת תעשיית הבשר. לדבריו, מלבד צמחונות, אכילת כמות מעטה יותר של בשר היא הצורה היעילה ביותר שבה אדם בודד יכול לתרום להפחתת ההתחממות העולמית.'
 
למעלה