superman1234
New member
בשבוע שעבר הכנתי סבב נוסף של בייגלך.
הפעם השתמשתי :
700 גרם קמח לחם.
250 סמ"ק חלב 3% + 100 סמ"ק מים מינרליים.
ביצה אחת.
25 גרם חמאה.
3 כפות שמן זית.
10 גרם מלח.
30 גרם סוכר לבן.
15 גרם שמרים יבשים.
הכנה:
לשים את כל המרכיבים לקבלת בצק אחיד.
לכל אחד שיטה משלו באיזה סדר להכניס את המרכיבים. הדבר היחיד שחשוב הוא שהשמרים (למרות היותם יבשים) לא יתווספו ביחד עם המלח.
אני לש במיקסר, כ 10 דקות.
מתקבל בצק גמיש במשקל 1200 גרם בערך.
התפחה ראשונה - בערך שעתיים.
מוציאים את האוויר מהבצק במכות, ולשים ביד
קורצים 12 יחידות, 100 גרם כל יחידה, מגלגלים לנקניק ארוך ודק באורך של כ 50 ס"מ. מקפלים לשניים יוצרים צמה ומחברים קצוות. מומלץ למרוח קצת מים על הקצוות ליצירת חיבור טוב. מניחים על נייר אפיה מקומח.
משאירים על נייר האפיה כ 30 דקות.
במקביל, ממלאים סיר רחב מאוד במים- כ 3 ליטר. מוסיפים 50 גרם מלח גס ומרתיחים את המים. מוסיפים שקית סודה לשתיה למים רגע לפני הרתיחה.
כאשר המים רותחים , מפילים לסיר כל פעם 4 יחידות, מבשלים 60 שניות הופכים את הכעכים ומבשלים 60 שניות נוספות. הכעכים גדלים בזמן הבישול והם אמורים לצוף . מוציאים ומניחים על מגבת יבשה. מפזרים מלח גס ,שומשום ו/או קצח ו/או פרג. מברישים מי ברז ל"הדבקת" התוספות.
הסודה לשתיה תגרום לצבע השחום בזמן האפייה.
אופים את כל התריסר על נייר אפייה, בקומה אחת בשליש התחתון של התנור, כ 35 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות.(לא טורבו)
המלצה, אחרי כ 20 דקות , להוציא את התבנית ולסובב ב 180 מעלות.
יוצא טעים יאמי יאמי.
הפעם השתמשתי :
700 גרם קמח לחם.
250 סמ"ק חלב 3% + 100 סמ"ק מים מינרליים.
ביצה אחת.
25 גרם חמאה.
3 כפות שמן זית.
10 גרם מלח.
30 גרם סוכר לבן.
15 גרם שמרים יבשים.
הכנה:
לשים את כל המרכיבים לקבלת בצק אחיד.
לכל אחד שיטה משלו באיזה סדר להכניס את המרכיבים. הדבר היחיד שחשוב הוא שהשמרים (למרות היותם יבשים) לא יתווספו ביחד עם המלח.
אני לש במיקסר, כ 10 דקות.
מתקבל בצק גמיש במשקל 1200 גרם בערך.
התפחה ראשונה - בערך שעתיים.
מוציאים את האוויר מהבצק במכות, ולשים ביד
קורצים 12 יחידות, 100 גרם כל יחידה, מגלגלים לנקניק ארוך ודק באורך של כ 50 ס"מ. מקפלים לשניים יוצרים צמה ומחברים קצוות. מומלץ למרוח קצת מים על הקצוות ליצירת חיבור טוב. מניחים על נייר אפיה מקומח.
משאירים על נייר האפיה כ 30 דקות.
במקביל, ממלאים סיר רחב מאוד במים- כ 3 ליטר. מוסיפים 50 גרם מלח גס ומרתיחים את המים. מוסיפים שקית סודה לשתיה למים רגע לפני הרתיחה.
כאשר המים רותחים , מפילים לסיר כל פעם 4 יחידות, מבשלים 60 שניות הופכים את הכעכים ומבשלים 60 שניות נוספות. הכעכים גדלים בזמן הבישול והם אמורים לצוף . מוציאים ומניחים על מגבת יבשה. מפזרים מלח גס ,שומשום ו/או קצח ו/או פרג. מברישים מי ברז ל"הדבקת" התוספות.
הסודה לשתיה תגרום לצבע השחום בזמן האפייה.
אופים את כל התריסר על נייר אפייה, בקומה אחת בשליש התחתון של התנור, כ 35 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות.(לא טורבו)
המלצה, אחרי כ 20 דקות , להוציא את התבנית ולסובב ב 180 מעלות.
יוצא טעים יאמי יאמי.
