בשבילי זו לא היתה סתם עוד הצגה.

stam ahat

New member
בשבילי זו לא היתה סתם עוד הצגה.

כבר שבועיים לא הייתי פה - לא העזתי להיכנס, לקרוא תגובות, להרשות לעצמי להתעצב, אבל לאחר היום, הרגשתי צורך לפרוק את הדברים, והחלטתי להיכנס לפורום. הצטערתי לקרוא על פרישתה של מיכל, ועל האירועים שעברו על הפורום הזה בהיעדרי. אבל בכל זאת, אסביר את הסיבה שבגינה עזרתי אומץ וחזרתי לפה היום. מדי שבועיים בימי חמישי מתקיים שיעור דרמה לכיתתי. בשיעור האחרון, לפני שבועיים, הייתי באזכרה של אבי, והיום כשהגעתי לשיעור, המורה החל לספר את התסריט שאותו נצטרך להמחיז באותו שיעור בקבוצות. אם מספרת לבנה/ביתה על החלטתה לעבור דירה, ולבסוף לאחר ויכוחים הבן/בת מגיע לעיר החדשה, ופוגש בנער/ה, מסתכסך איתו, ולבסוף מתידד איתו והנער/ה השני/ה מזמין אותו לביתו/ה, שם הנער/ה החדש/ה מגלה לתדהמתו את אביו, שכל חייו היה בטוח שאינו בין החיים, ומכאן היינו צריכים להמשיך ולפתח את המונולוג. כששמעתי את הסיפור, החלטתי בלבי שאינני מתכוונת לשחק בהצגה עם קבוצתי, מכיוון שהנושא היה קרוב מדי ללבי, כואב מדי. לבסוף לא מצאתי תירוץ הולם לאי ההשתתפות, ומכיוון לא הייתה לי שום כוונה לשתף איש בהרגשתי, הסכמתי לשמש בתפקיד האם. קבוצתי הייתה האחרונה. צפיתי בהצגות שהכינו אחרים, ובאחת מהם אחד הילדים יצא מהתפקיד ופרץ בצחוק מכיוון שהסיטואציה נראתה לו כל-כך בלתי אפשרית. המורה לדרמה העיר שאין לדעת, והיו מקרים יוצאי דופן, והוא נזף בילד על התפרצותו. כאן איבדתי אותם לגמרי. כל-כך הרבה פעמים שקעתי במחשבות, בחלומות בהקיץ, שהייתה טעות, שמישהו הסתיר פרט מסויים, והוא חי איפשהו בעולם, ועוד ימצא אותי. כמה פעמים שדימיינתי את הפגישה איתו, עם האב שמעולם לא הכרתי. את התפקיד שלי בהצגה עשיתי, מנותקת לגמרי מהכל, ושקועה בהרהורים. כשהמורה לדרמה העיר את הערותיו בנוגע למשחק, הוא הוסיף שהמשחק שלי היה אמיתי מאוד, שהוא ראה דמעות בעיניי. מה שהוא לא ידע, זה שהדמעות היו אמיתיות, וכך גם הכאב, ובשבילי – זו לא היתה סתם עוד הצגה. אתי.

AHAT חמודה

כמה עצוב שצעירה כמוך עצובה כמוך. יופי שיש לך את המקום הזנ כדי לשפוך מעט מליבך. חבקת אותך ומחזקת אותך אם שכולה

היי את..

מה שכתבת הופך את הקרביים.. כל כך נוגע.. ומרגש. הכמיהה הזו שאולי בכל זאת תפגשו פעם שאולי הכל טעות.. וההתמודדות עם הילדים בכתה. ועם היום יום.. תרשי לעצמך להתעצב חמודה וגם לפרוק.. כל מה שמקל עליך. ו..תגידי.. לא הגיע הזמן לשנות כבר את השם?
מעוד אחת.

PopPy

New member
החלטתי לחזור לשם המשתמש

הקבוע שלי בפורומים, לא לפני שביטלתי מספר אפשרויות בכרטיס האישי. כבר אין לי יותר כוח להסברים, לרחמנות. אחת יקרה - הלוואי שההתמודדות הייתה יכולה להיות קלה יותר, הלוואי שהכל היה נפטר בהתעצבות, או בשיתוף ריגשותי עם אדם אחר, והלוואי שמתישהו אנשים יפסיקו להיות כ"כ אכזריים. אתמול יצאתי לבילוי עם שתי חברות קבועות, במטרה לנשום קצת אוויר בחוץ, להשתחרר מכל המחשבות והרגשות שלא נותנות לי מנוח בשבועיים האחרונים, אך במקום זאת, במהלך שיחה עם אחת החברות, היא החליטה שעדיף שאני אדע, שבשיחת חולין בין חברותי למספר בנות שאיתן מעולם לא הסתדרתי, הוזכרתי, ומישהי העירה משהו על הוריי. חברתי הזכירה לה שאבי נהרג, ובתגובה היא טענה שהיא שכחה, אבל לא משנה, כי מגיע לי. אוי כמה שזה כאב. אני כבר לא יודעת מה לעשות בתקופה האחרונה, מתחילת דצמבר אני רק מוקפת במחשבות, ונדמה לי שלאן שאינני הולכת אני נתקלת בהערות מרושעות, או בתמיהות, או באנשים שאינם מכירים את סיפורי וצריך להסביר הכל מהתחלה, נדמה לי שלאן שרק אלך בתקופה האחרונה יהיה מישהו או משהו שיגרום לי לכאב הזה להתלקח מחדש. גם באינטרנט כבר אינני יכולה להימנע יותר מהנושא, ולאחר שהנושא נגלה לקבוצה של חברים שאיתם אני מתכתבת השמועה פשטה כאש בשדה קוצים ועכשיו אני נאלצת לתת הסברים גם ברשת, מקום מפלטי לשעבר. איך מגיבים להערות ארסיות כאלה? איך אפשר להבליג?! אני מנסה להגיב באדישות כלפי חוץ, ואת כל הכאב, כל הכעס, אני שומרת עמוק בפנים, וכבר שנים שלא הרגשתי כ"כ מדוכאת. אני יודעת שאין לאיש התשובות, וכולכם בודאי בצורה זו או אחרת נמצאים במצבי, ואני מניחה שכל מי שנתקל בתגובות כאלה מרגיש כמוני, אך אם מישהו מצא דרך להתמודד עם תגובות כאלה, והוא מוכן לספר לי עליה, אודה לו מכל לבי. אתי.

החלטה טובה!! ../images/Emo45.gif

היי חמודה קוראת על ההרגשה שלך שכבר שנים שלא הרגשת כל כך מדוכאת. וזה עושה עצוב. בקשר להערות ארסיות של אנשים.. האכזריות שלהם.. או חוסר הרגישות.. אז ככה זה אתי. יכול להיות שתמיד יהיו מצבים שבהם תפגעי מהערות או מעשים של אנשים אחרים. לא בגלל שכל האנשים אכזריים או חסרי רגישות. חלק אולי כן. אבל בדרך כלל זה בגלל שכל אחד רואה דברים מנקודת המבט שלו.. מהמקום שלו. מראיית העולם שלו. מהחוויות שחווה בחיים שלו.. או שסתם לא "רואה" אותך. הפתרון של להגיב באדישות כלפי חוץ ולהפנים את הכאב ואת הכעס הוא קצת.. אה.. איך להגיד.. בעייתי בעיני. כי זה לא פותר כלום, חמודה. רק נותן לך איזושהי הרגשה שאת "משחקת אותה" מול החברים. כאילו לא נפגעת. אבל בפנים את פגועה ואוכלת את עצמך. ובסוף הרי זה יצא כך או אחרת. אז אולי תנסי לא "להבליג". למה לא להגיד למישהו שפוגע בך.. שהוא פגע בך. וגם להסביר לו מה פגע. ובכלל.. אתי.. בן אדם בוחר ממה הוא נפגע. זאת אומרת אם יש ילדה שחושבת שמגיע לך שאבא שלך נהרג בגלל שהיא לא מסתדרת איתך.. אז אולי שווה שתרחמי עליה.. בטח לא שתפגעי ממה שהיא אומרת. היא נשמעת לי אחת שבכלל לא שווה שתקחי ברצינות שום מלה שלה. וזה לא להבליג. יש הבדל. זה להגיד לעצמך, שמבחינתך, זה כמו שאיזה סיני שלא מכיר אותך, אמר עליך שאת מטומטמת. מה?!.. היית נעלבת ממנו? היית אומרת לעצמך.. מי זה בכלל?!! איזה שטויות הוא מדבר?! בכלל בלי להכיר אותי.. איזה טמבל! והיית ממשיכה בחיים שלך, בכלל בלי לזכור שהוא אמר את מה שהוא אמר. אני יודעת שזה נשמע פשוט כשכותבים את זה. אבל זה העיקרון. ואם תחשבי על זה קצת.. בטח תביני איך אפשר לאמץ את דרך החשיבה הזו אצלך. כי זה פטנט כזה.. וככל שלומדים אותו בגיל צעיר יותר, ככה החיים יותר קלים. את יודעת.. אותו דבר קורה אצל רובנו. ואז הכעסים האלה וההעלבויות, מנהלים לנו את החיים. במקום שאנחנו נחליט מה ואיך אנחנו רוצים להיות.. אנחנו נבעטים לכל מיני כיוונים בגלל ההיפגעויות האלה. או צוברים אותם "בבטן".. ומשם הם מרעילים לנו את הנשמה. ומצבי רוח כמו שאת מתארת.. טוב. יש לכל אחד. יש תקופות.. יש תקופות שגם אולי קשורות בשינויים שעוברים עליך בחיים או בגיל המסויים שאת נמצאת בו. וזה חלק מתהליך ההתבגרות. לא רק כי את נמצאת בו עכשיו. תאמיני או לא.. זה קורה גם כל הזמן לאנשים מבוגרים.. מניסיון. מה שיכול להקל קצת.. אולי..זה למצוא כתף של מישהו מבוגר..שאוהב אותך. מישהו מהמשפחה.. או מהסביבה הקרובה.. או אולי פסיכולוג. (לא מבהיל אותך.. נכון?)..כל מי שאת יכולה לפרוק אצלו את הקושי ואת מה שכואב ושאת סומכת עליו ועל התגובות שלו. לא קל חמודה. וואי כמה שזה לא קל להתמודד עם כל הכובד הזה. דווקא לדבר על זה ולהפסיק להסתיר יכול להיות טוב לך..אחרי שלב ה"הסברים".. מחבקת אותך מכל הלב ומכל הצדדים אחת מהצד

Adrien

New member
את צריכה להאמין

אתי שלום, אין דרך להתמודד עם התגובות האלו. אנשים לא מבינים, ובחיים לא יוכלו להבין, את הכאב שאנחנו חשים. וזה מלווה אותנו כל יום, והכאב משנה את תפיסת העולם שלנו. תגובות כאלו תמיד היו, ולעולם יהיו. פשוט צריך להתמודד, ולהאמין בעצמך. שאת מסוגלת לכל. גם מסוגלת להסתכל לאותם אנשים בעיניים ולדעת, שהם לא שווים את הכאב שהם גורמים לך. אני מבינה מהדברים שאת כותבת כי את צעירה, ופה הקטע שאני מבינה אותך- גם אני צעירה, תלמידת תיכון- ואני יכולה להגיד כי הנוער הם האנשים הכי רעים שיש. הם ידרכו עליך בלי לחשוב פעמיים. גם אני נתקלתי באי אלו תגובות, לא פעם ולא פעמיים. ואני רוצה להגיד, שאת לא צריכה לברוח מהם. בריחה לא תעזור. כל חיי אני בורחת, ונמאס לי. להתמודד איתם זה הפתרון- להגיד להם את האמת בעיניים. לילה טוב לכולם.

kevant

New member
לאחת ולא סתם אחת.

קראתי את שכתבת והדבר נגע ללבי. מזלנו שיש לנו דימיון אשר בעזרתו אנו יכולים "לסגור" פערים. במיוחד פערי אובדן. אל תאבדי יכולת זאת. שימרי עליה מכל משמר. כי, כאשר קשה לנו, זה המפלט שלנו. (שלי בכל אופן). שלך אב ללא בן.

PopPy

New member
kevant -

אם יש דבר שעליו אשמור לעולם, הוא הדמיון, והחלומות בהקיץ, יחד עם התמונות, ובקבוק האפטרשייב הקטן שלו, שאני תמיד שומרת במקום נסתר, כדי שלא ישבר או ינזק, ומוציאה אותו כשנתקפת בפרץ חזק של געגועים, של תחושת בדידות בלתי מוסברת. אחרת, לא הייתי יודעת מה לעשות עם המחשבות שמצטברות בי, עם הרגשות שאני כל-כך מרגישה שאני צריכה להוציא, ובלילות, מדמיינת על שיחות איתו, על סגירת פערים, מספרת לו על החיים שלי, על בית הספר, על החברים... אתי.

למעלה