בשביל מה אנחנו קימיים?

Brondelshmit

New member
בשביל מה אנחנו קימיים?

רציתי לשתף אותכם במשהו שאני מנסה לחשוב על זה אך לא מציח להגיעה לפתרון אז תפתחו את הראש לדקה ותנסו להבין את הדבר הבא: תראו מה היה קורה אם לא היה קורה כלום? כלומר לכל דבר יש התחלה וגם ליקום/גלקסיה שלנו היתה התחלה עצם שהיתה לה התחלה זה ממש לא מתקבל אצלי על הדעת! לפי המדע היתה נקודה קטנה שממנה התפתחה הגלקסיה אך לדעתי זה ממש דבילי היכן הנקודה הזאת היתה ולפי מה שאני מבין היא היתה צריכה להיות במימד ובזמן אך לפי מדע לכל דבר היה התחלה ולכן גם לזמן ולמיימד גם היה צריך להיות התחלה. מה שעוד יותר מענין מה היה קורה אם לא היה כלום כלומר אותה הנקודה יכלה גם לא להתפתח ואין ספור גלקסיות גם לא היו נוצרות כלומר הכל זה בעצם מקרי כל העולם הוא מקרי והראש שלנו לא מסגל לעכל זאת wow הוצאתי הכל מה שהיה בי!!!!!

Mondlicht

New member
:)

כבר עברה בראשי מחשבה זו הייתי מבולבל ימים רבים... אבל אז ראיתי את הסרט קיוב (מומלץ) המסקנות שהסקתי היו כדלקמן: אחנו כאן לא משנה איך הגענו לא משנה לאן נלך אחרי וסיכום אחד גדול: חיה את הרגע... אל תתהה בעבר...ואל תתהה לעתיד... החיים יותר מעניינים כך...

rshilkrot

New member
"לחיות ולא להתעסק בפילוסופיה

זה כמו לחיות עם עיניים עצומות ולא לנסות לפתוח אותן." לא אני אמרתי. דקארט אמר - וצדק. יש אנשים שמציקה להם (LIKE A SPLINTER IN YOUR MIND) העובדה שאין נסיבות וודאיות שבעטין המין האנושי קיים, ואין דרך יותר טובה לגלות מפילוסופיה. ולתוהה הלאומי: אני מציע לך לקרוא את "הזמנה לפילוסופיה" מאת יובל שטייניץ. הספר ממש מתומצת ונותן לך כלים בסיסיים כדי להבין בעצמך ולגבש לעצמך דיעה על מה באמת קיים, מאיפה הוא הגיע, ולאן הוא הולך.

RedStorm

New member
הי ייייי הלכתי בסיפריה

ובדיוק נעצרתי על הספר הזה ולקחתי אותו לפי חודש בערך...... ממממממ באמת ספר טוב.......

Truth

New member
נקודה קטנה?

טוב לפחות לדעתי: ביקום יש כמות קבועה של אנרגיה/חומר. יש אפשרות שהיקום פועל בצורה מחזורית אינסופית של התכנסות פנימה, התפוצצות אדירה, התפשטות החוצה עד לנקודה מסויימת ושוב התכנסות. בעצם כמו זריקה של קוביות. (שקובעות כל כך הרבה)

למעלה