בשבוע שעבר למדנו ריקוד חדש

בשבוע שעבר למדנו ריקוד חדש

אינני זוכרת את שמו, אבל זה ריקוד "חי" כזה, ומיוחד מאד. מילות השיר מכילות קטעים מתוך "התקווה"!!! וגם האביב מוזכר בשיר הזה לעיתים קרובות. מישהו כאן אולי מצליח להבין על מה אני מדברת?! אם כן - תגידו לי בבקשה מה שם הריקוד, מי היוצר ומה דעתכם עליו. תודה!

הרקוד החדש - תקוותנו

)רקדנית הירושלמית שבת שלום הרקוד שאת שואלת עליו הוא הרקוד של קובי מיכאלי (היוצר של ירח לימון), הרקוד נקרא תקוותנו לחן יווני להקת אסטרא . ירון הראל. גם אני למדתי את הרקוד בשבוע שעבר באוניברסיטה וזאת בפעם השניה שכן את הפעם הראשונה של הרקוד למדתי אצל ויקטור גבאי ע"י קובי מיכאלי מיד עם שובו מארה"ב. אני בטוחה שלרקוד ובטח לשיר עם המילים היתה הצלחה בקרב הרקדנים היהודיים בארה"ב. אני מודה שבפעם הראשונה כששמעתי את השיר עם המילים של התקווה הרגשתי לא כל כך נוח לרקוד לצלילי התקוה (גם אם זה לא בדיוק ההימנון) זה נראה לי קצת לא מכובד ליחס שיש לתת להימנון- אבל במחשבה שניה וגם לפי תגובות הקהל מסתבר שזה לא מפריע יותר והפעם נהניתי מהרקוד נטו מהקצב שלו וגם מהצעדים (חוץ מהקטע האחרון של הקפיצה עם הדילוגים ימינה ושמאלה)לי זה קצת לא "התיישב" על הרגליים אבל תרגול נוסף יפתור את הבעיה.

תיקוותנו - ריקוד דבקה

אני כתבתי לכם לפני מספר ימים שסיפרו לי על הריקוד הנ"ל, שנלמד באוניברסיטת ת"א ואכן קובי לימד אותו. זהו מסוג הריקודים שעולים ויורדים - ריקוד ארוך כאשר כל בית שונה ולא חוזר על עצמו, ככול שיהיה ריקוד יפה ונלהב הוא מזכיר לי את "שטיח פרסי" שהיה גם הוא מאד יפה וארוך ולבסוף ירד כמובן. אז מי שרוצה להשקיע?... בבקשה! - אני כמובן לא אלמד אותו.

לעדה -

אני דווקא מאד אהבתי את הריקוד הזה. משום מה יש לי גם הרגשה שהריקוד ישרוד זמן ארוך יחסית, אבל את זה ימים יגידו... בינתיים - אני פשוט נהנית לרקוד את הריקוד הזה - וזה מה שחשוב!

תשובה לרקדנית הירושלמית.

טרם למדתי או רקדתי את הרקוד "תקוותינו" ואף לא ראיתי צילום שלו ולכן לא אוכל לדרג אותו לפי בקשתך. אולם, טרחתי ושאלתי את חברתי הרוקדת באונברסיטה והיא עידכנה אותי כי הריקוד של קובי מיכאלי ("ירח לימון", "תגיד את זה") אינו קליט במיוחד וכללית לא מצא חן בעיניה. אשמח להשיב לך שנית כשאדע יותר. אגב - רקדנית ירושלמית - בשבועות האחרונים היית גדולה בתשובות לחידות מעניין יהיה לראות אותך בשבת זו. שיהיה לך יום טוב ! מירי.

למעלה