בשביל להתקין לינוקס אני צריך את כל

Daddy DJ

New member
בשביל להתקין לינוקס אני צריך את כל

ה 3 דיסקים או שמספיק רק הראשון? ואם לא אז בשביל מה השניים האחרים ואם כדי לי להוריד אותם?

mavor

New member
אני רוצה

לשתף אותך במשהוא אבל רק אותך בסוד (על תספר את זה לאף אחד) בנינו(שששששששש...) אתה מוכן ?? אף אחד פה הוא לא אובד של תפוז מהות הפורומים היא אזרה ולונטרית אחד לשני ולכן הנועול הוא לשעול שאלה ולקות בסבלנות לתשובה עד שיענו אם בכול זות לא קיבלתה שתובה אחרי זמן סביר (סביר=יומים לפחות לא 20 דקות) אפשר לשאול שוב פעם הבנתה את זה ברוך ??? ולתשובה אתה צריך רק את הדיסק הראשון השני מומלץ אבל לא חובה וכול השער ממש לא החרחי נדב

Daddy DJ

New member
טוב... זה אומר שאין לי מה לחזור לפה

בפורום אחר שאלתי את השאלה אחרי ששאלתי פה וקיבלתי תשובה לפני שקיבלתי פה מה זה אומר? עדיף שם ולא פה

טל_V

New member
ואאלה ..

נותנים לאנשים תמיכה בחינם ויש להם עוד טענות. לזה קוראים חוצפה! עכשיו הוא מאיים עלינו שהוא ילך לפורום אחר .. הוא בטח לא יודע שבפורום האחר יענו לו אותם אנשים שכאן .. אבל אל תגלו לו את זה :) טל נ.ב אם אפשר לא לענות לו כ"כ מהר שילמד להיות בנאדם.

Daddy DJ

New member
מאיים? לא.. ממש לא

עובדה למה בפורום אחר ענו לי אנשים אחרים? אתה רוצה אל תענה בכלל לא רק שיקח לך הרבה זמן תהנה ותודה רבה שעזרתם לי.. באמת תודה

ezaton

New member
זאת ממש חוצפה

קודם כל, אף אחד לא מכריח אף אחד *לשאול* כאן שאלות. אנשים כאן שואלים ועונים מתוך רצון טוב, ומתוך נסיון כן ואמיתי לעזור לאחרים. אף אחד, ואני מדגיש, אף אחד, לא חייב לך שום דבר. לא תשובה תוך דקה, שעה, יום, או בכלל. אם מישהו מוכן לעזור לך לחצות את הכביש, אתה לא בא ויורק לו בפנים שהוא עושה את זה לאט. תרבות ונימוס. אני (אם אני אזכור) לא אעזור לך. לא רוצה. עזרה שלי, כשאינה בפורום, עולה הרבה מאוד לחברות (מעט מאוד פרטיים שאינם חברים מגיעים אלי לפתרון בעיות לינוקס), ואין לי שום חשק לקבל ממך יחס מסריח כזה. שם רוח טובה, ושום נעליים. תהיה כפוי טובה, תקבל בהתאם. אחרים פה מלבדי מתחלקים למקצועיים ולחובבים. המקצועיים עובדים עם זה, החובבים כבר עברו חלק מהמשוכות שאתה תעבור, וישמחו לעזור, אבל לא חייבים לעזור. ממש בזיון. יעידו מספר אנשים בפורום שהתשובות שלי רציניות ומקצועייות (שלי, ושל עוד כמה אנשים), אבל לבעיותיך, ממני (וכנראה גם מחלקם) לא תקבל תשובה. לא כי אתה "בוגד" והולך לפורומים אחרים. על הז´. כמעט כולם פה כותבים ביותר ממקום אחד, אלא בגלל שהיחס שלך מסריח, ואתה בא בגישה של חייבים לך. תתרגל, ילד, אף אחד לא חייב לך כלום. Ez

maCr0T

New member
וגם...

רוצה לדעת לינוקס? זה הרבה יותר מענין וטוב מאשר שחברים פה יעשו לך עבודה שבד"כ עולה כסף (וכאחד שבא משוק היוניקס, אני אומר לך, זה המון המון מרשרשים) לך, תלמד, ותעזור גם לאחרים. יש כמה קורסים טובים בסיוון, ובחו"ל... maC שיש לו תעריף שאפילו בארץ נקרא מוגזם...

ezaton

New member
הקורסים בסיוון שווים? שווה ללמד שם?

שמעתי על סיוון דברים לא כל כך טובים... (אני שמעתי, ואני לא אחראי למה ששמעתי). מקום טוב שאתה היית ממליץ עליו? Ez

matam haifa

New member
סיון

ובכן, אני למדתי קורס תכנות בסיון. מדריך---> מעולה. חומר----> מעולה. יחס מצד כל האדמיניסטרציה---> מעולה. כתה---> מעולה. מחשבים לכל אחד---> מעולה. מחיר----> יקר. חיסרון גדול לאלה שעובדים ביום---> צריך להשקיע שעות בלילה, מגיעים לשיעור ממש ממש עייפים.

maCr0T

New member
שמע...

אני אמרתי מה ששמעתי, אני למדתי בארה"ב.... אם בא לך אז תגיד... maC

גם לי יש לומר משהו בנושא ..

לפני שאני בכלל מתחיל לדבר על הנושא אני חייב בגילוי נאות , לומר כי אני חלק מאלו שמלמדים בסיון. אני לא יודע מה הן השמועות שנשמעות, והאם הן מתייחסות לסיון בכלל או לסניף ספציפי (מכוון שאני הבנתי שע-אתון מאיזור חיפה אני יכול לומר שהסניף שקיים בחיפה, או היה קיים, אינו חלק מסיוון כיום) בכל אופן אני לא הסניגור של סיון וכן אני יכול לומר רק שלעיתים ישנם תלמידים שבאים בתלונה כזו או אחרת אבל צריך לוודא לפני כן מה הם למדו, כי במקרים רבים שביעות רצון אצל התלמידים הינה בבואה של מי שמלמד. לנושא הלינוקס באופן ספציפי, אין לסיוון שום יכולת להתערב בתכנים של הקורס או לשנותם , מכוון שהקורסים שמועברים בסיון הינם קורסים של red hat ולא של סיוון, לסיוון יש אך ורק את היכולת להוסיף לאותם דרישות ש red hat מעמידים ולא לגרוע מהם , דבר שאכן מתבצע, בגלל שסיון אינה חלק מ red hat היא אינה מחוייבת למחיר של red hat ואכן הקורסים נמכרים בארץ בחצי מהמחיר שלהם בחו"ל, מעבר לכך סיוון נותנת לתלמידי הקורסים את האופציה לבוא ולתרגל ככל שהם רוצים (יש חדר תירגול לשם כך). ביחס למקומות אחרים שבהם מלמדים לינוקס, ואני לימדתי בכמה מהם , אני יכול לומר שעצם זה שהנהלה המקומית אין את האופציה להתערב בתכנים ובפן המקצועי של העיניין - זה ייתרון עצום , כי כבר ראיתי מקומות שמטעמי חיסכון שמו שרת לינוקס על הרשת וכל התלמידים עבדו דרך telnel , או לחילופין מקומות שבהם חומרי הלימוד היו מיושנים ולמעשה היו מתאימים ל red hat 6.2 או 5.2 , או לחילופין מקומות שבהם לא ניתנת לתלמידים גישה של root לתחנות שלהם ומכוון שכך יש לא מעט דברים שאי אפשר לנסות אותם (סתם לדוגמה: הוספת מחיצה למערכת, בניית שרתים וכו´). אני לא מתיימר לדבר על קורסים אחרים שמועברים, אבל אני יודע, שבתחום הלינוקס הדבר אולי המרכזי שמפריע לתלמידים היא הרמה הגבוהה שבהם הקורסים מועברים - אני מעולם לא הבטחתי לתלמיד כלשהוא חיים קלים , נהפוך הוא אני מבטיח להם שהם "הולכים לירוק דם ולהזיל דמעות" - מהסיבה הפשוטה שככל שיהיה להם קשה יותר יהיה להם גם מעניין יותר ובסופו של דבר כאשר הם יצאו לשוק העבודה הם גם יהיו שווים יותר (רק כדי לסבר את האוזן מעל ל 90 אחוז ממסיימי המסלול עובדים בתחום) - אם למישהו קשה אני בהחלט ממליץ לו להפסיק כרגע את המסלול (בתום הקורס שהוא עושה) , לשבת בבית חודש חודשיים ולחזור על כל החומר - לפני שהוא ממשיך הלאה בקורסים. מי שרוצה לשמוע חוות דעת ספציפית על מסלולי הלינוקס מוזמן לפנות למי שאחראי על התחום בסיוון ולבקש לראות חוות דעת של תלמידים, אני יכול לציין שגם גופים גדולים שמעו על זה והועברו להם מסלולי לינוקס (אוניברסיטאות (אנשים ממרכזי החישובים), מכללות, חברות היי-טק, חברות מחקר, וגופים ממשלתיים). בכל מקרה אם למישהו יש ביקרות על המסלולים ו/או הצעות לשיפור - כל אחד יכול להשיג את הנייד שלי ו/או לקבוע איתי פגישה . כתוצאה מזה אני חושב שגם בסיוון רואים שעל אף שקיימת ירידה בכל קורסים (זה לא ממש סוד שיש משבר בהיי-טק) קורסי הלינוקס עולים בשיעורים שבים 150% עד 200% בכל שנה - לעומת השניה הקודמת. בנושא של ללמד את הקורסים, יש דרישות מינימום כדי ללמד אותם, הדרישה היא מ redhat עצמה, והיא למעשה שלמי שמלמד אמור להיות התואר RHCI (מדריך מוסמך של red hat ), שהדרך להשגתו עוברת דרך השגת התואר RHCE .. אני מתנצל על כך שדיברתי על הנושא (אני לא בטוח שאני אמור לעשות את זה) בכל מקרה , זוהי ממש לא פרסומת לסיון, אם מישהו חושב שהוא מוצא קורס טוב יותר במקום אחר (מבחינת יחסי עלות/תועלת) והוא רוצה עצה הוא תמיד מוזמן ליצור קשר - ואנשים עושים את זה בצורה יומיומית , גם הם לא תלמידי סיון (לי מספיק שהם לומדי לינוקס ).

למדתי שם פעם...

זה לא היה סיסטם: זה היה ניתוח מערכות. קורס של שנה עם מורים מנוסים, מערך לימוד מוארגן וברור, אם כי אפשר היה להתעמק קצת יותר. חוצמזה, בקורס הזה יש תמיד אנשים מתחומים שונים ומשונים, בלי ועם קשר למחשבים אז לא תמיד ניתן היה לעבור לפרטים טכנים מדי. הדבר היחיד שלא אהבתי שם, היה הדחיפה החזקה מדי של מוצרי תוכנה של חברת הבת שלהם (או משהו כזה). הסקירה של אלטרנטיבות היתה פחות מדי אוביקטיבית לטעמי. אבל חוץ מזה - קיבלתי מה ששלמתי עבורו, וגם היתה לי הזדמנות להכיר וללמוד מאנשים מנוסים ומעניינים מאד (גם המדריכים וגם התלמידים האחרים). בלי קשר: חבר שלי לימד שם תכנות והוא היה מרוצה.

למעלה