בשביל זה יש חברים

צלף

New member
באמת בשביל זה יש חברים ../images/Emo35.gif

הי חסוי (וכולם) מה דעתך לכתוב שם כמה תיקונים קלים בתגובות... כמו סל תקשורת התקבל אחרי הפגנת חרשים ולא נכים... סכום קצבת תקשורת הוא 260 למובטלים, ו- 288 לעובדים... והחזר במכבי הוא 83% למי שעם ביטוח משלים זהב, 50% לכסף, ו- 33% למי שלא שילם ביטוח משלים. והפניה למקומות איפוא למצוא אינפורמציה משלימה בתודה..

רעיון לתיקון המצב.

למה שלא יקום מערך מתנדבים מסודר, למשל בצורת עמותה, שכל יעודו יהיה יידוע הקהילה לקויית השמיעה על זכויותיה. האבטלה בארץ רבה ולא קשה למצוא אנשים מוכשרים שנמאס להם מלשבת ולא לעשות. אני גם בטוח שחלק מההוצאות התיפעוליות יכול להיות ממומן על ידי דמי חברות בכזו עמותה. דמי חברות שכדאי לחבר לשלם עבור מידע כה מכניס. (רשם העמותות יושב ברחוב כנפי נשרים בירושלים. אפשר לקחת ממנו את התקנון המחייב להקמת עמותה ולגלות שזה לא כל כך קשה. אפילו העמותות הכי חלשות מצליחות לפחות להפיץ עלון בין חבריהן).

צלף

New member
רעיון טוב, רק שכנראה כבר יש עמותה

כזאת... אני מתכוון לארגון בקול, שעושה הרבה למען כבדי שמיעה כולל ידו=ע זכויותיהם. לפי מה שאני יודע, בחודש הקרוב יפתח מרכז הנגישות החדש בת"א, שירכז את ההסברה בנושא הזה (ל- 10 % הלקויי שמיעה שיש בארץ). אני מביע לך לפנות לבקול בעניין הרעיון הזה...

0ne Man

New member
תגובה להצעה של עידו

קודם כל, ברוך הבא לפורום!
שנית, כפי שעמיתי ושותפי לניהול צלף כבר כתב לך, קיים ארגון מתנדבים בשם "בקול" ששם לו למטרה לסייע לכל לקויי השמיעה להשתלב בצורה המוצלחת ביותר בסביבה השומעת. שלישית - קיים הפורום הזה, המנוהל בהתנדבות על ידי ועל ידי צלף, ומטרתנו היא לסייע בכל מה שאנו יכולים לכל מי שבא לשאול אותנו שאלה, הקשורה לליקוי שמיעה, וגם אם אנו לא יודעים את התשובה, תמיד יש אחד מבין גולשי הפורום שיודע ומוכן לסייע במתן תשובה לכל שאלה. פורום זה הוקם לשם עזרה הדדית וסיוע במתן מענה לכל פונה! לפיכך אני חושב, שהצעתך להקים ארגון התנדבותי נוסף, מיותרת. אנו נמשיך ונסייע לכל פונה במתן תשובה לכל שאלה, או בהפנייה לארגון המיקצועי המתאים. שיהיה לך שבוע טוב

אז צריך לעודד אנשים להתנדב לשם.

אישית, כשהתנדבתי ליידע סטודנטים לקויי למידה וריכוז לגבי אפשרויות ההתמודדות שלהם, קיבלתי הרבה השראה מהמתנדבים לקויי הראיה ולא זכיתי לפגוש בכלל מתנדבים לקויי שמיעה. מיידי פעם הייתי תולה מדעות של השירות למען החירש אבל לא היה לי ספק שעל השירות הנהדר שלהם, זה לא מספיק בשביל ליידע. זה היה מעט מדי וניתן כדרך אגב.

למעלה