בשבוע שעבר הייתה כתבה על גורד שחקים ישראלי

בשבוע שעבר הייתה כתבה על גורד שחקים ישראלי

בעיתון " ידיעות אחרונות " של יום שישי שעבר הייתה כתבה על " גורד שחקים ישראלי " שעומד לקום ב- " דובאי " . והוא יהיה בצורת " סופגניות מיסתובבות " ( הדירות יסתובבו 360 מעלות במשך 90 דקות ) למישהו אוליי יש יותר פרטים כולל " אילוסטרציה " של הפרוייקט הזה
............................. את הבניין הזה מקים אדריכל ישראלי שחי בטורנטו בשם : " דייויד פישר " .

tamir551

New member
חוצפה

במקום לטפח את הנדל"ן הישראלי אז איש ישראלי פתאום בונה מגדל בדובאי במדינה שלא רוצים תיירים ישראלים

העיקר שייח' ערבי ישלם לו טוב ../images/Emo45.gif

חוץ מזה הוא כבר לא ישראלי
, הוא חי בקנדה כבר כמה שנים טובות ..........................

r a z r

New member
אל טתיף מוסר

היתי רוצה לראות אותך מסרב להצעה של פעם בחיים,דובאי מהווה עבור האדריכלים מרכז העולם,עזוב שכל הבנייה שם נועד רק לפוזה,כאשר שאר העולם הערבי נטול נפט מת מרעב, וזה מעצבן אותי באופן אישי.. את טענותך תפנה לקרישי נדלן בארץ שמעדיפים משום מה את האדריכלים מחול

קרישי נדלן = כרישי נדל"ן

בכייף !!!!!!!!!!!! ....................... שיעשה מה שבא לו , רק חבל שהוא לא משקיע בארץ כמו שהוא דואג להשקיע בחוץ לארץ .

tomer1976

New member
הוא לא משקיע שם כלום

הוא הקבלן, זה שמשקיע זה השייח הערבי שמשלם לו על הבניה, הוא רק המוציא לפועל. המשקיעים בוחרים אותו ולא הוא בוחר איפה המשקיעים ישקיעו.

fireman

New member
מה הקשר?

בין טיפוח הנדל"ן לבניית מגדל בדובאי? איך האחד משפיע על השני?

oren*

New member
כתבו על זה פה וצירפתי אילוסטרציה

עבור אחורה בפורום ותמצא, ממש מהימים האחרונים. ואם אתה יכול לנסות ולוותר על ההדגשה והרווחים, אי אפשר להתייחס לתוכן ההודעות שלך.

aniuzbek

New member
הנה הכתבה

כל הכבוד לו. הוא לא חייב דבר לארץ, ואני מאחל לו הצלחה רבה.

smaddar

New member
מצאתי באנגלית

http://www.realestatejournal.com/propertyreport/architecture/20070412-frangos.html

tamir551

New member
אז לפחות שישקיע קצת בארץ

ניראה לי אחרי שהוא עבר לאיטליה הוא שכח שיש מדינה כזאת ישראל

oren*

New member
"ישקיע קצת"?

אדריכל נשכר על ידי יזם בכדי לבצע תכנון של פרוייקט, מתוך הכרה ביכולותיו המקצועיות והיצירתיות או לאחר מכרז בין מספר משרדי אדריכלים. לאדריכל אין כסף משלו, הוא לא מחליט באיזו מדינה או רחוב יהיה הפרוייקט ובשום מקום לא כתוב שאדריכל שנולד במדינה מסויימת צריך לתכנן פרוייקטים עבור אותה מדינה בכדי לאזן פרוייקטים שהוא מבצע במדינה אחרת (ללא קשר לדעות פוליטיות). סלח לי אבל ההודעות שלך בשרשור הזה פשוט לא רציניות, לפני שאתה מגיב כדאי שתלמד קצת על מיקומו ההיררכי של האדריכל אל מול היזמים, המשקיעים, בעלי המניות, ראשי הערים והחברות/אנשים שאמורים לשכור/לקנות משרד/דירה בפרוייקט. כל אלה משלמים לו את המשכורת ולא להיפך, אחרת שימשיך לתכנן בתים פרטיים וחנויות בשכונת המגורים שלו. חוץ מזה אפשר גם להסתכל על הדברים אחרת - במקום צרות עין, קנאה ורגשי הנחיתות שחוזרים כאן שוב ושוב, אפשר לראות את החיובי בכך שיש לנו נציגים גם במדינות לא ידידותיות ושיש הכרה בינלאומית ומוכנות להשקיע סכומי עתק בפרוייקטים שתוכננו על ידי אדריכלים ישראלים.

tamir551

New member
אז..?

אז הוא היה יכול לעצב ליזם שמתכנן פרויקט בארץ ואני מקנא? אני ממש לא מקנא! כי הבתי מיגורים האלה והמשרדים ישארו ריקים!זה לבנות בלי מחשבה ככה זה ערבים.. עוד כמה שנים הנפט יגמר ולא ישאר להם גרוש

fireman

New member
אבל מה הקשר?

קיבל הצעה לתכנן בניין, אמרו לו תקבל X כסף. (אני בטוח שבמקום הX יש מספר ענק) מה הקשר בין זה ליזמים ישראלים? יש במדינת ישראל בלי סוף אדריכלים שמשוועים לעבודה, אתה מדבר כאילו חסרים אדריכלים בארץ. מה שמפריע לי (מאוד!) שבמקום לתכנן פרוייקטים בישראל ע"י ישראלים הולכים מחפשים כל מיני מציאות בחו"ל כמו קלטראווה והגשרים המעאפנים שלו שנראים אותו הדבר ומשלמים לו סכומי עתק. על מה ולמה? כשאני אסיים ללמוד, אם ישלמו לי מספיק כסף אני אלך לבנות בניינים גם בעיראק....ערבים או לא ערבים....עם מוסר לא קונים במכולת.

למעלה