גם לי יש לומר משהו בנושא ..
לפני שאני בכלל מתחיל לדבר על הנושא אני חייב בגילוי נאות , לומר כי אני חלק מאלו שמלמדים בסיון. אני לא יודע מה הן השמועות שנשמעות, והאם הן מתייחסות לסיון בכלל או לסניף ספציפי (מכוון שאני הבנתי שע-אתון מאיזור חיפה אני יכול לומר שהסניף שקיים בחיפה, או היה קיים, אינו חלק מסיוון כיום) בכל אופן אני לא הסניגור של סיון וכן אני יכול לומר רק שלעיתים ישנם תלמידים שבאים בתלונה כזו או אחרת אבל צריך לוודא לפני כן מה הם למדו, כי במקרים רבים שביעות רצון אצל התלמידים הינה בבואה של מי שמלמד. לנושא הלינוקס באופן ספציפי, אין לסיוון שום יכולת להתערב בתכנים של הקורס או לשנותם , מכוון שהקורסים שמועברים בסיון הינם קורסים של red hat ולא של סיוון, לסיוון יש אך ורק את היכולת להוסיף לאותם דרישות ש red hat מעמידים ולא לגרוע מהם , דבר שאכן מתבצע, בגלל שסיון אינה חלק מ red hat היא אינה מחוייבת למחיר של red hat ואכן הקורסים נמכרים בארץ בחצי מהמחיר שלהם בחו"ל, מעבר לכך סיוון נותנת לתלמידי הקורסים את האופציה לבוא ולתרגל ככל שהם רוצים (יש חדר תירגול לשם כך). ביחס למקומות אחרים שבהם מלמדים לינוקס, ואני לימדתי בכמה מהם , אני יכול לומר שעצם זה שהנהלה המקומית אין את האופציה להתערב בתכנים ובפן המקצועי של העיניין - זה ייתרון עצום , כי כבר ראיתי מקומות שמטעמי חיסכון שמו שרת לינוקס על הרשת וכל התלמידים עבדו דרך telnel , או לחילופין מקומות שבהם חומרי הלימוד היו מיושנים ולמעשה היו מתאימים ל red hat 6.2 או 5.2 , או לחילופין מקומות שבהם לא ניתנת לתלמידים גישה של root לתחנות שלהם ומכוון שכך יש לא מעט דברים שאי אפשר לנסות אותם (סתם לדוגמה: הוספת מחיצה למערכת, בניית שרתים וכו´). אני לא מתיימר לדבר על קורסים אחרים שמועברים, אבל אני יודע, שבתחום הלינוקס הדבר אולי המרכזי שמפריע לתלמידים היא הרמה הגבוהה שבהם הקורסים מועברים - אני מעולם לא הבטחתי לתלמיד כלשהוא חיים קלים , נהפוך הוא אני מבטיח להם שהם "הולכים לירוק דם ולהזיל דמעות" - מהסיבה הפשוטה שככל שיהיה להם קשה יותר יהיה להם גם מעניין יותר ובסופו של דבר כאשר הם יצאו לשוק העבודה הם גם יהיו שווים יותר (רק כדי לסבר את האוזן מעל ל 90 אחוז ממסיימי המסלול עובדים בתחום) - אם למישהו קשה אני בהחלט ממליץ לו להפסיק כרגע את המסלול (בתום הקורס שהוא עושה) , לשבת בבית חודש חודשיים ולחזור על כל החומר - לפני שהוא ממשיך הלאה בקורסים. מי שרוצה לשמוע חוות דעת ספציפית על מסלולי הלינוקס מוזמן לפנות למי שאחראי על התחום בסיוון ולבקש לראות חוות דעת של תלמידים, אני יכול לציין שגם גופים גדולים שמעו על זה והועברו להם מסלולי לינוקס (אוניברסיטאות (אנשים ממרכזי החישובים), מכללות, חברות היי-טק, חברות מחקר, וגופים ממשלתיים). בכל מקרה אם למישהו יש ביקרות על המסלולים ו/או הצעות לשיפור - כל אחד יכול להשיג את הנייד שלי ו/או לקבוע איתי פגישה . כתוצאה מזה אני חושב שגם בסיוון רואים שעל אף שקיימת ירידה בכל קורסים (זה לא ממש סוד שיש משבר בהיי-טק) קורסי הלינוקס עולים בשיעורים שבים 150% עד 200% בכל שנה - לעומת השניה הקודמת. בנושא של ללמד את הקורסים, יש דרישות מינימום כדי ללמד אותם, הדרישה היא מ redhat עצמה, והיא למעשה שלמי שמלמד אמור להיות התואר RHCI (מדריך מוסמך של red hat ), שהדרך להשגתו עוברת דרך השגת התואר RHCE .. אני מתנצל על כך שדיברתי על הנושא (אני לא בטוח שאני אמור לעשות את זה) בכל מקרה , זוהי ממש לא פרסומת לסיון, אם מישהו חושב שהוא מוצא קורס טוב יותר במקום אחר (מבחינת יחסי עלות/תועלת) והוא רוצה עצה הוא תמיד מוזמן ליצור קשר - ואנשים עושים את זה בצורה יומיומית , גם הם לא תלמידי סיון (לי מספיק שהם לומדי לינוקס ).