בשביל מה אנחנו כל כך צריכים פרטיות?

morning star

New member
לאיזו פרטיות אתה מתכוון?

לפרטיות כמו בפורום, בו לרוב אין אנו מסגירים שמות אמתיים, או פרטיות כמו בלסגור את הדלת של החדר... שלך הנווד

נראה לי שהוא דיבר על לסגור את

הדלת... המפ. שאלה טובה... מה שמובן, זה שיותר מדי חברה יכולה לשגע את הבנאדם. וגם התבודדות... לדעתי בני-אדם חיו ב"להקה" (נו באמת... אז מה אם אמרתי "להקה"!), אבל היו צריכים ללמוד להסתדר לבד... או שלא. יכוללהיות שזה משהו שהתפתח במשך השנים.
נעץ

twigy

New member
כן דיברתי על לסגור את הדלת

ועל עוד מאה דברים אחרים כמו להסתיר את הזין להתבייש במוזיקה שאנחנו שומעים (יש כאלה) וכו´.. מה כל כך חשוב לנו בפרטיות ?

morning star

New member
פרטיות ו"צניעות"

בכל תרבות, מה שנחשב לפרטי וצנוע, משתנה. למה אנחנו צריכים את זה? שאלה מצויינת. לעיתים אין אנו רוצים שאחרים ידעו מה שאנו עושים. האם אדם ירצה להתפס מאונן? איני חושב כך. זהו תוצר של חינוך. ישנן והיו תרבויות אחרות שלא התביישו בגוף האדם ובמה שקשור אליו (בספר "הקלות הבלתי נסבלת של הקיום" ישנו קטע מצויין על קיטש, מומלץ לקרוא). לעיתים אינך רוצה שאחרים ידעו את סודותיך, מאחר ואינם מוסריים או שהינך מתבייש בהם. ילד שמן עם בעיה הורמונלית לא ילך ללא חולצה, מאחר ונראה כי יש לו שדיים, דבר שנראה ונתפס כלא נורמלי וילדים אחרים יצחקו עליו. אנו מסתירים את חולשותינו שלנו. שלך הנווד

holit

New member
זה הכל החברה

כל הבעיות שהזכרת ועוד מאות אחרות נובעות באמת מהחינוך של החברה. אבל, למרות זאת ישנם אנשים שגדלו בחברה כזאת ודרך החיים הזאת אינה מתאימה להם (נודיסטים לדוגמא). אני אישית חושב שעם התכונה הזאת של לשהתחרר ולא להתבייש תחדור אל כולנו אז בפרוש העולם יהייה טוב יותר כי אף אחד לא ירגיש מוגבל לעשות משהוא באיזו שהיא צורה.

twigy

New member
אני בהחלט מאמין

שככל שהחברה מתפקחת הצורך בפרטיות יורד וזאת מכיון שחברה תבונתית היא גם סובלנית יותר ויותר מקבלת. ואני מצידי אמשיך להשתדל לקבל כל אדם.

לטויגי-אני מאמינה ש.....

אנחנו צריכים לפעמים פרטיות כדי להתרחק לרגע מהמולת החיים,להיות עם עצמנו,לארגן את המחשבות,לקחת אויר לנשימה. זה יכול להיות לשעה או לשנים. אבל כמו שאדם אינו יכול ללא המסגרת החברתית כך המסגרת החברתית לא תהיה שלמה אם האדם בה לא ימצא את עצמו בתוך הפרטיות שלו. שלך חנה גונן

למעלה